اولین واکنش به شایعات افت کیفیت بنزین / فعلا امکان واردات نداریم

در روزهای اخیر، ادعاهایی درباره افت کیفیت بنزین و بروز مشکل برای برخی خودروها مطرح شده است؛ موضوعی که بار دیگر بحث کیفیت سوخت، عدد اکتان و استانداردهای بنزین توزیعی در کشور را به یکی از مسائل مورد توجه تبدیل کرده است.

به گزارش خبرآنلاین،حمید حسینی، سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی ایران، در واکنش به ادعاهایی درباره کاهش شدید کیفیت بنزین و ایجاد مشکل برای برخی خودروها گفت: این موضوع باید از سوی سازمان ملی استاندارد بررسی شود و نمی‌توان صرفاً بر اساس موارد مطرح‌شده، درباره کیفیت بنزین در سراسر کشور اظهارنظر کرد.

سازمان استاندارد باید درباره کیفیت بنزین نظر بدهد

خودرو یک در خبری نوشت:حسینی گفت: ادعاهایی درباره اینکه کیفیت بنزین به‌شدت کاهش پیدا کرده و باعث ایجاد مشکلاتی برای بعضی خودروها شده است، شنیده‌ام، اما مرجع این موضوع سازمان استاندارد است.
وی افزود: قاعدتاً باید از سازمان استاندارد خواسته شود که در این زمینه نمونه‌برداری کند، موضوع را مورد بررسی قرار دهد و نظر قطعی خود را اعلام کند.
سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی ادامه داد: ممکن است در یک مورد خاص یا در یک جایگاه مشخص، اختلالی ایجاد شده باشد، اما اینکه بگوییم چنین اتفاقی برای بنزین در سراسر ایران رخ داده است، به نظر می‌رسد بعید باشد.

کیفیت بنزین پالایشگاه‌ها و مسئله اکتان


حسینی با اشاره به کیفیت بنزین تولیدی در پالایشگاه‌ها گفت: بنزین تولیدشده در پالایشگاه‌ها از کیفیت مناسبی برخوردار است و بخشی از بنزین نیز از طریق بلندینگ و ترکیب کامپوننت‌های نفتی تولید می‌شود.
وی افزود: این ترکیبات نیز با توجه به اینکه با سایر بنزین‌ها مخلوط می‌شوند، قاعدتاً باید حداقل استانداردهای لازم را داشته باشند.
حسینی ادامه داد: تلاش شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی این بوده که عدد اکتان بنزین را در محدوده ۸۸ تا ۹۰ نگه دارد.
وی ابراز امیدواری کرد که با کنترل مصرف، شرکت ملی نفت بتواند بنزین با کیفیت بهتر از شرایط فعلی را به پالایشگاه‌ها و جایگاه‌های عرضه سوخت تحویل دهد.

فاصله ایران با استانداردهای بالاتر اکتان

سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی ایران با اشاره به کیفیت بنزین در سایر کشورها گفت: در دنیا عدد اکتان بنزین به حدود ۹۵ تا ۹۷ رسیده است و افزایش عدد اکتان می‌تواند به احتراق بهتر سوخت در خودرو، کاهش مصرف بنزین و کاهش آلودگی کمک کند.
حسینی گفت: پالایشگاه ستاره خلیج فارس امکان تولید بنزین با اکتان ۹۵ را دارد و برخی پالایشگاه‌های دیگر مانند پالایشگاه‌های اراک و تبریز نیز می‌توانند بنزین با کیفیت بالاتری تولید کنند.
وی افزود: با این حال، به دلیل وجود برخی پالایشگاه‌های قدیمی که نوسازی نشده‌اند، بخشی از بنزین تولیدی دارای عدد اکتان حدود ۸۵ است. در نتیجه، ترکیبی از بنزین با اعداد اکتان مختلف در شبکه توزیع می‌شود.
حسینی ادامه داد: بنابراین نمی‌توان گفت که عدد اکتان بنزین ایران در مجموع در سطح قابل‌قبولی قرار دارد و فاصله‌ای با استانداردهای بالاتر وجود ندارد.

رنگ بنزین معیار قطعی کیفیت نیست

وی درباره تغییر رنگ بنزین نیز گفت: من تخصص شیمیایی ندارم و نمی‌توانم درباره میزان تأثیر رنگ بر کیفیت بنزین اظهارنظر تخصصی داشته باشم.
حسینی افزود: کمتر دیده‌ام که رنگ بنزین به‌عنوان معیار اصلی کیفیت آن مطرح شده باشد. ممکن است بنزینی که از فرآیندهای پتروشیمی یا سایر ترکیبات نفتی تولید شده، از نظر رنگ با بنزینی که در پالایشگاه تولید می‌شود متفاوت باشد.
وی تأکید کرد: با این حال، در این زمینه نیز مرجع اصلی، سازمان استاندارد است و باید این سازمان درباره کیفیت و مشخصات بنزین اظهار نظر کند.

واردات بنزین در شرایط فعلی دشوار است

حسینی در بخش دیگری از سخنان خود درباره امکان واردات بنزین گفت: در شرایط فعلی امکان واردات بنزین وجود ندارد.
وی افزود: اگر از قبل محموله‌هایی خریداری شده باشد، ممکن است شرایط متفاوت باشد، اما با توجه به وضعیت منطقه و اطلاعاتی که من دارم، در حال حاضر امکان واردات بنزین وجود ندارد.
سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی در پایان گفت: در چنین شرایطی، کنترل مصرف و افزایش کیفیت تولید داخلی می‌تواند در تأمین پایدارتر و باکیفیت‌تر بنزین نقش مهمی داشته باشد.

۲۱۷

کد مطلب 2259254

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 11 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین