۰ نفر
۴ شهریور ۱۴۰۵ - ۱۹:۰۵
موشک بالستیک اوکراینی وارد جنگ می‌شود

موشک بالستیک جدید بومی اوکراین آخرین آزمایش‌ها را پشت سر می‌گذارد و ممکن است تا چند هفته دیگر برای نخستین بار در میدان جنگ استفاده شود.

به گزارش خبرآنلاین، شرکت اوکراینی Fire Point در حال انجام آزمایش‌های نهایی موشک بالستیک FP-7 است. این شرکت می‌گوید موشک پس از تکمیل مراحل آزمایش و دریافت تأییدیه‌های لازم، می‌تواند تا پایان سپتامبر وارد عملیات شود.

FP-7 یکی از جدیدترین پروژه‌های موشکی اوکراین است و طبق اطلاعات اعلام‌شده از سوی سازنده، این موشک بردی در حدود ۳۰۰ کیلومتر دارد و می‌تواند کلاهکی با وزن حداکثر حدود ۱۵۰ کیلوگرم حمل کند.

موشک بالستیک اوکراینی وارد جنگ می‌شود

این مشخصات باعث شده FP-7 با موشک‌های تاکتیکی مانند ATACMS آمریکایی مقایسه شود، که اوکراین پیش‌تر از آن برای حمله به اهدافی در عمق خاک روسیه استفاده کرده است.

با این حال، هنوز نمی‌توان درباره عملکرد واقعی FP-7 در شرایط جنگی قضاوت کرد. برد و وزن کلاهک، ارقامی هستند که از سوی سازنده یا منابع مرتبط با پروژه اعلام شده‌اند و عملکرد موشک در میدان جنگ به‌طور مستقل تأیید نشده است.

چرا اوکراین به موشک‌های بالستیک نیاز دارد؟

اوکراین در طول جنگ تلاش کرده توانایی تولید تسلیحات دوربرد خود را افزایش دهد. یکی از دلایل این سیاست، محدودیت در دسترسی به موشک‌های خارجی و نیاز به حمله به اهدافی در فاصله زیاد است.

موشک‌های بالستیک می‌توانند با سرعت بسیار بالا به سمت هدف حرکت کنند و رهگیری آن‌ها برای سامانه‌های دفاع هوایی دشوارتر از بسیاری از موشک‌های کروز است.

اوکراین هم‌زمان روی پروژه‌های بزرگ‌تر نیز کار می‌کند. یکی از آن‌ها FP-9 است که طبق گزارش‌های منتشرشده، بردی بسیار بیشتر از FP-7 برای آن در نظر گرفته شده است. برخی منابع رقم حدود ۸۵۵ کیلومتر را برای این موشک مطرح کرده‌اند، اما این مشخصات نیز هنوز به‌طور مستقل در میدان نبرد تأیید نشده است.

اگر FP-7 طبق برنامه وارد عملیات شود، استفاده از آن نخستین فرصت مهم برای ارزیابی واقعی این موشک خواهد بود. آن زمان مشخص می‌شود که عملکرد آن در زمینه‌هایی مانند دقت، قابلیت اطمینان و مقاومت در برابر پدافند هوایی تا چه اندازه با ادعاهای اولیه سازگار است.

در نتیجه، خبر اصلی فعلاً ورود قریب‌الوقوع یک موشک جدید به مرحله عملیاتی است، نه اثبات برتری آن در میدان جنگ. اوکراین در حال ساختن بخشی از توان موشکی خود در داخل کشور است و FP-7 یکی از مهم‌ترین نمونه‌های این تلاش محسوب می‌شود.

منبع: defensenews

۵۸۵۸

کد مطلب 2265852

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 0 =

آخرین اخبار