توقف شهرک‌سازی‌ها دیگر خواست دولت باراک اوباما نیست

اسلام‌آباد، ابوظبی، بیت المقدس و حالا مراکش میزبان وزیر امور خارجه ایالات متحده، هیلاری کلینتون است. بیست و چهار ساعت پیش بود که هیلاری کلینتون در بیت‌المقدس در حالی که دوشادوش بنیامین نتانیاهو ایستاده بود از اسرائیل برای عقب‌نشینی از مواضعش و انعطاف پذیری قدردانی کرد! حرکتی که خشم نه تنها فلسطینی‌ها بلکه اعراب را هم برانگیخت. حالا وزرای امور خارجه کشورهای عربی در مراکش منتظر فرصتی هستند تا در نشستی که برای بررسی صلح در منطقه برگزار شده است از هیلاری و گردش 180 درجه‌ای موضع باراک اوباما در قبال اسرائیل گلایه کنند. باراک به اعراب وعده داده بود که در ازای عادی‌سازی رابطه با اسرائیل، این رژیم نیز دست از توسعه شهرک‌سازی‌ها در کرانه باختری و شرق بیت‌المقدس برمی‌دارد. حالا در شرایطی که شهرک‌سازی‌ها همچنان ادامه دارد نتانیاهو برای این موضع‌گیری مورد تشویق هیلاری نیز قرار گرفته است. فلسطینی‌ها توقف شهرک‌سازی‌ها را پیش شرطی برای آغاز مذاکرات می‌دانند و حالا هیلاری که دولتش تا چند روز پیش بر این موضع فلسطینی‌ها مهر تأیید می‌کوبید ادعا می‌کند که این قبیل پیش‌شرط‌ها نباید مانع برقراری صلح در منطقه شود. در این میان رهبر اتحادیه عرب عمر موسی، نخستین مقامی بود که به موضع هیلاری اعتراض کرده و به صراحت حمایت اعراب از فلسطینی‌ها و پیش شرط آنها را اعلام کرد. عمر موسی در این خصوص خطاب به هیلاری کلینتون گفت: من به نیابت از عربستان سعودی، مصر و تمامی اعراب تأکید می‌کنم که ما از موضع شما دلسرد شدیم. شما به اسرائیل اجازه می‌دهید که با کله‌شقی‌های خود در حقیقت به هر آنچه که می‌خواهد برسد.
عمر موسی در پاسخ به سؤالی که آیا فکر می‌کنید طرح باراک برای برقراری صلح شکست خورده است، گفت: متأسفانه با توجه به شواهد باید بگویم که ما در مسیر شکست قرار گرفته ایم.
هیلاری در مراکش نشستی دو جانبه با همتای خود از عربستان سعودی خواهد داشت و پس از آن هم جلسه‌ای با حضور وزرای امور خارجه کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس برگزار می‌شود.

 

 

 

کد خبر 22659

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین