قم نیازمند مدیریت راهبردی و برنامه‌ریزی متناسب با جایگاه جهانی خود است

شهردار کلانشهر قم گفت: قم به‌عنوان جهانشهر تمدنی اهل‌بیت(ع) و مقصد میلیون‌ها زائر و گردشگر، نیازمند مدیریت راهبردی و برنامه‌ریزی دقیق، حساب‌شده و متناسب با جایگاه ملی و بین‌المللی خود است تا مسیر توسعه متوازن و پرشتاب شهر با قوت بیشتری دنبال شود.

به گزارش خبر آنلاین، دکتر فرامرز عظیمی، شهردار کلانشهر قم، در دیدار با رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان قم که عصر امروز برگزار شد، ضمن تبریک هفته دولت و گرامیداشت یاد و خاطره شهدای دولت، بر ضرورت تقویت تعامل و هم‌افزایی میان مدیریت شهری و سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی برای تحقق توسعه متوازن، پرشتاب و برنامه‌محور قم تأکید کرد.

سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی؛ مغز متفکر دولت

عظیمی با اشاره به جایگاه سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی در نظام اجرایی کشور اظهار کرد: سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی به‌عنوان مغز متفکر دولت، نقش مهمی در سیاست‌گذاری، برنامه‌ریزی و هدایت مسیر توسعه دارد و تعامل مدیریت شهری با این سازمان می‌تواند زمینه‌ساز تحقق توسعه متوازن و پرشتاب قم باشد.

وی افزود: ما بر افزایش این تعامل تأکید داریم و معتقدیم ارتباط و همکاری بیشتر میان دو مجموعه می‌تواند به برنامه‌ریزی دقیق‌تر در حوزه‌های مختلف، به‌ویژه پروژه‌های عمرانی، کمک کرده و در نهایت جایگاه قم را در سطح کشور ارتقا دهد.

شهردار قم همچنین از تلاش‌ها و پیگیری‌های جواد شاکر آرانی، رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان قم، تقدیر کرد و گفت: طی یک سال اخیر تعامل میان شهرداری و سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی بسیار چشمگیر بوده است و از تلاش‌های شبانه‌روزی، دغدغه‌مندی و پیگیری‌های ایشان برای مسائل استان قدردانی می‌کنیم.

برنامه‌ریزی برای قم باید نگاهی ملی و بین‌المللی داشته باشد

عظیمی با اشاره به جایگاه ویژه قم در کشور و جهان اسلام بیان کرد: قم یک جهانشهر تمدنی اهل‌بیت(ع) است و حضور میلیون‌ها زائر در طول سال، نشان‌دهنده جایگاه ویژه این شهر است؛ بنابراین هر تصمیم و پروژه‌ای که در قم اجرا می‌شود باید حساب‌شده، دقیق و مبتنی بر برنامه‌ریزی باشد.

وی ادامه داد: برنامه‌ریزی در قم نباید صرفاً استانی باشد، بلکه باید با نگاهی ملی و بین‌المللی انجام شود؛ چراکه قم مقصد طلاب، زائران و گردشگران خارجی است و این جایگاه، اقتضائات خاصی برای برنامه‌ریزی و مدیریت شهری ایجاد می‌کند.

شهردار قم خاطرنشان کرد: هر پروژه و تصمیمی در این شهر باید متناسب با جایگاه قم و با در نظر گرفتن آینده شهر و مأموریت‌های گسترده آن طراحی و اجرا شود.

حکمرانی و حکمروایی باید در مسیر خدمت به مردم قرار گیرد

عظیمی با اشاره به تفاوت مفهومی حکمرانی و حکمروایی گفت: در مدیریت کشور با دو مفهوم حکمرانی و حکمروایی مواجه هستیم؛ حکمرانی بیشتر ناظر بر سیاست‌گذاری است و حکمروایی مجموعه دستگاه‌هایی مانند شهرداری را شامل می‌شود که نزدیک‌ترین حلقه مدیریتی به مردم هستند.

وی افزود: اقدامات و تصمیمات شهرداری به‌صورت مستقیم بر زندگی مردم تأثیر می‌گذارد؛ برای مثال زمانی که شهرداری تصمیم به احداث یک خیابان یا اجرای یک پروژه شهری می‌گیرد، در واقع بر کیفیت زندگی شهروندان اثرگذار است.

شهردار قم با بیان اینکه شهر یک موجود زنده است، تصریح کرد: اگر حکمروایی شهری ضعیف باشد، این موجود زنده آسیب می‌بیند. بنابراین ارتباط میان دستگاه‌ها باید برای تحقق حکمروایی مطلوب تقویت شود و همه دستگاه‌ها باید خود را در یک طرف میز و در مسیر یک هدف مشترک ببینند؛ هدف اصلی نیز چیزی جز خدمت شایسته به مردم نیست.

حرکت قم به سمت شهری انسان‌محور و پیاده‌مدار

وی در ادامه به رویکرد مدیریت شهری قم در حوزه برنامه‌ریزی شهری اشاره کرد و گفت: طی یک سال اخیر تلاش کرده‌ایم شهر را بیشتر برای پیاده، شهروند و زائری آماده کنیم که در معابر قم قدم می‌زند و بتواند هویت و اصالت این شهر را در فضای شهری مشاهده و درک کند.

عظیمی افزود: متأسفانه در دهه‌های گذشته برخی تصمیمات موجب شده قم بیش از آنکه شهری پیاده‌محور باشد، به سمت شهر سواره حرکت کند و سرعت تردد در شهر افزایش یابد؛ در حالی که در برنامه‌ریزی‌های جدید باید توجه بیشتری به انسان، شهروند و زائر داشته باشیم.

وی خاطرنشان کرد: رویکرد مدیریت شهری باید به گونه‌ای باشد که کیفیت حضور مردم در شهر افزایش یابد و فضاهای شهری بتوانند هویت و ویژگی‌های تاریخی، فرهنگی و مذهبی قم را به شهروندان و زائران معرفی کنند.

آمایش سرزمین باید به سندی کاربردی برای توسعه قم تبدیل شود

شهردار قم در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید بر اهمیت سند آمایش سرزمین اظهار کرد: آمایش سرزمین باید یک سند بسیار کاربردی و عملیاتی باشد و باید به‌صورت جدی بررسی کنیم که آیا مسیر فعلی ما با اهداف تعیین‌شده در این سند همخوانی دارد و آیا واقعاً به سمت تحقق آن حرکت می‌کنیم یا خیر.

وی با اشاره به ضرورت توجه به سرانه‌های شهری گفت: یکی از موضوعات مهم در این زمینه، استانداردسازی و توزیع متوازن سرانه‌هاست. باید بررسی کنیم که آیا این موضوع را به‌درستی و متوازن دنبال کرده‌ایم؛ چراکه وضعیت قم در برخی سرانه‌ها نیازمند توجه و برنامه‌ریزی جدی‌تر است.

عظیمی با تأکید بر ضرورت افزایش نگاه راهبردی به مسائل قم گفت: باید دلسوزی خود را نسبت به قم بیشتر کنیم. احساس می‌کنم قم در برخی زمینه‌ها مظلوم واقع شده است و برای جبران این شرایط، نیازمند یک مدیریت راهبردی، جدی و اساسی هستیم.

وی در پایان گفت: امیدواریم با افزایش تعامل و هم‌افزایی میان مدیریت شهری، سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی و سایر دستگاه‌های اجرایی، بتوانیم برنامه‌های توسعه‌ای قم را با دقت و سرعت بیشتری دنبال کنیم و این شهر را به جایگاهی شایسته‌تر در تراز آشیانه اهل‌بیت(ع) برسانیم.

کد مطلب 2265386

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 5 =

آخرین اخبار