به گزارش خبرآنلاین؛ در ادامه جلسه علنی امروز مجلس تعیین رییس کمیسیون اصل نود مجلس در دستور کار نمایندگان قرار گرفت.
براساس ماده 32 آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی تعداد و ترکیب اعضا و انتخابات هیاترییسه کمیسیون اصل نود متفاوت از دیگر کمیسیون های مجلس است. رییس کمیسیون اصل نود با پیشنهاد هیاترییسه مجلس از بین اعضای ثابت کمیسیون و با رأی مجلس انتخاب می گردد.
در راستای اعمال آیین نامه داخلی مجلس، هیات رییسه مجلس "محمدعلی پورمختار" نماینده کبودرآهنگ را به عنوان گزینه مورد نظر خود به صحن علنی معرفی کرد و نمایندگان نیز با 130 رای موافق 77رای مخالف از مجموع 207 نماینده حاضر در جلسه علنی؛ وی را به عنوان رییس کمیسیون اصل نود برگزیدند.
به این ترتیب او اولین رئیس غیر روحانی کمیسیون اصل نود خواهد بود.
در حین انتخاب رییس کمیسیون اصل نود نمایندگان در تذکراتی پی در پی به هیات رییسه نسبت به معرفی تنها «یک نفر» به عنوان کاندیدی ریاست این کمیسیون اعتراض کردند و آن را «انتخاب» ندانستند.
علیرضا سلیمی نماینده محلات در تذکری گفت: در موضوع تعیین رئیس کمیسیون اصل نود از سوی نمایندگان بر واژه «انتخاب» تاکید شده و «انتخاب» هم زمانی موضوعیت پیدا می کند که ظرفیت آن فراهم شود و بیش از یک نفر برای احراز این پست نامزد باشند. مضافا به اینکه هنوز اعضای غیر ثابت این کمیسیون انتخاب نشدند و شکیل تر آن بود که بعد از انتخاب این اعضا، رییس کمیسیون انتخاب شود.
ابوترابی در پاسخ به این تذکر گفت: در مورد ریاست دیوان محاسبات هم اینگونه است که شخصی را که کمیسیون بودجه انتخاب می کند به صحن معرفی می شود و اگر حائز اکثریت آرا شد منصوب می شود. در غیر اینصورت فرد دیگری معرفی می شود. در مورد رییس کمیسیون اصل نود هم این انتخاب به هیات رییسه محول شده است. از سوی دیگر انتخاب رییس از بین اعضای ثابت است و عدم انتخاب اعضای غیرثابت خللی ایجاد نمی کند.
توضیح ابوترابی فرد اما مانع از ادامه تذکرات نمایندگان نشد.
"مهرداد لاهوتی" نماینده لنگرود در تذکر دیگری گفت: «انتخابات» وقتی یک نفر برای کاندیداتوری معرفی شده، معنی ندارد. کمیسیون تدوین آیین نامه باید این تبصره را اصلاح کند و حداقل باید دو نفر به صحن علنی معرفی شوند تا از بین آنها یک نفر انتخاب شود.
"علیرضا محجوب" نماینده تهران هم در تذکر مشابهی گفت: درست است که در آیین نامه مجلس پیش بینی نشده که کاندیدای ریاست کمیسیون اصل نود خود را معرفی کند ولی این موضوع نیاز به نوشتن در آیین نامه ندارد. منطق حکم می کند این فرد خود را به نماینده ها معرفی کند و برنامه های خودر ا ارائه دهد.
ابوترابی تذکر محجوب را وارد دانست و اگرچه گفت که این زمان در اختیار پورمختار قرار خواهد گرفت. اما چنین نشد.
این تذکرات در حالی از سوی برخی نمایندگان عنوان می شد که به عقیده برخی دیگر از نمایندگان با وجود اشکالات وارده به آیین نامه مجلس؛ در شرایط فعلی باید به همین قانون فعلی عمل شود.
عزیز اکبریان نماینده کرج بر لزوم اصلاح این ماده از آیین نامه تاکید کرد و گفت: هرچند این ماده نیازمند اصلاح است اما در حال حاضر باید بر اساس آیین نامه فعلی عمل شود. کما اینکه آیین نامه فعلی نیز با قید واژه "انتخاب" به نمایندگان اجازه داده است به گزینه فعلی رای بدهند یا ندهند.
وی از برخی تذکرات نمایندگان نیز انتقاد کرد و گفت: برخی آقایان که الان داد و بیداد به راه انداخته اند، در مجلس هشتم هم حضور داشتند. اگر بحث اعتراض به آیین نامه است، پس چرا در آن زمان اعتراضی نکردند.
"نادر قاضی پور" نماینده ارومیه نیز در بر اجرای آیین نامه فعلی تاکید کرد و اظهار داشت: ما قسم خوردیم آیین نامه را رعایت کنیم. آیین نامه هم نگفته هیات رییسه چند نفر را به عنوان رییس کمیسیون انتخاب کند. بنابراین تا قبل از اصلاح آیین نامه باید همین قانون فعلی اجرا شود و ما به آقای پورمختار رای مثبت می دهیم!
اما تذکر علی اصغر زارعی نماینده تهران در مجلس از جنسی دیگر بود؛ وی اصلاح صورت گرفته در ماده 32 آیین نامه داخلی در مجلس هشتم را به دلیل ارتقا جایگاه کمیسیون اصل نود دانست و گفت: اصلاحیه صورت گرفته در این ماده به این دلیل بود که جایگاه این کمیسیون اقتضا می کند که موضع گیری آن به نوعی موضع گیری کل مجلس باشد. از این رو باید اصل شایسته سالاری در انتخاب رییس آن رعایت شود.
زارعی، حسینیان را فرد مناسبی برای این جایگاه دانست و افزود: رییس مجلس نیز به این موضوع اذعان داشتند ولی عنوان کردند آقای حسینیان خودشان این سمت را قبول نکرده اند. سوال من این است که آیا هیات رییسه از آقای حسییان این موضوع را خواسته یا جلسه ای گذاشته است؟
کاظم جلالی نماینده شاهرود اگرچه عضو هیات رئیسه مجلس نیست اما در پاسخ به وی، در سخنانی عنوان کرد که شخصا با حسیینان تماس گرفته و او پاسخ داده که تمایلی به قبول ریاست کمیسیون اصل نود ندارد.
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس ادامه داد: آیین نامه به هیات رییسه تکلیف کرده که یک نفر را معرفی کند. شخصا با آقای حسیینان تماس گرفتم ولی ایشان با نهایت تواضع فرمودند: سایر دوستان هر کسی بود، من در خدمتشان هستم. جناب آقای داوود محمدی هم شایستگی داشتند ولی ایشان هم فرمودند از آقای پورمختار حمایت می کنند.
جلالی در ادامه خواستار اختصاص وقتی برای معرفی پورمختار به نمایندگان شد.
در پایان این مذاکرات آرای جمع شده برای ریاست پورمختار بر کمیسیون اصل نود قرائت شد و وی برای یکسال آینده در این سمت جای گرفت.
/29220
نظر شما