۰ نفر
۲۱ شهریور ۱۴۰۵ - ۱۸:۱۵
جنگنده سبک روسیه در راه ایران است؟

جنگنده سبک Yak-۱۳۰M روسیه در نمایشگاه هوایی العلمین مصر توجه کشورهای آفریقایی و آسیایی را به خود جلب کرده است؛ جنگنده‌ای که روسیه با ارتقای رادار و سامانه‌های شناسایی، آن را برای مأموریت‌های رزمی جدی‌تر آماده کرده است.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، الکساندر گوسکوف، خلبان آزمایشگر شرکت «یاکولف»، اعلام کرد کشورهای آفریقایی و آسیایی در نمایشگاه هوایی العلمین ۲۰۲۶ علاقه قابل‌توجهی به Yak-۱۳۰M نشان داده‌اند.

Yak-۱۳۰M نسخه ارتقایافته Yak-۱۳۰ است که علاوه بر آموزش پیشرفته خلبانان، برای انجام مأموریت‌های رزمی نیز طراحی شده است. این هواپیما در بازار جهانی با جنگنده‌های سبک و آموزشی مانند FA-۵۰ کره جنوبی، JL-۱۰ چین و T-۷ آمریکا رقابت می‌کند.

یکی از مهم‌ترین تغییرات Yak-۱۳۰M، نصب رادار آرایه فازی فعال (AESA) برای شناسایی اهداف هوایی و زمینی است. این رادار با یک سامانه اپتیکی، لیزری و تصویربرداری حرارتی جدید ترکیب شده تا هواپیما بتواند در شرایط مختلف آب‌وهوایی و در روز و شب اهداف را شناسایی کند.

بر اساس این گزارش، روسیه همچنین Yak-۱۳۰M را برای حمل تسلیحات هدایت‌شونده و مأموریت‌هایی مانند مقابله با پهپادها، حمله دقیق به اهداف زمینی و نبرد هوایی آماده کرده است. نخستین پرواز این نسخه در ۲۵ ژوئن ۲۰۲۶ انجام شد.

گوسکوف همچنین از امکان نصب چهار جایگاه توپ روی این هواپیما خبر داده است؛ اقدامی که به گفته او می‌تواند توان درگیری Yak-۱۳۰M با اهداف مختلف را افزایش دهد.

در حال حاضر، ویتنام به‌عنوان یکی از مشتریان احتمالی یا نخستین کاربران این نسخه مطرح شده و کشورهایی مانند قزاقستان، الجزایر، ایران و اندونزی نیز از جمله بازارهای احتمالی Yak-۱۳۰M عنوان شده‌اند.

منبع: militarywatchmagazine

۲۲۷۲۲۷

کد مطلب 2273639

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین