بلندی‌های علی الطاهر و خطر از سرگیری نبرد میان ایران و اسرائیل / تپه‌هایی با اهمیت استراتژیک در جنوب لبنان

ارتفاعات استراتژیک «علی الطاهر» در جنوب لبنان به یکی از اصلی‌ترین نقاط درگیری میان نیروهای اسرائیلی و رزمندگان حزب‌الله تبدیل شده است؛ منطقه‌ای که با وجود حملات سنگین هوایی و زمینی اسرائیل، به رغم ادعاهای مکرر رژیم اسرائیل مبنی بر تسلط کامل بر این بلندی‌ها همچنان تحت کنترل نیروهای مقاومت قرار دارد. به گزارش رسانه‌ها ایران تهدید کرده‌است که در صورت استمرار تلاش اسرائیل برای تصرف این بلندی‌های استراتژیک اسرائیل را هدف حملات قرار خواهد داد.

به گزارش خبرآنلاین، ارتش اسرائیل روز چهارشنبه در پاسخ به پرتاب دو فروند پهپاد از سوی حزب‌الله از سمت تپه‌های علی الطاهر، موج جدیدی از حملات هوایی را علیه اطراف شهر النبطیه آغاز کرد. بر اساس گزارش آژانس خبری رسمی لبنان (NNA)، در جریان بمباران‌ها و حملات توپخانه‌ای به مناطق نبطیه فوقا، عربصالیم و ارتفاعات علی الطاهر، دست‌کم یک نفر به شهادت رسیده است.

یسرائیل کاتس، وزیر جنگ رژیم اسرائیل امروز مدعی شد که این رژیم کاملا بر بلندی‌های علی الطاهر مسلط شده‌است و این به معنای تکمیل ایجاد منطقه امنیتی در جنوب لبنان است.

با این حال آخرین گزارش‌ها از سوی رسانه‌های مستقل نشان می‌دهد که درگیری و بمباران شدید منطقه همچنان توسط اسرائیل ادامه دارد، موضوعی که ادعای وزارت جنگ این رژیم مبنی بر سلطه کامل بر این بلندی‌ها را مورد تردید قرار می‌دهد.

اهمیت جغرافیایی و نظامی تپه‌های علی الطاهر

به گزارش المانیتور، ارتش اسرائیل در طول دو هفته گذشته ده‌ها حمله هوایی در اطراف این ارتفاعات ۶۰۰ متری انجام داده و تلاش کرده است نیروهای خود را به این منطقه نزدیک کند، اما با آتش پدافندی حزب‌الله عقب رانده شده است. این ارتفاعات که در فاصله ۱۲ تا ۱۵ کیلومتری مرزهای شمالی فلسطین اشغالی قرار دارد، خارج از محدوده «خط زرد» (منطقه حائل ۱۰ کیلومتری اعلام‌شده از سوی اسرائیل) واقع شده است.

ارتفاعات علی الطاهر با مساحتی بین ۴ تا ۷ کیلومتر مربع، اشراف کاملی بر شهر النبطیه در غرب، قلعه شقیف (بوفور) در جنوب و مسیرهای منتهی به دشت بقاع غربی در شرق دارد. در سمت شمال نیز این تپه‌ها بر منطقه اقلیم التفاح تسلط دارند که خارج از منطقه حائل اسرائیل بوده و پایگاه اصلی عملیاتی حزب‌الله محسوب می‌شود. این منطقه در دوران اشغال جنوب لبنان (۱۹۸۲ تا ۲۰۰۰) مقر اصلی فرماندهی نیروهای اسرائیلی بود، اما پس از عقب‌نشینی آنان، حزب‌الله شبکه گسترده‌ای از تونل‌ها، مراکز فرماندهی زیرزمینی و انبارها را در آن احداث کرد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، ایران به ایالات متحده هشدار داده است که به هرگونه تهاجم گسترده اسرائیل برای تصرف این ارتفاعات کوهستانی، با یک حمله بزرگ پاسخ خواهد داد. مقامات آگاه به رویترز اعلام کرده‌اند که حدود چندین نیروی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، از جمله دست‌کم دو افسر ارشد، در کنار رزمندگان حزب‌الله در ارتفاعات علی الطاهر حضور دارند. با این حال، روزنامه اسرائیلی معاریو به نقل از یک منبع نظامی گزارش داد ارتش اسرائیل ارزیابی کرده که هیچ نیرویی از سپاه پاسداران در این منطقه حضور ندارد.

در بعد دیپلماتیک، تلاش‌های واشنگتن برای حل بحران ادامه دارد. میشل عیسی، سفیر آمریکا در لبنان روز اول سپتامبر برای دیدار با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل و مایک هاکابی، سفیر آمریکا در اسرائیل به تل‌آویو سفر کرد. همچنین اسرائیل اعلام کرد ۵ بازداشتی لبنانی را در ازای کمک بیروت به یافتن بقایای پیکر رهبران جامعه یهودی که در دهه ۱۹۸۰ ربوده و کشته شده بودند، آزاد می‌کند.

با این حال، روند مذاکرات با چالش‌های جدی مواجه شده است. پایگاه خبری واللا گزارش داد که اسرائیل به واشنگتن اعلام کرده طرح «منطقه آزمایشی» در جنوب لبنان با شکست مواجه شده است. طبق این چارچوب که در ژوئن به دست آمد، مقرر شده بود با گسترش حضور ارتش لبنان و خروج سلاح‌های حزب‌الله، اسرائیل از بخش‌هایی از جنوب لبنان عقب‌نشینی کند. دیپلمات‌های دو طرف تاکنون ۷ دور مذاکره مستقیم برگزار کرده‌اند و قرار است هشتمین دور گفت‌وگوها این ماه در رم برگزار شود، اما حزب‌الله همچنان تحویل سلاح‌های خود به دولت لبنان را رد می‌کند و ارتش اسرائیل نیز به تخریب منازل و زمین‌های کشاورزی در جنوب ادامه می‌دهد.

منبع: وبگاه المانیتور

کد مطلب 2269733

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 5 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین