ماموریت مهم علی لاریجانی؛ دبیر فقید شعام در پرونده ایران و چین چه کرد؟

حقیقت پور درباره اقدامات شهید لاریجانی در پرونده ایران و چین بیان کرد: «بخشی از منافعی که آن زمان محاسبه کرده بودیم، این بود که اجرای توافق‌نامه ۲۵ ساله می‌تواند برای جمهوری اسلامی ایران دو میلیون شغل ایجاد کند؛ آن هم برای جوانان کشور. مگر عدد کمی است؟ من عدد دقیقی می‌گویم.»

خبرگزاری خبرآنلاین در گزارشی با عنوان؛ «پیام انتصاب «نماینده ویژه» رهبر انقلاب در امور چین / پرونده «نگاه به شرق» دوباره روی میز آمد / هم‌زمانی انتصاب با تشدید تخریب قالیباف از سوی تندروها» نوشت: 

اما از همان روزهایی که بحث انعقاد توافق میان ایران و چین مطرح شد، سخن‌ها از علی لاریجانی برای اجرای این توافق شدت گرفت؛ مخصوصاً جایی که در خردادماه سال ۹۹، غلامرضا مصباحی‌مقدم، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، در مصاحبه با روزنامه ایران، از سفر «فرد خاصی» از جانب رهبری به چین برای این قرارداد خبر داده و گفته بود: «سند همکاری ۲۵ ساله با چین هم بعد از این بود که رهبر انقلاب پیام خاصی و فرد خاصی را به چین فرستادند و با رئیس‌جمهوری چین گفت‌وگو کردند.» او گفته بود که از همین مرحله به بعد، موضوع این قرارداد در روابط دو طرف، جدی‌تر شد. هرچند که آن زمان مصباحی‌مقدم مستقیماً نامی از علی لاریجانی، رئیس وقت مجلس دهم، نیاورده بود اما برای همه مسجل شده بود که فرد مورد اشاره او قطعاً کسی جز لاریجانی نیست.

پس از مصباحی‌مقدم، مجیدرضا حریری، رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین، نیز در پشت صحنه یک برنامه تلویزیونی از چگونگی پیشرفت عقد این سند همکاری سخن گفت و تأکید کرد که «علی لاریجانی با دستور رهبر انقلاب به چین رفته ‌است.» در واقع، این اظهارات نشان از مأموریت مهم رهبر شهید انقلاب به شهید علی لاریجانی برای حل و فصل سند راهبردی همکاری ۲۵ ساله ایران و چین بود و پس از آن نیز بارها دولتمردان روحانی، من‌جمله محمود واعظی و محمدجواد ظریف، هم اعلام کردند که خواهان نقش‌آفرینی علی لاریجانی برای سند ۲۵ ساله ایران و چین بوده و از او اعلام حمایت کردند.

منصور حقیقت‌پور، فعال سیاسی اصولگرا و از چهره‌های نزدیک به شهید لاریجانی، در گفت‌وگویی با خبرگزاری خبرآنلاین، درباره اقدامات شهید لاریجانی در پرونده ایران و چین بیان کرد: «بخشی از منافعی که آن زمان محاسبه کرده بودیم، این بود که اجرای توافق‌نامه ۲۵ ساله می‌تواند برای جمهوری اسلامی ایران دو میلیون شغل ایجاد کند؛ آن هم برای جوانان کشور. مگر عدد کمی است؟ من عدد دقیقی می‌گویم. در حوزه گردشگری، معدن، صنایع و مخابرات، این ظرفیت وجود دارد که دو میلیون شغل برای جوانان ایجاد شود. اگر بتوانیم زنجیره معدن تا تولید را عملیاتی کنیم، سود ما ده برابر بیشتر از خام‌فروشی خواهد بود.»

29215

کد مطلب 2225569

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 2 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین