جاماندگان اربعین چگونه از راه دور کربلایی شوند؟

رهبر شهید انقلاب، زیارت اربعین، حضور در مراسم‌های عزاداری و همراهی قلبی با زائران را راه‌های بهره‌مندی جاماندگان از معنویت اربعین دانسته‌اند.

به گزارش پایگاه فکر و فرهنگ مبلغ، رهبر شهید انقلاب در توصیف راهپیمایی اربعین، آن را حرکتی برخاسته از «عشق و ایمان» خوانده‌اند و با اشاره به کسانی که از حضور در این مسیر محروم مانده‌اند، فرموده‌اند: «ما هم از دور نگاه می‌کنیم به این حرکت و غبطه می‌خوریم به حال آن کسانی که این توفیق را پیدا کردند.» ایشان همچنین با بیان عبارت «یا لیتنا کنّا معکم فنفوز فوزاً عظیماً»، همراهی قلبی جاماندگان با زائران کربلا را یادآور شده‌اند.

بنابر روایت دانشجو، از نگاه رهبر شهید، راهپیمایی اربعین تنها یک سفر زیارتی یا تجمع معمولی نیست، بلکه یکی از شعائر بزرگ الهی است. به تعبیر ایشان، کسانی که این مسیر را عاشقانه و مؤمنانه طی می‌کنند، حسنه‌ای بزرگ انجام می‌دهند و این حرکت، ترکیبی از عقل، عاطفه، ایمان و محبت به اهل‌بیت (ع) است.

ایشان در سخنانی دیگر، راهپیمایی‌های گسترده داخل کشور با عنوان «راهپیمایی جاماندگان» را نیز در کنار حرکت زائران میان نجف، کاظمین و کربلا مورد توجه قرار داده‌اند. این تعبیر نشان می‌دهد که حماسه اربعین تنها به مسیرهای منتهی به کربلا محدود نمی‌شود، بلکه مراسم جاماندگان نیز بخشی از حرکت عظیم و مردمی اربعین به شمار می‌آید.

راهپیمایی جاماندگان در واقع روایت دلدادگانی است که جسمشان از کربلا دور مانده، اما دل‌هایشان همراه زائران حرم حسینی است. آنان با حضور در مسیرهای نمادین، برپایی موکب‌ها، پذیرایی از عزاداران، قرائت زیارت اربعین و کمک به نیازمندان، تلاش می‌کنند سهمی در این حرکت معنوی داشته باشند.

پیام اصلی بیانات رهبر شهید انقلاب درباره اربعین آن است که پیوند با امام حسین (ع) به حضور فیزیکی در کربلا محدود نیست. شوق زیارت، خدمت به زائران و زنده نگه‌داشتن پیام عاشورا می‌تواند هر شهر و هر مسیری را به امتدادی از جاده نجف تا کربلا تبدیل کند.

جاماندگان اربعین، اگرچه در میان خیل زائران کربلا حضور ندارند، با زمزمه «لبیک یا حسین» نشان می‌دهند که در سفرهای معنوی، فاصله راه تعیین‌کننده نیست؛ آنچه انسان را به مقصد می‌رساند، دل عاشق و نیت صادقانه است.

کد مطلب 2253142

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 10 =

آخرین اخبار