تغییر جایگاه نتانیاهو نزد ترامپ، از «شریک به گدا»

یک وبگاه عبری تغییر چشمگیر روابط بین رئیس جمهور آمریکا و نخست وزیر رژیم صهیونیستی را در حالی برجسته کرد که اهداف جنگ مشترک تل‌آویو و واشنگتن علیه ایران محقق نشده است.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، حدود پنج ماه پیش، جنگ متجاوزانه آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه ایران که تل‌آویو آن را «عملیات غرش شیر» نامیده بود، آغاز شد. به گزارش واللا، فضای خیابان‌های اراضی اشغالی در آن زمان قابل توجه بود؛ از یک سو، تنش و اضطراب گسترده‌ای به دلیل آژیرهای حمله هوایی و هجوم مداوم به پناهگاه‌ها وجود داشت از سوی دیگر، بسیاری احساس سرخوشی و خوشحالی می‌کردند.

بنابر روایت ایسنا، واللا در گزارشی از نیر کیوینیس، تحلیلگر صهیونیست با عنوان «چگونه بنیامین نتانیاهو از شریک دونالد ترامپ به کسی که برای ملاقات التماس می‌کند، تبدیل شد؟»، نوشت که «خوشحالی بی‌اندازه‌ای» در میان هواداران بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی در مورد توانایی او در تسخیر بزرگترین و قدرتمندترین ارتش جهان (ارتش آمریکا) برای از بین بردن تهدید ایران علیه اسرائیل وجود داشت. از آن زمان، به جز گذشت پنج ماه چه چیزی تغییر کرده است؟

این تحلیلگر افزود: پاسخ این است؛ تقریبا همه چیز تغییر کرده است. شاید درست باشد که روایت‌هایی که نتانیاهو در ابتدا از تبلیغ آنها لذت می‌برد از همان ابتدا اغراق‌آمیز بودند؛ روایت‌هایی که او را به عنوان کسی که با موفقیت دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا را در کنترل خود گرفته، به تصویر می‌کشیدند اما کافی است به این موضوع نگاه کنیم که جایگاه اسرائیل در نظر مردم آمریکا چقدر تنزل یافته است.

وی گفت: نتانیاهو، حداقل تا اواخر فوریه به عنوان شریکی برابر در اقدامات ایالات متحده دیده می‌شد اما در پایان ماه ژوئیه، وی مجبور شد در میان شرکت‌کنندگان در مراسم تشییع جنازه یک سناتور برجسته طرفدار اسرائیل شرکت کند، به این امید که ترامپ با او ملاقات کند.  

وی گفت: نتانیاهو از این ملاقات چه چیزی را می‌خواهد به دست آورد؟ اول و مهمتر از همه، صرف این واقعیت که این ملاقات صورت گرفته است به او اجازه می‌دهد به همه یادآوری کند که این هشتمین باری است که با ترامپ ملاقات کرده است، بیش از هر رهبر دیگری. این نگران کننده است زیرا در حال حاضر مسائل بسیار مهمی روی میز است که بیشتر آنها مربوط به اهداف عملیات نظامی است که نتانیاهو برای آن تلاش کرده است، چه ترامپ را در مورد آنها متقاعد کرده باشد و چه در روند تصمیم‌گیری شرکت کرده باشد که دیگر اهمیتی ندارد اما این اهداف محقق نشده‌اند. نظام ایران متزلزل یا جایگزین نشده است و ظرفیت تولید ایران چه در زمینه هسته‌ای و چه در برنامه موشک‌های بالستیک کاهش نیافته است.

واللا گزارش داد: ایران همچنین عملیات گروه‌های منطقه‌ای را متوقف نکرده است؛ فقط کافی است به تابستان غم‌انگیز امسال برای بخش گردشگری در منطقه الجلیل علیا، منطقه‌ای که قبلا در طول فصل تعطیلات مملو از توریست بود، نگاهی بیندازیم. تلاش دفتر نتانیاهو برای مدیریت اوضاع در رسانه‌ها با افشای اطلاعاتی که ظاهرا قصد داشت به رئیس‌جمهور آمریکا ارائه دهد، چیزی جز تلاشی بیهوده و نشانه‌ای از شکست نبود. اگر واقعیت‌ها درست باشند و اطلاعات ادعا کند که ایران در حال تولید موشک‌های بالستیک و پهپادها همراه با احیای سریع برنامه هسته‌ای خود است، این به خودی خود گواهی بر این است که دورهای قبلی مذاکرات به اهداف خود نرسیده‌اند.

در این گزارش آمده است: آنچه نتانیاهو به ترامپ پیشنهاد داده، با فرض اینکه این یک نشست کاری واقعی باشد و نه فقط یک توجه دیگر از سوی ترامپ به نتانیاهو قبل از انتخابات، واقعا چیز زیادی را تغییر نمی‌دهد.

این وبگاه گزارش داد: تصمیم ترامپ برای رسیدن به توافق، نشان دهنده یک شکست بزرگ است اما شکستی که ایالات متحده مسئولیت اصلی آن را بر عهده دارد. تسلیم تقریبا کامل در برابر ایران در ازای تضمین آزادی کشتیرانی در تنگه هرمز، چیزی جز یک نمایش مضحک غم‌انگیز نیست. کافی است به یاد داشته باشیم که این تنگه حتی قبل از شروع جنگ نیز برای کشتیرانی باز و امن بود. با این حال، این موضوع فایده بسیار کمی برای اسرائیل دارد زیرا ممکن است در حالی که ایرانی‌ها برای بازسازی اقتصاد و نیروهای نظامی خود تلاش می‌کنند، خود را در واکنش‌هایش محدود ببیند.

در این گزارش آمده است: نکته تعجب‌آور این است که رسیدن به توافق، نتیجه‌ای از پیش تعیین‌شده نیست. پوچ بودن کل این مرحله که تا به امروز ادامه دارد، در این واقعیت نهفته است که خود ایرانی‌ها آخرین برگ برنده در دست اسرائیل هستند.

۲۱۹

کد مطلب 2253457

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 1 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین