به گزارش خبرآنلاين، صبح امروز طرحي يک فوريتي با عنوان «حذف تعطيلات تابستاني مجلس» ارائه شده بود که يک ماه تعطيلات مجلس با اين عنوان را به زمان سرکشي نمايندگان به حوزههاي انتخابيه ميافزود. هم در مقدمه اين طرح و هم در سخنان طراح، به نصايح رهبر انقلاب به نمايندگان مجلس اشاره و بر لزوم اجرا و تحقق آن تاکيد شده بود.
علي لاريجاني با بيان اينکه نمايندگان در تعطيلات به سرکشي حوزه انتخابيه ميروند، در موافقت با اين طرح اظهار داشت: اسم اين تعطيلات «تابستاني» است والا به سرکشي به حوزه انتخابيه ميگذرد. طرح مذکور، اين زمان را حذف نميکند، بلکه آن را صرف همين امر ميکند. از اين رو به جاي عنوان «تعطيلات تابستاني» زمان سرکشي به حوزه انتخابيه را بيشتر ميکند تا نمايندگان به امورات مردم برسند.
رئيس مجلس که ميگفت روح اين طرح مثبت است و جلوي ايرادات بلاوجه به مجلس را ميگيرد، خطاب به نمايندگان مخالف اين طرح تاکيد کرد که تصويب آن منجر به کاهش زمان سرکشي به حوزههاي انتخابيه نمي شود. البته از آنجا که اين طرح، اصلاح آييننامه داخلي مجلس است، نيازمند آراي دو سوم نمايندگان است.
سيدجلال يحييزاده نماينده تفت و ميبد در تذکري با تاييد سخنان لاريجاني گفت: اگرچه محتواي يان طرح خوب است اما به نظر ميرسد که تبليغاتي است. چون حتي با تصويب يک فوريت آن، نميتوان ظرف يکي دوهفته آينده تا قبل از آغاز تعطيلات تابستاني آن را به تصويب رساند و بيشتر منجر به هجمه تبليغاتي عليه مجلس ميشود.
حسين نقوي نماينده ورامين هم به نحوه نگارش اين طرح انتقاد کرد که تعطيلات مجلس را به راحت طلبي نمايندگان نسبت داده است، در حاليکه نمايندگان همواره دنبال يک ساعت فرصت براي پيگيري کار مردم هستند و اصلا در دوره نمايندگي تعطيلي معنا ندارد. لاريجاني هم با بيان اينکه نوع نگارش اين طرح را ميتوان «بدسليقگي» خواند، تاکيد کرد که محتواي آن شائبه راحت طلبي را مرتفع ميکند.
علي مطهري نماينده تهران هم در تذکر ديگري خطاب به لاريجاني گفت: شما ميگوييد تفاوتي ميان متن اين طرح با آييننامه مجلس وجود ندارد. در حاليکه در آيين نامه به صراحت آمده است که تعطيلات تابستاني 30 روز است ولي در اين طرح آمده که سرکشي به حوزههاي انتخابيه نميتواند بيش از چهار ماه باشد. اين موضوع حق نمايندگان را ضايع ميکند.
او که ميگفت انتقاد به تعطيلات مجلس تنها از سوي نماينده طراح اين طرح و هفتهنامه اوست، متذکر شد: نبايد مجلس تحت تاثير تبليغات، تصميم گيري کنند. اما رئيس مجلس تذکر وي را هم وارد ندانست.
مهدي سنايي نماينده نهاوند هم در تذکر ديگري گفت: اگر از هجمههاي وارده به مجلس نگرانيم بايد بدانيم که اين هجمهها از داخل مجلس تجهيز ميشود. مثلا چه نيازي هست که براي يک طرح از جايگاه مقام معظم رهبري هزينه شود. حق نمايندگان است که طرح ارائه دهند ولي اين طرحها بايد تنقيح شود نه اينکه منجر به انباشت قوانين شود.
رئيس مجلس اين تذکرات را مخالفت با طرح مذکور ميدانست و تاکيد کرد که نبايد از جايگاه رهبري در اينگونه امور استفاده شود.
نهايتا براي اين طرح راي گيري شد که يک فوريت آن به تصويب نرسيد و به شکل عادي در دستور کار مجلس قرار خواهد گرفت.
/2929
نظر شما