رسانه‌های بیگانه چگونه از کاهش اعتماد به صداوسیما بهره بردند؟

یک استاد علوم ارتباطات معتقد است کاهش اعتماد مخاطبان به صداوسیما، فرصتی برای رسانه‌های بیگانه ایجاد کرد تا در فضای رسانه‌ای جدید، جای خالی اعتماد را پر کنند.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، در ادامه بررسی عملکرد پنج‌ساله صداوسیما و چالش‌های پیش‌روی رسانه ملی، خبرآنلاین در گفت‌وگویی با امیدعلی مسعودی، استاد علوم ارتباطات و کارشناس رسانه، به بررسی وضعیت اعتماد عمومی به صداوسیما، نحوه مواجهه این سازمان با رسانه‌های بیگانه و همچنین حدود مسئولیت رسانه‌ها در شرایط ویژه پرداخت.

عصر ارتباطات تعاملی و فرصت‌سوزی در برابر رسانه‌های بیگانه

او در بخشی از این گفتگو با سنجش عملکرد صداوسیما در قبال رسانه‌های بیگانه و تعاملی شدن فضای رسانه‌ای تصریح کرد: «با پیشرفت فناوری و همه‌گیری تلفن‌های هوشمند، فاصله زمانی و مکانی از میان رفته و امکان سانسور مطلق یا قطع ارتباط وجود ندارد. در چنین شرایطی رسانه ملی می‌تواند و باید از ظرفیت‌های فضای مجازی برای ارتباط با مردم استفاده کند. متأسفانه تو همان تحقیقاتی که انجام شده، پژوهش‌ها نشان داد بعد از حوادث سال ۱۳۸۸ با اینکه ریزش مطلق مخاطب رخ نداد، اما میزان اعتماد اکثریت مخاطبان کاهش یافت و در مقابل، رسانه‌های بیگانه از این خلاء برای اعتمادسازی به نفع خود بهره بردند.»

ضرورت احترام به مخاطب و مرزبندی با فشارهای بیرونی

این کارشناس رسانه در بخش دیگری از این گفتگو، درخصوص مباحث مطرح‌شده پیرامون قانون مطبوعات و قوانین مرتبط با مصوبات امنیتی تاکید کرد: «در زمان جنگ یا شرایط ویژه، محدودیت‌هایی برای انتشار اسناد امنیتی وجود دارد و همه به آن واقف هستیم؛ اما در عین حال، قوانین موجود در قانون مجازات اسلامی و قانون مطبوعات برای برخورد با تخلفات کفایت می‌کند. ما در رسانه ملی، مطبوعات و خبرگزاری‌ها موظف به احترام به مردم هستیم و وظیفه اصلی همه رسانه‌ها، خدمت به جامعه از طریق اطلاع‌رسانی شفاف و آموزش است.»

متن کامل این گفت‌وگو را در اینجا بخوانید.

59244

کد مطلب 2264247

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 14 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین