امضای تفاهم‌نامه همکاری منطقه آزاد ماکو و اتاق بازرگانی ایران و آفریقا

منطقه آزاد ماکو و اتاق بازرگانی ایران و آفریقا تفاهم‌نامه همکاری امضا کردند.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از آذربایجان‌غربی به نقل از روابط عمومی سازمان منطقه آزاد ماکو، با هدف توسعه همکاری‌های اقتصادی، تجاری، سرمایه‌گذاری و صادراتی با کشورهای آفریقایی، تفاهم‌نامه همکاری میان سازمان منطقه آزاد تجاری ـ صنعتی ماکو و اتاق مشترک بازرگانی ایران و آفریقا به امضا رسید.
این تفاهم‌نامه با هدف ایجاد چارچوبی منسجم برای توسعه روابط اقتصادی، تجاری و سرمایه‌گذاری، افزایش صادرات، جذب سرمایه‌گذاران آفریقایی و تقویت حضور فعال منطقه آزاد ماکو در بازارهای قاره آفریقا منعقد شد.
بر اساس این تفاهم‌نامه، دو طرف برای شناسایی و توسعه فرصت‌های تجاری، صادراتی، وارداتی و سرمایه‌گذاری، ایجاد بستر صادرات مجدد، توسعه فعالیت‌های لجستیکی و ترانزیتی، معرفی پروژه‌های سرمایه‌گذاری و تسهیل حضور شرکت‌های ایرانی در پروژه‌های عمرانی، صنعتی، معدنی، کشاورزی و خدمات فنی و مهندسی کشورهای آفریقایی همکاری خواهند کرد.
همچنین مقرر شد با تشکیل کمیته راهبری مشترک و ایجاد سازوکاری اجرایی در منطقه آزاد ماکو، برنامه‌ریزی برای پذیرش و اعزام هیأت‌های تجاری، معرفی ظرفیت‌های اقتصادی منطقه، جذب سرمایه‌گذاران، برگزاری نشست‌ها و نمایشگاه‌های تخصصی و توسعه ارتباطات با اتاق‌های بازرگانی و فعالان اقتصادی کشورهای آفریقایی به‌صورت منسجم دنبال شود.
در این تفاهم‌نامه، حوزه‌های همکاری شامل صادرات و واردات کالا، سرمایه‌گذاری مشترک، تولید، لجستیک و ترانزیت، صنایع معدنی، کشاورزی و صنایع غذایی، انرژی، خدمات فنی و مهندسی، فناوری و شرکت‌های دانش‌بنیان، گردشگری، تجارت الکترونیک و تهاتر تجاری تعیین شده است.
این تفاهم‌نامه به مدت سه سال اعتبار دارد و در صورت توافق طرفین قابل تمدید خواهد بود.

منطقه آزاد ماکو می‌تواند به دروازه صادرات ایران به آفریقا تبدیل شود

مسعود برهمن در نشست مشترک با حسین گروسی مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ماکو، فرماندار شهرستان ماکو و جمعی از فعالان اقتصادی و صاحبان صنایع، با اشاره به فرصت‌های اقتصادی قاره آفریقا اظهار کرد: کمبود زیرساخت‌ها در بسیاری از کشورهای آفریقایی، فرصت ارزشمندی را برای حضور شرکت‌ها و تولیدکنندگان ایرانی در این بازار فراهم کرده است.
وی با بیان اینکه آفریقا از ظرفیت‌های کم‌نظیری در حوزه معادن برخوردار است، افزود: این قاره به‌ویژه در حوزه معادن طلا، فرصت‌های سرمایه‌گذاری بسیار مناسبی دارد و طبق مطالعات انجام‌شده، بخش قابل توجهی از منابع معدنی جهان در آفریقا قرار گرفته است.
رئیس اتاق بازرگانی ایران و آفریقا، حوزه سلامت را یکی از مهم‌ترین ظرفیت‌های همکاری با کشورهای آفریقایی عنوان کرد و گفت: صادرات دارو، تجهیزات پزشکی، ساخت بیمارستان، اعزام پزشک، آموزش نیروهای درمانی و پذیرش بیماران از جمله حوزه‌هایی است که تقاضای بالایی در کشورهای آفریقایی دارد.
برهمن با اشاره به استقبال کشورهای آفریقایی از خدمات درمانی اظهار داشت: تنها در سال گذشته ۱۷ هزار شهروند آفریقایی برای دریافت خدمات درمانی به دبی مراجعه کرده‌اند که نشان‌دهنده ظرفیت بالای گردشگری سلامت در این قاره است و ایران می‌تواند سهم قابل توجهی از این بازار را به خود اختصاص دهد.
وی افزود: دو حوزه پزشکی و کشاورزی از مهم‌ترین نیازهای کشورهای آفریقایی است و در کنار آن، در بخش‌های نساجی، پوشاک، دامپروری، صنایع تبدیلی، کشت و صنعت، تولید ماشین‌آلات و ادوات کشاورزی نیز فرصت‌های بسیار مناسبی برای حضور تولیدکنندگان ایرانی وجود دارد.
رئیس اتاق بازرگانی ایران و آفریقا ادامه داد: کشورهای آفریقایی در حوزه ساخت‌وساز و احداث شهرک‌های مسکونی نیز متقاضی همکاری با شرکت‌های ایرانی هستند و حتی امکان اجرای پروژه‌های عمرانی در ازای دریافت مواد معدنی و طلا نیز وجود دارد.
وی همچنین از خرید قیر ایران توسط کشورهای آفریقایی به عنوان یکی دیگر از ظرفیت‌های توسعه همکاری‌های اقتصادی یاد کرد و افزود: در حوزه اقتصاد دانش‌بنیان نیز سالانه حدود ۲۴۰ میلیارد دلار گردش مالی در بازار آفریقا وجود دارد که فرصت مناسبی برای شرکت‌های فناور ایرانی به شمار می‌رود.
برهمن با تأکید بر اینکه تولیدکنندگان ایرانی بیش از هر چیز به بازارهای جدید نیاز دارند، گفت: منطقه آزاد ماکو از ظرفیت‌های بسیار بالایی برای حضور در بازارهای آفریقایی برخوردار است و اگر اراده و برنامه‌ریزی لازم وجود داشته باشد، می‌توان سهم قابل توجهی از این بازار بزرگ را در اختیار گرفت.
وی در پایان با اشاره به نقش صادرات در توسعه اقتصادی کشور تصریح کرد: هیچ راهی برای رشد پایدار اقتصاد ایران جز توسعه صادرات وجود ندارد و باید با بهره‌گیری از ظرفیت‌هایی همچون منطقه آزاد ماکو، مسیر ورود تولیدکنندگان ایرانی به بازارهای بین‌المللی، به‌ویژه آفریقا، بیش از پیش هموار شود.

باید از ظرفیت‌های گسترده بازار کشورهای آفریقایی برای رونق اقتصاد کشور بهره ببریم

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ماکو با تأکید بر ضرورت تغییر نگاه به بازارهای بین‌المللی گفت: سال‌ها از ظرفیت‌های اقتصادی کشورهای آفریقایی غافل بوده‌ایم و فرصت‌های ارزشمندی را از دست داده‌ایم، در حالی که امروز این بازار می‌تواند یکی از مهم‌ترین مقاصد صادراتی ایران باشد.
حسین گروسی نیز در این نشست اظهار کرد: سرمایه‌گذارانی که با وجود تحریم‌ها و مشکلات اقتصادی همچنان در عرصه تولید و تجارت فعالیت می‌کنند، از نخبگان و سرمایه‌های ارزشمند کشور هستند و باید از آنان حمایت شود.
وی با اشاره به نقش اقتصاد داده‌محور در جهان امروز افزود: امروز این داده‌ها و اطلاعات هستند که نقش تعیین‌کننده‌ای در رشد اقتصادی ایفا می‌کنند و باید از این ظرفیت ارزشمند در تصمیم‌سازی و توسعه تجارت بهره گرفت.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ماکو با تشریح ظرفیت‌های طرح جامع توسعه منطقه آزاد ماکو گفت: این طرح با رویکردی آینده‌نگر، زیرساخت‌های لازم برای تبدیل ماکو به یکی از قطب‌های مهم تجارت، لجستیک و سرمایه‌گذاری کشور را فراهم کرده است.
گروسی با اشاره به رقابت جهانی بر سر کریدورهای بین‌المللی اظهار داشت: امروز جنگ، جنگ کریدورهاست و منطقه آزاد ماکو به دلیل قرار گرفتن در مسیر کریدور شرق به غرب، از موقعیتی راهبردی برخوردار است که می‌تواند نقش مهمی در توسعه ترانزیت، حمل‌ونقل و تجارت بین‌المللی ایفا کند.
وی توسعه زیرساخت‌های حمل‌ونقل، تسهیل تردد کالا و ایجاد هاب لجستیکی را از اولویت‌های سازمان منطقه آزاد ماکو برشمرد و افزود: نگاه ما باید فراتر از مرزهای کشور و مبتنی بر تعاملات بین‌المللی باشد.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ماکو در پایان تأکید کرد: امروز دیگر زمان آزمون و خطا نیست؛ باید با نگاهی جهانی و برنامه‌ریزی دقیق، از ظرفیت‌های گسترده بازار کشورهای آفریقایی برای توسعه صادرات، جذب سرمایه‌گذاری و رونق اقتصاد کشور بهره‌برداری کنیم.

کد مطلب 2255300

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 2 =