شورای راهبردی پارک ملی گلستان تشکیل می‌شود

معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست از تشکیل شورای راهبردی پارک ملی گلستان با مشارکت سه استان خراسان‌شمالی، گلستان و سمنان خبر داد و گفت: موضوع استقلال مدیریتی این پارک نیز قابل پیگیری است.

به گزارش خبرآنلاین، شینا انصاری در نشست شورای اداری خراسان‌شمالی اظهار کرد: پارک ملی گلستان به‌عنوان نخستین پارک ملی کشور، به دلیل قرار گرفتن در محدوده سه استان و برخورداری از ذخیره‌گاه‌ها و ظرفیت‌های مهم طبیعی، از اهمیت راهبردی ویژه‌ای برخوردار است.

وی افزود: شورای راهبردی پارک ملی گلستان با مشارکت هر سه استان شکل خواهد گرفت تا هماهنگی و مدیریت یکپارچه این منطقه ارزشمند طبیعی تقویت شود. همچنین ارتقای جایگاه مناطق از نظر اهمیت حفاظتی و مدیریتی و موضوع استقلال مدیریتی پارک نیز در دستور کار قرار خواهد گرفت.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با تأکید بر ضرورت همکاری دستگاه‌های اجرایی گفت: حفاظت مؤثر از محیط زیست نیازمند هماهنگی میان دستگاه‌ها، استفاده از ظرفیت جوامع محلی و مشارکت گروه‌های مردمی است و نمی‌توان این مسئولیت را صرفاً بر عهده یک دستگاه گذاشت.

انصاری با اشاره به ظرفیت‌های زیستی خراسان‌شمالی نیز اظهار کرد: این استان با وجود مساحت محدود، از تنوع زیستی و گیاهی ارزشمندی برخوردار است و مناطقی همچون ساریگل و میاندشت از اهمیت ویژه‌ای برخوردارند. میاندشت نیز به دلیل شرایط مناسب زیستگاهی، یکی از زیستگاه‌های مهم یوزپلنگ آسیایی محسوب می‌شود.

وی کمبود امکانات و نیروی انسانی و مشکلات محیط‌بانان را از چالش‌های حوزه محیط زیست دانست و گفت: با وجود محدودیت منابع، تلاش می‌کنیم با اولویت‌بندی بخشی از این مشکلات را کاهش دهیم.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست همچنین از پیگیری برای توسعه زیرساخت‌های محیط زیستی در خراسان‌شمالی خبر داد و افزود: موضوع موزه تاریخ طبیعی باباامان و ایجاد و توسعه هنرستان‌های محیط‌بانی در استان پیگیری خواهد شد.

انصاری آموزش و افزایش آگاهی عمومی را از ارکان حفاظت از محیط زیست دانست و گفت: اگر قرار است فرهنگ حفاظت از محیط زیست در جامعه نهادینه شود، باید آموزش‌ها از دوران کودکی آغاز شود.

وی در ادامه به مسئله گرد و غبار در خراسان‌شمالی اشاره کرد و گفت: استان علاوه بر کانون‌های داخلی، با کانون‌های فرامرزی گرد و غبار نیز مواجه است و موضوع مهار کانون قره‌قوم با همکاری استان‌های خراسان‌شمالی و خراسان‌رضوی و در چارچوب دیپلماسی محیط زیست با کشورهای همسایه، از جمله ترکمنستان، پیگیری می‌شود.

معاون رئیس‌جمهور همچنین بر ضرورت مدیریت منابع آب، استفاده هوشمندانه از منابع، توسعه تصفیه پساب و ارتقای ایستگاه‌های سنجش و پایش زیست‌محیطی تأکید کرد.

کد مطلب 2268433

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 5 =

آخرین اخبار