تجلیل از فعالان برتر مساجد کردستان در آیین گرامیداشت روز جهانی مسجد

آیین گرامیداشت روز جهانی مسجد و تجلیل از فعالان برتر مساجد استان کردستان با حضور نماینده ولی‌فقیه در استان، جمعی از مسئولان و فعالان مسجدی در مسجد جامع سنندج برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، آیین گرامیداشت روز جهانی مسجد و تجلیل از فعالان برتر مساجد استان کردستان، امروز چهارشنبه ۲۸ مردادماه با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالرضا پورذهبی، نماینده ولی‌فقیه در استان کردستان، جمعی از مسئولان، ائمه جماعات، اعضای هیئت‌های امنا، فرماندهان پایگاه‌های مقاومت بسیج و فعالان کانون‌های فرهنگی هنری مساجد در مسجد جامع سنندج برگزار شد.

در این مراسم از حدود ۶۰ نفر از فعالان و برگزیدگان حوزه مسجد در بخش‌های مختلف تجلیل به عمل آمد که از جمله آنان می‌توان به ائمه جماعات برتر، هیئت امنای برتر مساجد، پایگاه‌های مقاومت بسیج برتر و کانون‌های فرهنگی هنری مساجد برتر اشاره کرد.

مسجد؛ پایگاه تربیت، بصیرت و خدمت اجتماعی

حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالرضا پورذهبی، نماینده ولی‌فقیه در استان کردستان، در این مراسم با تأکید بر جایگاه مسجد در جامعه اسلامی، اظهار کرد: مسجد تنها پایگاه عبادت و معنویت نیست، بلکه باید در عرصه‌های مختلف فرهنگی، تربیتی و اجتماعی نیز نقش‌آفرین باشد.

وی با اشاره به ضرورت تقویت کارکردهای مسجد افزود: مساجد باید به پایگاه علمی و تربیتی، پایگاه جهاد تبیین و روشنگری، پایگاه مقاومت و امنیت و پایگاه خدمات اجتماعی تبدیل شوند.

نماینده ولی‌فقیه در استان کردستان همچنین از فعالان مسجدی خواست در برنامه‌ها و سخنرانی‌های خود، ضمن توجه به مسائل دینی و اخلاقی، مسائل روز کشور را نیز برای مردم تبیین کنند و با روشنگری درباره مسائل مختلف و دشمنی‌های آمریکا، زمینه افزایش آگاهی و بصیرت جامعه را فراهم آورند.

پورذهبی با بیان اینکه دین از سه بخش اعتقادات، احکام و اخلاق تشکیل شده است، بر نقش مسجد در آموزش و تبیین این سه بخش تأکید کرد و گفت مسجد باید محل تربیت انسان‌های مؤمن، آگاه و مسئولیت‌پذیر باشد.

مسجد؛ محور اجتماع و تربیت نسل جدید

حجت‌الاسلام والمسلمین داود خواجه‌لو، مدیر مرکز رسیدگی به امور مساجد استان کردستان نیز در این مراسم با اشاره به نقش تاریخی مسجد در جامعه اسلامی، بر ضرورت توجه به ظرفیت‌های تربیتی و فرهنگی مساجد تأکید کرد و گفت: مسجد باید علاوه بر محل عبادت، زمینه‌ساز تربیت نسل جدید و حضور و اجتماع مردم باشد.

وی برخورداری مساجد از امام جماعت شایسته، خادم توانمند و فضای مناسب را از عوامل مؤثر در رونق و پویایی مساجد دانست و بر تقویت این ظرفیت‌ها تأکید کرد.

تأکید بر نقش کانون‌های فرهنگی هنری در پویایی مساجد

در ادامه این مراسم، امام جمعه سنندج با اشاره به ظرفیت‌های فرهنگی و اجتماعی مساجد، بر ضرورت توجه به فعالیت‌های فرهنگی، تربیتی و اجتماعی و استفاده از ظرفیت فعالان مسجدی برای تقویت حضور نسل جوان و نوجوان در مساجد تأکید کرد.

ماموستا فایق رستمی همچنین نقش هیئت امنای مساجد را در جذب و تربیت نسل جدید و ایجاد زمینه مشارکت جوانان و نوجوانان در فعالیت‌های مسجدی مهم دانست و بر ضرورت تقویت جایگاه مسجد به عنوان یک پایگاه مهم دینی، فرهنگی و اجتماعی تأکید کرد.

سردار رضایی: مسجد می‌تواند محور حل مسائل اجتماعی باشد

سردار جمشید رضایی، فرمانده سپاه بیت‌المقدس کردستان، نیز در این مراسم با اشاره به جایگاه مسجد در تاریخ اسلام، اظهار کرد: مسجد از ابتدا تنها محلی برای عبادت و راز و نیاز نبوده، بلکه بستری برای اجتماع مردم، تقویت همبستگی و رسیدگی به مسائل جامعه به شمار می‌رفته است.

وی با بیان اینکه مسجد نماد برادری و برابری میان مردم است، افزود: نگاهی به تاریخ انقلاب اسلامی و دوران دفاع مقدس نشان می‌دهد بسیاری از شهدا، رزمندگان، جانبازان و نیروهای مؤثر در عرصه‌های مختلف از دل مساجد برخاسته‌اند و این مسئله بیانگر ظرفیت مسجد در تربیت انسان‌های مؤمن، ایثارگر و مسئولیت‌پذیر است.

فرمانده سپاه بیت‌المقدس کردستان با اشاره به نقش تربیتی مساجد، خاطرنشان کرد: بر اساس آمار ارائه‌شده، بیش از ۹۷ درصد شهدا اهل مسجد بوده‌اند و این موضوع اهمیت جایگاه مسجد در تربیت نسل مؤمن و فداکار را نشان می‌دهد.

رضایی بر ضرورت تقویت حضور جوانان و نوجوانان در مساجد تأکید کرد و گفت: هرچند امروز نیز جوانان و نوجوانان در مساجد حضور دارند، اما باید با برنامه‌ریزی و فراهم کردن زمینه‌های جذاب‌تر، این حضور را افزایش داد تا مسجد بتواند بار دیگر نقش محوری خود را در تربیت نسل جدید و حل مسائل اجتماعی ایفا کند.

وی همچنین با اشاره به نام‌گذاری روز جهانی مسجد، بر اهمیت توجه به این پایگاه دینی و اجتماعی و پاسداشت نقش و جایگاه آن در جامعه اسلامی تأکید کرد.

در پایان این آیین، از حدود ۶۰ نفر از فعالان و برگزیدگان مساجد استان کردستان در بخش‌های مختلف از جمله ائمه جماعات، هیئت‌های امنای برتر، پایگاه‌های مقاومت بسیج و کانون‌های فرهنگی هنری برتر با اهدای لوح تقدیر تجلیل شد.

این مراسم به مناسبت روز جهانی مسجد و با هدف پاسداشت تلاش‌های فعالان و خادمان مساجد و معرفی ظرفیت‌های فرهنگی، تربیتی و اجتماعی مساجد استان کردستان برگزار شد.

کد مطلب 2262890

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 15 =