۰ نفر
۲۸ مرداد ۱۴۰۵ - ۱۱:۰۵
آب‌انبار کهن روستای قلعه بالا احیا شد

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان شاهرود از بازسازی و مرمت آب‌انبار تاریخی روستای قلعه بالا در راستای برای بقای یوزپلنگ آسیایی خبر داد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین استان سمنان، سید محمدصادق رضویان، روز چهارشنبه ۲۸ مرداد ماه ۱۴۰۵ گفت: بازسازی آب‌انبار قدیمی روستای قلعه بالا، نه تنها یک اثر تاریخی را احیا کرده، بلکه راهکاری عملی برای مقابله با خشک‌سالی و حمایت از گونه‌های در معرض خطر، از جمله یوزپلنگ آسیایی فراهم آورده است. 
رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان شاهرود با اشاره به ابعاد این پروژه افزود: مرمت این بنای کهن که توسط موسسه سروین و با همکاری نزدیک مدیریت پارک ملی توران و حمایت صمیمانه اهالی روستای قلعه بالا انجام شد، با بهره‌گیری از روش‌های اصیل و سنتی صورت گرفت. 
او بیان کرد: هدف اصلی ما از این بازسازی، مدیریت هوشمندانه آب‌های مازاد قنات و ذخیره آن‌ها در ظرفیت‌های تاریخی منطقه بود که اکنون به ثمر نشسته است. 
رضویان با تشریح دستاورد زیست‌محیطی این طرح تصریح کرد: این آب‌انبار در حال حاضر ۱۲ هزار لیتر آب ذخیره کرده است که در فصل‌های حساس و خشک‌سالی، به عنوان یک منبع استراتژیک برای آب‌رسانی به آبشخورهای حیات‌وحش و به‌ویژه بقای یوزپلنگ آسیایی در زیستگاه طبیعی‌اش استفاده خواهد شد و این اقدام، پیوند میان میراث معماری سنتی و حفاظت از میراث طبیعی را به نمایش می‌گذارد. 
رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان شاهرود با اشاره به چشم‌انداز بلندمدت این همکاری گفت: هدف نهایی ما تنها مرمت یک بنا نیست، بلکه قصد داریم با تکیه بر این موفقیت، یک مرکز آموزشی-پژوهشی در روستای قلعه بالا مستقر کنیم. 
او اظهار کرد: این مرکز قرار است با تمرکز بر توسعه کشاورزی پایدار و آموزش مشارکت دادن جوامع محلی در حفاظت از میراث طبیعی و حیات‌وحش، الگویی نو در مدیریت زیستگاه‌های حساس استان سمنان باشد.

کد مطلب 2262428

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 15 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین