نماز و دعاهای توصیه‌شده برای گشایش رزق و رفع تنگدستی

در منابع اسلامی، دعاها، نمازها و اعمالی برای طلب روزی، افزایش برکت و رفع فقر و تنگدستی توصیه شده است. از تلاوت سوره واقعه و آیات پایانی سوره حشر گرفته تا نماز حاجت و سفارش به صدقه، استغفار و صله رحم، این اعمال به عنوان راهکارهای معنوی برای طلب رزق حلال و گشایش در زندگی معرفی شده‌اند.

به گزارش پایگاه فکر و فرهنگ مبلغ، برای زیاد شدن روزی و رهایی از فقر و تنگدستی شما را با دعاها و ذکرهایی آشنا می‌کنیم در ادامه بخوانید.

بنابر روایت عقیق، برای رهایی از فقر و تنگدستی برخی از دعاها و ذکرها وجود دارد که با خواندن آن ها از فقر و تنگ دستی رها می شوید کسی که هر شب سوره واقعه را می خواند هیچگاه فقیر نمی‌شود با خواندن دو رکعت نماز که در ادامه طریقه خواندن این نماز را آورده‌ایم ثروتمند می شوید و از فقر و تنگدستی رهایی می یابید.

نمازی برای ثروتمند شدن و روزی زیاد

نماز حاجت جهت طلب روزی رسول خدا (صلّی الله علیه و آله و سلّم) می فرمایند: کسی که هر شب سوره واقعه را قرائت کند، هیچ گاه فقر و تنگدستی به او نرسد. روزی امام زین العابدین (علیه السّلام) به مردی برخوردند که درب خانه ی شخصی جبّار و ستمگر نشسته است، از او پرسیدند: چرا این جا نشسته ای؟ عرض کرد: به جهت فقر و تنگدستی آمده ام از این مرد ثروتمند کمکی بخواهم.

امام (علیه السّلام) فرمودند: بلند شو تا تو را به خانه ای معرفی کنم که بهتر از این جاست و بعد دست او را گرفته و به مسجد بردند و دستور دادند که: ابتدا دو رکعت نماز بخوان و بعد از آن دست های خود را به طرف آسمان بلند کن و حمد و ثنای پروردگارت را به جای آور و بعد از درود به پیامبر و آلش(علیهم السّلام) ۴ آیه ی آخر سوره ی حشر و ۶ آیه ی اوّل سوره ی حدید و دو آیه ی سوره ی آل عمران را بخوان و آن گاه از خداوند طلب روزی و بی نیازی از مردم کن که حتماً تو را بی نیاز می فرماید. مرحوم قطب راوندی می فرماید: مراد از دو آیه، آیات ۲۶ و ۲۷ یعنی از (قُل اللهم مالِکِ المُلک تا مَن تشاء بغَیر حِسابْ ) است.

مرحوم علامه ی مجلسی می فرماید: شاید آیه ۱۸ یعنی ( شَهِدَ الله اَنَّه… ) و آیه ۲۶ یعنی ( قُل اللهم مالِکِ المُلک) باشد. به نظر حقیر احتیاط در جمع آیات مذکور است.(مفاتیح الجنان – نماز حاجت، ص ۵۲۲) در مورد قرائت سوره های انفال، طه، فتح و واقعه برای گشایش روزی و رفع فقر آیاتی وارد شده که به یک مورد آن اشاره می کنیم:

نمازی برای ثروتمند شدن و گشایش روزی

ـ رسول خدا (صلّی الله علیه و آله و سلّم) می فرمایند: کسی که هر شب سوره واقعه را قرائت کند، هیچ گاه فقر و تنگدستی به او نرسد.(تفسیر نمونه ، ذیل سوره های مذکور)

دعا و نمازی برای ثروتمند شدن

ابتدا دو رکعت نماز بخوان و بعد از آن دست های خود را به طرف آسمان بلند کن و حمد و ثنای پروردگارت را به جای آور و بعد از درود به پیامبر و آلش(علیهم السّلام) ۴ آیه‌ی آخر سوره‌ی حشر و ۶ آیه‌ی اوّل سوره‌ی حدید و دو آیه‌ی سوره‌ی آل عمران را بخوان و آن گاه از خداوند طلب روزی و بی‌نیازی از مردم کن که حتماً تو را بی نیاز می فرماید روزی ای که پیامبر صلی الله علیه و آله آن را ضمانت کرده است

پیامبر صلی الله علیه و آله : مَنْ یَضْمُنْ لی بِرَّ الْوالِدَیْنِ وَ صِلَهَ الرَّحِمِ اَضْمُنْ لَهُ کَثْرَهَ الْمالِ وَ زیادَهَالْعُمْرِ وَ الْمَحَبَّهَ فِی الْعَشیرَهِ؛(مستدرک الوسائل، ج ۱۵، ص ۱۷۶، ح ۱۲) هر کس نیکی به پدر و مادر و صله رحم را برایم ضمانت کند، من نیز زیادی ثروت،طول عمر و محبّت او را در دل خویشاوندان ضمانت می‏نمایم. پیامبر صلی الله علیه و آله : اِسْتَنْزِلُوا الرِّزْقَ بِالصَّدقَهِ وَ الْـبُکورُ مُبارَکٌ یَزیدُ فی جَمیعِالنِّعَمِ خُصوصا فِی الرِّزْقِ وَ حُسْنُ الْخَطِّ مِنْ مَفاتیحِ الرِّزْقِ وَ طیبُ الْکَلامِ یَزیدُ فِیالرِّزْقِ؛(بحارالأنوار، ج ۷۶، ص ۳۱۸ )

صدقه و خواندن نمازی برای ثروتمند شدن

با صدقه دادن روزی را فرود آورید، سحرخیزی با برکت است و همه نعمت‏ها،مخصوصا روزی را زیاد می‏کند، خط زیبا از کلیدهای روزی است و خوش‏زبانی [هم]روزی را زیاد می‏کند. پیامبر صلی الله علیه و آله : لَمّا قیلَ لَهُ: اُحِبُّ اَنْ یُوَسَّعَ عَلَیَّ فِی الرِّزْقِ؟ ـ : دُمْ عَلَی الطَّهارَهِ یُوَسَّعَعَلَیْکَ فِی الرِّزْقِ؛ به رسول خدا صلی الله علیه و آله عرض شد: دوست دارم روزیم زیاد شود. فرمودند: پیوسته با وضو باش تا روزیت فراوان شود. امام علی علیه ‏السلام : اِذا اَبْطَـاَتِ الاَْرْزاقُ عَلَیْکَ فَاسْتَغْفِرِ اللّهَ یُوَسِّعْ عَلَیْکَ فیها؛ هرگاه در روزی تو تأخیر و تنگی پدید آمد، از خداوند آمرزش بخواه تا روزی را بر تو فراوان گرداند.

اگر بنا باشد تا آیه ای از قرآن کریم را بعنوان مجرب ترین آیه جهت وسعت رزق و روزی و گشایش کسب و کار و خیر و برکت بدانیم، بدون شک آن آیه؛ آیات ۲و۳ سوره طلاق است که به و من یتق الله مشهور می باشد.

در خصوص خواص این آیات، بزرگان فرموده اند که تأثیرآن در گشایش روزی و برکت در رزق مجرب و تضمینی است اما باید با اخلاص و مداومت خوانده شود.

پیامبر اکرم(صلی الله و علیه وآله) فرمود: من آیه ای را در قرآن می شناسم که اگر تمام انسانها دست به دامن آن شوند برای حل مشکلات آنها کافی است و آن آیات سوّم و چهارم سوره طلاق است : «وَ مَنْ یَتَّقِ اللهَ یَجْعَلْ لَهُ مَخْرَجاً* وَ یَرْزُقْهُ مِنْ حَیْث لا یَحْتَسِبُ وَ مَنْ یَتَوَکَّلْ عَلَی اللهِ فَهُوَ حَسْبُهُ اِنَّ اللهَ بالِغُ اَمْرِهِ قَدْ جَعَلَ اللهُ لِکُلِّ شَیْیء قَدْراً»

کد مطلب 2239619

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 7 =