پیشنویسی که به شکل محرمانه در اختیار تعداد محدودی از نمایندگان از جمله رؤسای کمیسیونهای اقتصادی قرار گرفته بود.
در ابتدای این جلسه احمد توکلی گزارش تهیه شده از سوی مرکز پژوهشها درباره پیشنویس لایحه برنامه پنجم را ارائه کرد و از ایرادات آن سخن گفت که باید در جریان تصویبش در مجلس، مرتفع شود. به گفته علی عباسپور رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات، نمایندگانی از معاونت برنامهریزی و راهبردی رئیسجمهور (سازمان منحله مدیریت و برنامهریزی) نیز در این جلسه حضور داشتند که در واکنش به گزارش مرکز پژوهشها عنوان کردند که دولت پس از ارائه نسخهای از لایحه قانون برنامه پنجم به مجلس، مجدداً تغییراتی در آن اعمال کرده و مقداری از اشکالات وارده از سوی مرکز پژوهشها را مرتفع کرده است.
یکی از بزرگترین ایرادات مرکز پژوهشها به پیشنویس لایحه برنامه پنجم این بود که بعضاً احکامی که در آن آمده، فراتر از توان اجرایی دولت از نظر مالی و کسب درآمدها طی برنامه پنجساله پنجم است. لذا قابلیت اجرایی ندارد. همچنین مرکز پژوهشها معتقد بود که دولت در قالب احکام برنامه پنجساله پنجم، قانونگذاری کرده، در حالی که احکام باید ناظر بر اهداف پنجساله باشد و دولت چنین حقی نداشته است.
در بعضی موارد نیز بین سیاستهای کلی مصوب مقاممعظم رهبری در مورد برنامه پنجساله پنجم و پیشنویس این لایحه در دولت، ارتباطی وجود ندارد و یا موادی آمده که منطبق بر سیاستهای کلان مصوب مقاممعظم رهبری برای پنجساله پنجم نیست.
نهایتاً نمایندگان دولتی حاضر در جلسه که پاسخ چندانی برای این ایرادات نداشتند، اعلام کردند که نسخه نهایی لایحه برنامه پنجم در دولت را تا 10 روز آینده به مرکز پژوهشها و کمیسیونهای تخصصی مجلس میدهند.
البته قرار شد ابراهیم عزیزی معاون برنامهریزی دولت نیز در جلسهای به سؤالات نمایندگان پاسخ دهد. به گفته ارسلان فتحیپور، لاریجانی نیز در این جلسه تأکید کرد که این برنامه با آمار و ارقام دقیق ارائه شود تا مغایرتی با دیگر برنامهها نداشته باشد و همچنین در تصویب آن دقت بیشتری صورت گیرد و افراد متخصص نظرات خود را ارائه کنند. مجلسیان حاضر در این جلسه هم مؤکداً اعلام کردند که این لایحه باید عملیاتی و با توجه به منویات رهبری به مجلس ارائه شود. تأکید دیگر مجلسیان به دولت هم به ارائه هرچه سریعتر لایحه برنامه پنجم به مجلس مربوط بود که طی آن یادآورشدند که قانون بودجه سال بعد نیز باید بر اساس قانون برنامه تنظیم شود.
نظر شما