تدوین سند ارتقاء بهره‌وری در استان کرمان

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان کرمان از تدوین و ابلاغ سند ارتقاء بهره‌وری استان با مشارکت ۲۲ دستگاه اجرایی خبر داد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین ؛ محمدرضا وحیدی رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان کرمان امروز در نشست خبری از تدوین و ابلاغ سند ارتقاء بهره‌وری استان با مشارکت ۲۲ دستگاه اجرایی با تمرکز بر سه حوزه راهبردی آب و انرژی، صنعت و معدن و کشاورزی خبر داد.

وی افزود : این سند شامل ۴۷ برنامه عملیاتی و ۹ شاخص ارزیابی است و هدف آن افزایش سهم بهره‌وری در رشد اقتصادی استان و بهبود حکمرانی توسعه‌ای است.

وحیدی اعلام کرد : سند بهره‌وری استان تدوین، تصویب و به تمامی دستگاه‌های اجرایی ابلاغ شده و از این پس تمامی برنامه‌ها و اقدامات دستگاه‌ها باید مبتنی بر شاخص‌های بهره‌وری باشد. حدود ۱۵۰ خدمت پرمراجعه دستگاه‌های اجرایی مورد بررسی قرار گرفته تا با اصلاح فرآیندها، ضمن افزایش سرعت ارائه خدمات، رضایتمندی مردم و سرمایه‌گذاران نیز ارتقا یابد.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان کرمان از برنامه‌ریزی برای فعال‌سازی ۸۶ واحد صنعتی راکد و ۲۵۰ واحد نیمه‌فعال در استان خبر داد و گفت: علاوه بر این، ارائه خدمات مشاوره‌ای از طریق کلینیک‌های کسب‌وکار در شهرک‌های صنعتی توسعه خواهد یافت تا موانع تولید و سرمایه‌گذاری کاهش یابد.

وی افزود: ۴۰ فرآیند مرتبط با سرمایه‌گذاری که بیشترین تأثیر را بر فضای کسب‌وکار دارند، شناسایی شده و اصلاح آنها در دستور کار قرار گرفته است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان کرمان با تأکید بر ضرورت مشارکت عمومی در تحقق اهداف بهره‌وری گفت: موفقیت این برنامه‌ها تنها با همکاری دستگاه‌های اجرایی محقق نمی‌شود و نیازمند همراهی مردم در مدیریت مصرف آب، انرژی و سایر منابع است.

وی از برنامه‌ریزی برای جایگزینی تدریجی کولرهای آبی قدیمی با کولرهای سلولزی خبر داد و اظهار کرد: این طرح می‌تواند مصرف برق را تا یک‌سوم و مصرف آب را حدود ۵۰ درصد کاهش دهد و در صورت تأمین منابع مالی، اجرای آن ابتدا در دستگاه‌های اجرایی و سپس در سطح خانوارها دنبال خواهد شد.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان کرمان گفت: در حال حاضر حدود ۱۱۸ مگاوات برق خورشیدی در استان تولید می‌شود اما هدف‌گذاری شده این ظرفیت تا سال ۱۴۰۷ به ۲۹۳۷ مگاوات افزایش یابد. توسعه نیروگاه‌های خورشیدی توسط معادن، صنایع بزرگ، خانوارها و کشاورزان در دستور کار قرار دارد و تمامی دستگاه‌های اجرایی نیز موظف شده‌اند حداقل ۲۰ درصد برق مصرفی خود را از منابع تجدیدپذیر تأمین کنند.

وی افزود : بیش از ۱۳ درصد تولید استان و بخش قابل توجهی از اشتغال به کشاورزی اختصاص دارد، بنابراین ارتقاء بهره‌وری آب در این بخش از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. اجرای سامانه‌های نوین آبیاری در بیش از ٦ هزار هکتار اراضی کشاورزی، توسعه شبکه‌های آبیاری پایین‌دست سدها، افزایش عملکرد در واحد سطح و گسترش کشت‌های کم‌آب‌بر از جمله برنامه‌های اصلی این حوزه است.

وحیدی گفت : طی سه سال آینده ۳۸۰ هکتار گلخانه جدید در جنوب استان احداث و ۱۷۲ هکتار گلخانه فرسوده نیز بازسازی و تجهیز خواهد شد. اصلاح الگوی کشت با جایگزینی محصولات کم‌آب‌بر در دستور کار قرار دارد و در این راستا توسعه کشت زعفران در ۱۳۶۰ هکتار، کشت گل محمدی در ٥ هزار هکتار و توسعه زرشک در مناطق مستعد استان پیش‌بینی شده است.

وی از برنامه‌ریزی برای کاهش تلفات شبکه آبرسانی استان از ۳۵.۴ درصد به ۲۷.۱ درصد تا سال ۱۴۰۷ خبر داد و افزود: برای تحقق این هدف، بازسازی ۲۵۰ کیلومتر شبکه آبرسانی، نشت‌یابی و ساماندهی انشعابات غیرمجاز در دستور کار قرار گرفته است.

وحیدی گفت: حجم مصرف آب در بخش کشاورزی که اکنون حدود ۴۶۳۲ میلیون مترمکعب است، باید تا سال ۱۴۰۷ به ۳۹۴۲ میلیون مترمکعب کاهش یابد. بدین منظور نصب ٩ هزار کنتور هوشمند، شناسایی و مسدودسازی ٤ هزار حلقه چاه غیرمجاز و اصلاح پروانه‌های بهره‌برداری چاه‌های کشاورزی پیش‌بینی شده است.

وی بیان کرد : کرمان در کنار برخورداری از ظرفیت‌های قابل توجهی همچون قرار گرفتن در ذوزنقه طلایی تابش خورشید، نیروی انسانی متخصص، پروژه‌های انتقال آب از خلیج فارس و دریای عمان و توان فنی بالا، با چالش‌های جدی در حوزه منابع آب نیز مواجه است.

وحیدی یکی از محورهای اصلی سند بهره‌وری را اصلاح نظام اداری اعلام کرد و گفت: ۴۰ فرآیند مرتبط با سرمایه‌گذاری که بیشترین تأثیر را بر فضای کسب‌وکار دارند، شناسایی شده و اصلاح آنها در دستور کار قرار گرفته است. همچنین حدود ۱۵۰ خدمت پرمراجعه دستگاه‌های اجرایی مورد بررسی قرار گرفته تا با اصلاح فرآیندها، ضمن افزایش سرعت ارائه خدمات، رضایتمندی مردم و سرمایه‌گذاران نیز ارتقا یابد.

وی افزود : استان کرمان با در اختیار داشتن ۱۱.۲ درصد مساحت کشور، حدود ۳.۹ درصد جمعیت ایران و ۴.۱ درصد تولید ناخالص داخلی کشور، رتبه نهم اقتصاد ملی را به خود اختصاص داده است.

وحیدی افزود: سهم بخش کشاورزی در اقتصاد کرمان از متوسط کشوری بالاتر است و این استان با در اختیار داشتن حدود نیمی از ارزش افزوده بخش معدن کشور و ۱۲ درصد معادن فعال ایران، جایگاه نخست کشور را در حوزه معدن دارد. وجود ۱۰ اثر تاریخی ثبت جهانی، ظرفیت کم‌نظیری برای توسعه گردشگری تاریخی، فرهنگی و طبیعی و تقویت اقتصاد خدمات استان فراهم کرده است.

48

کد مطلب 2224121

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 1 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین