به گزارش خبرآنلاین جامعه اسلامی مهندسین پس از پایان دهمین کنگره خود در بیانیهای آمادگی خود را برای مشارکت فعال در برگزاری انتخابات شاداب با شعار«پیشرفت، عدالت،عزت ملی» اعلام و تصریح کرد: جامعه اسلامی مهندسین عمیقاً باور دارد انتخابات ریاست جهوری یازدهم، نقطه عطفی در تاریخ این سرزمین خواهد گردید. ما باور داریم شرایط سیاسی داخلی و بین المللی و تجربیاتی که با هزینه های بالا در دهه های گذشته به دست آمده، ما را به سوی یک تحول بزرگ در سال های آینده فرا میخواند، بنابراین برای انتخابات ریاست جمهوری آینده و تحقق انتظارات بزرگی که از آن در عرصه های پیشرفت و عزت اسلامی داریم حساب بزرگی باز کرده ایم.
درمتن این بیانیه آمده است:
واقعیت این است که رژیم تجاری امروزین کشور بر مجموعهای از مصوبات و نگرشها استوار است که در دولتهای گذشته اصلاحات و سازندگی فراهم آمده بود و دولت کنونی علاوه بر میراث بری ، بر ابعاد برون نگری آن افزود تا به جایی رسید که نگرانی ها را به شدت دامن زد .
تفکرات و مصوبات گذشته اگرچه نه از روی غرض، بلکه از روی این ساده نگری فراهم آمده بود که باز کردن رژیم تجاری اولاً از جهت ورود به سازمان تجارت جهانی، کار را تسهیل خواهد کرد و ثانیاً تولید داخل را به رقابتی شدن گرایش خواهد داد. این در حالی بود که اولاً ورود به سازمان تجارت جهانی ، به عوامل گوناگون از جمله پیش نیازهای سیاسی متعددی وابسته است به طوری که آزادسازی رژیم تجاری چه بسا جزء کوچکی از آن را هم تشکیل نمیدهد، ثانیاً ورود به سازمان مذکور لزوماً به معنای گشایش بی در و پیکر واردات به کشور نیست بلکه تابع زمانبندی برای حفظ حیات فعالیتهای اقتصادی ضربهپذیر است. علاوه بر این دو ، ورود به یک سازمان معمولاً چند دهه به طول میانجامد و بنابر اقتضا هیچ گونه شتاب زدگی ندارد. دیگر اینکه در هیچ کجا رژیم واردات بدون تناسب با بافت رژیم تولید ملی، برنامه ریزی نمیگردد.
متأسفانه دولت حاضر به رغم زحمات زیادی که در توسعة امور زیر بنایی و علمی کشور عهده دار گردید، در انطباق دهی این دو رژیم توفیق چندانی نداشت و تحت تأثیر نگرش های پیشین( اگر چه در بیان از نقد آنها سخن میگفت) و عوامل جاری، عملاً راهی را فراخ تر ساخت که به کند شدن نبض تولید داخلی انجامید.
یکی از محاسن انتخابات این است که ثقل گفتمانی جریان های سیاسی را معلوم می نماید . انتخابات اسفند ماه سال گذشته دوره نهم مجلس شورای اسلامی ، به مثابه یک تصویر، منعکس کننده واقعیات زیر بود:
الف) شماری از مهره های مشهور جریان موسوم به اصلاح طلبی بعد از افت و خیزهای متعدد ، نهایتاً به دنبال رویکرد آنتاگونیستی و براندازانه دچار سقوط گردید تا آن جا که در انتخابات مذکور حضوری نازل ( قریب به صفر) داشت. به عبارت دیگر باید بگوییم صحنه سیاسی کشور دیری است که از آرایمان اصولگرا- اصلاح طلب عبور کرده است ، ضمناً بازسازی و آینده این جریان در دستان افرادی خواهد بود که بتوانند از شکست های گذشته درس گرفته ، فضای عمل نوینی را ( از طریق پیوستن به خواست مردم در ذیل نظام) فراهم آورند.
ب) جریان اصولگرایی متشکل از چند تشکل و تفکر همسو، در انتخابات گذشته حضوری تمام عیار و فراگیر داشت. این جریان اگرچه از یک طرف حول مؤلفه های اصلی ، همگرایی داشت اما در نهایت پاره ای جریان های جزئی تر عملاً راه خود را جدا ساخته و بر پیشروی در زمین خودی، همت گماردند، اگر چه این رویکرد بر نفسِ جبهه وارگیِ جریانِ اصولگرایی، خدشه وارد می ساخت اما از طرف دیگر(اگر منصفانه بنگریم) اجتناب ناپذیر مینمود زیرا آن ها به رغم همسویی ها، تحت فشار زوایایی از گفتمان خود بودند که به هرحال بر ناهمسویی ها تأکید می ورزید.
ج) اگر چه نتایج انتخابات، امیدهای جریان های مورد اشاره را به قدر انتظار برآورده نساخت و یک بار دیگر نشان داد این جریان اصولگرایی اعتدالی است که مورد نقد قاطبه ملت است، با این وجود نتایج ارزندة دیگری به همراه داشت و آن این که جریان اصولگرایی اکنون چنان دامنگستر گردیده که شکل گیری خردمندانه دو گفتمان را در درون خود نوید میدهد. ما معتقدیم این رویکرد، قابلیت های نظری و مدیریتی کلیّت جریان اصولگرایی را ارتقا بخشیده و فضای گفت و گو را در درون این جریان، مفید و کارآمدتر میسازد.
د) همان طور که انتخابات داخلی اخیرِ مجلس نیز بازتاب دهندة آرمان سیاسی جدیدی در گستره اصولگرایی بود، می توان بر بسط این تجربه- در راستای بحث پیشین – کوشش کرد. اینک فرصت مناسبی فراهم آمده تا در رقابت با اکثریت جریان اصولگرایی، جریان های کوچک تر با یکدیگر وحدت نمایند. جریان هایی از قبیل پایداری( که پیوندی سازگار با دولت حاضر دارند) و ایثارگران و رهپویان و ... که مجموعاً با دیدگاه های حضرت آیت ا... مصباح یزدی قرابت نزدیکی دارند، اکنون می توانند در زیر یک چتر واحد گرد آیند و گزاره های رقابتی خود را در برابر اکثریت اصولگرا ( که با دیدگاه های حضرت آیت الله مهدوی کنی ، سازگاری بیشتری دارند) تولید نمایند. از دیگر محاسن این رویکرد آن است که به دلیل اخلاص و ریشه مندی نیای فکری هر دو جریان، گزاره های رقابتی در چارچوب ولایت و مبانی نظام اسلامی خواهند شد و تولید و بسط خواهند یافت و مانند مواردی از رقابت های گذشته نخواهد بود که جمعی ساختار شکنی پیشه کردند و صحنه سیاسی را به قطب های حق و باطل فرو کاستند و رویة حذف و تخلیص و تصعید پیش گرفتند. شایان ذکر است که این
قید حصر به دو جریان، در اینجا دستوری نیست. در واقع مصلحت بقا در زیست بوم سیاسی ایران اسلامی اقتضاء گر چنین حصری است. جامعه اسلامی مهندسین ، تفاوت نگاه ها و خرده گفتمان ها را در ذیل منافع و اشتراک گفتمانی جمهوری اسلامی ایران، پاس میدارد و آن را شرط تداوم حیات سیاسی و توسعه کشور می شناسد. با این حال نباید از نظر دور داشت که فراتر رفتن از دو جریان به معنای تحلیل رفتن و فرسودگی ظرفیت های کلیّت جریان اصولگرایی خواهد بود.
و) توجه به رهیافت های فوق می تواند ما را به انتخاباتی اخلاقیتر و تبدیل کنندة ضعف ها به قوت ها و امید آفرین رهنمون شود. جامعه اسلامی مهندسین آمادگی خود را برای مشارکت فعال در برگزاری انتخابات شاداب با شعار«پیشرفت، عدالت،عزت ملی» اعلام مینماید و عمیقاً باور دارد انتخابات ریاست جهوری یازدهم، نقطه عطفی در تاریخ این سرزمین خواهد گردید. ما باور داریم شرایط سیاسی داخلی و بین المللی و تجربیاتی که با هزینه های بالا در دهه های گذشته به دست آمده، ما را به سوی یک تحول بزرگ در سال های آینده فرا میخواند، بنابراین برای انتخابات ریاست جمهوری آینده و تحقق انتظارات بزرگی که از آن در عرصه های پیشرفت و عزت اسلامی داریم حساب بزرگی باز کرده ایم.
219
نظر شما