رهبر شهید جوانان را چگونه توصیف می‌کردند؟/ روایتی از مهم‌ترین فرازهای بیانات ایشان

جوانان همواره یکی از اصلی‌ترین محورهای بیانات حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر انقلاب اسلامی، در دیدارهای عمومی و تخصصی بوده‌اند. معظم‌له در مقاطع مختلف، از جوان به‌عنوان سرمایه راهبردی کشور، موتور محرک پیشرفت، عنصر مؤمن و امیدوار و مهم‌ترین ظرفیت ایران برای عبور از چالش‌ها یاد می‌کردند.

به گزارش خبرآنلاین، مرور بیانات ایشان در سه دهه گذشته نشان می‌دهد که نگاه رهبر شهید انقلاب به جوان، صرفاً یک نگاه سنی یا جمعیتی نبود، بلکه جوان را نیرویی می‌دانستند که می‌تواند در عرصه‌های علم، فرهنگ، اقتصاد، سیاست، دفاع و پیشرفت کشور نقش‌آفرینی کند. در کنار این اعتماد، ایشان همواره نسبت به جنگ شناختی، عملیات رسانه‌ای و تلاش دشمن برای ناامیدسازی نسل جوان نیز هشدار می‌دادند.

«جوان ایرانی؛ یکی از مهم‌ترین امتیازات ایران»

یکی از بیانات مهم حضرت آیت‌الله خامنه‌ای درباره جوانان، در دیدار مردم قم در ۱۹ دی ۱۴۰۳ بیان شد؛ جایی که ایشان با اشاره به تصویرسازی رسانه‌های معاند از نسل جوان، این روایت را نادرست دانستند.

رهبر انقلاب در این دیدار تصریح کردند که «جوان ایرانی... یکی از مهم‌ترین امتیازات ایران است.» به گفته ایشان، برخلاف تبلیغات دشمن، جوان ایرانی نه از هویت دینی فاصله گرفته و نه نسبت به سرنوشت کشور بی‌تفاوت شده است، بلکه در عرصه‌های مختلف علمی، فرهنگی، سیاسی و دفاعی حضوری فعال دارد.

ایشان در ادامه، نمونه‌هایی از این حضور را برشمردند و به نقش جوانان در پیشرفت‌های علمی کشور، از جمله فناوری‌های هسته‌ای، نانو، سلول‌های بنیادی، صنایع دفاعی و فعالیت‌های فرهنگی و مذهبی اشاره کردند و این دستاوردها را نشانه توانمندی نسل جوان دانستند.

رهبر شهید جوانان را چگونه توصیف می‌کردند؟/ روایتی از مهم‌ترین فرازهای بیانات ایشان

اعتماد به جوانان؛ راهبرد ثابت در اداره کشور

اعتماد به نسل جوان از جمله محورهای پرتکرار در بیانات رهبر انقلاب است. ایشان بارها تأکید کردند هرجا مسئولیت به نیروهای جوان، متخصص و مؤمن سپرده شده، کشور به موفقیت‌های قابل توجهی دست یافته است.

در نگاه حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، جوان ایرانی تنها نیروی آینده نبود، بلکه نیروی امروز کشور محسوب می‌شد؛ نسلی که توان حل مسائل، پذیرش مسئولیت‌های بزرگ و حضور در میدان‌های دشوار را دارد. از همین رو، ایشان بارها مسئولان را به اعتماد بیشتر به ظرفیت‌های جوانان و استفاده از توان آنان در مدیریت کشور توصیه کردند.

«جوان امروز از جوان اول انقلاب جلوتر است»

از دیگر فرازهای مهم بیانات رهبر انقلاب درباره جوانان، سخنانی است که در دیدار اقشار مختلف مردم در ۳ شهریور ۱۳۹۵ بیان شد.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در آن دیدار با مقایسه نسل جوان امروز با نسل نخست انقلاب اسلامی فرمودند: «جوان امروز، از جوان اوّل انقلاب و دوران جنگ اگر جلوتر نباشد، عقب‌تر نیست؛ و من معتقدم که جلوتر است.»

ایشان دلیل این ارزیابی را شرایط پیچیده جنگ رسانه‌ای و فرهنگی امروز دانستند و تأکید کردند که ایستادگی جوانان مؤمن و انقلابی در چنین فضایی، ارزش و اهمیت مضاعفی دارد.

دشمن، جوان ایرانی را هدف گرفته است

یکی دیگر از محورهای ثابت در بیانات رهبر انقلاب، هشدار درباره تلاش دشمن برای تغییر باورها و هویت نسل جوان است.

رهبر شهید در دیدار مردم قم با اشاره به این موضوع فرمودند که دشمن تلاش می‌کند جوان ایرانی را بی‌اعتقاد، وابسته به غرب، بی‌انگیزه و ناامید معرفی کند، در حالی که واقعیت‌های موجود خلاف این تصویر را نشان می‌دهد. به اعتقاد ایشان، حضور گسترده جوانان در فعالیت‌های علمی، اجتماعی، فرهنگی، مذهبی و دفاعی، بهترین پاسخ به این روایت‌سازی‌هاست.

جوان؛ پیشگام حرکت جامعه

رهبر شهید انقلاب در سال‌های مختلف، نقش جوانان را در تحولات اجتماعی و سیاسی کشور نیز مورد توجه قرار دادند.

در یکی از بیانات خود درباره وظایف نسل جوان تأکید کردند که بی‌تفاوتی با روحیه جوانی سازگار نیست و جوان باید نسبت به سرنوشت کشور احساس مسئولیت داشته باشد. ایشان تصریح کرده‌اند که در حرکت ملت ایران، نسل جوان باید پیشرو باشد و نسبت به آینده کشور، تهدیدها و فرصت‌ها حساسیت و هوشیاری داشته باشد.

این نگاه، در واقع تأکیدی بر مسئولیت اجتماعی نسل جوان در کنار نقش علمی، فرهنگی و اقتصادی اوست؛ موضوعی که در بسیاری از دیدارهای دانشجویی و دانشگاهی رهبر شهید انقلاب نیز تکرار شده است.

علم؛ میدان اصلی نقش‌آفرینی جوانان

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در بیانات متعدد، پیشرفت علمی جمهوری اسلامی را نتیجه تلاش دانشمندان و پژوهشگران جوان دانسته‌اند.

ایشان در دیدار مردم قم، با اشاره به فعالیت جوانان در حوزه‌های فناوری‌های نوین، از جمله هسته‌ای، نانو، زیست‌فناوری و داروسازی، این دستاوردها را حاصل اعتماد به نسل جوان معرفی کردند و بر استمرار این مسیر تأکید داشتند.

رهبر انقلاب بارها علم را زیربنای اقتدار کشور دانسته و جوانان را مخاطب اصلی حرکت علمی ایران معرفی کرده‌اند.

رهبر شهید جوانان را چگونه توصیف می‌کردند؟/ روایتی از مهم‌ترین فرازهای بیانات ایشان

امید؛ مهم‌ترین سرمایه نسل جوان

یکی دیگر از مفاهیم پرتکرار در بیانات حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، ضرورت حفظ امید در میان جوانان است.

ایشان در مناسبت‌های مختلف، ناامیدسازی نسل جوان را از اهداف اصلی جنگ رسانه‌ای دشمن دانسته‌اند و معتقدند هرگاه جوان ایرانی با روحیه امید، خودباوری و اعتماد به نفس وارد میدان شده، توانسته است گره‌های بزرگ کشور را باز کند.

از نگاه رهبر شهید انقلاب، امید، ایمان، تلاش، خودباوری و مسئولیت‌پذیری، پنج مؤلفه اصلی شخصیت جوان ایرانی هستند؛ مؤلفه‌هایی که باید در نظام آموزشی، فرهنگی و مدیریتی کشور تقویت شوند.

توصیه به استقامت و حفظ مسیر

در ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۶ و همزمان با روز جوان، حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در درس خارج فقه، خطاب به جوانان بر ضرورت استقامت در مسیر صحیح تأکید کردند و ضمن دعا برای موفقیت آنان، حفظ مسیر حق را مهم‌تر از شناخت آن دانستند. این توصیه، مکمل نگاه همیشگی ایشان به نقش جوانان در آینده کشور به شمار می‌رود.

مرور بیانات رهبر شهید نشان می‌دهد که «اعتماد به جوانان» یکی از ثابت‌ترین محورهای فکری ایشان در سال‌های گذشته بوده است. از نگاه رهبر شهید انقلاب، جوان ایرانی نه‌تنها ظرفیت حل مسائل کشور را دارد، بلکه مهم‌ترین سرمایه راهبردی ایران برای ساخت آینده به شمار می‌رود.

تأکید بر خودباوری، حضور در عرصه علم و فناوری، مسئولیت‌پذیری اجتماعی، حفظ هویت دینی و ملی، مقابله با جنگ روانی و امیدآفرینی، از جمله مهم‌ترین توصیه‌هایی است که در مقاطع مختلف خطاب به نسل جوان مطرح شده است؛ توصیه‌هایی که در کنار تأکید بر سپردن مسئولیت‌ها به نسل جوان، تصویری روشن از جایگاه این قشر در منظومه فکری رهبر شهید انقلاب ترسیم می‌کند.

۴۷۴۷

کد مطلب 2241012

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 3 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین