توضیحات نایب رئیس مجلس درباره نماینده زندانی؛ نگذاریم اختلافات به دادگاه بکشد / نمایندگان خواستار استیضاح وزرا با پزشکیان جلسه می‌گذارند

حاجی‌بابایی درباره احتمال وقوع درگیری نظامی گفت: یک مؤلفه دست ماست و یک مؤلفه نیز دست آمریکاست؛ مؤلفه‌ای که در اختیار آمریکاست به ترامپ مربوط می‌شود و ترامپ فردی ناشناخته است و ما نمی‌توانیم از طرف او صحبت کنیم؛ بنابراین احتمال جنگ و احتمال عدم وقوع جنگ، هر دو به یک اندازه وجود دارد.

علیرضا نجمی: حمیدرضا حاجی‌بابایی، نایب‌رئیس مجلس شورای اسلامی، در جریان جلسه علنی امروز مجلس، بخشی از جلسه را ریاست کرد و پاسخ تذکرات و سخنان نمایندگان را داد.

در جلسه مجازی امروز مجلس، حاجی‌بابایی در واکنش به تذکر صباغیان درباره شرایط حمید رسایی، با اشاره به اینکه موضوع مطرح‌شده ارتباطی با دستور جلسه ندارد، گفته که باید از راه‌هایی حل شود، ریش‌سفیدی کرد و موضوع را دنبال کرد. 

او در حاشیه جلسه مجازی امروز به محل استقرار خبرنگاران آمد و به سوالات خبرنگار خبرآنلاین پاسخ داد؛ سوالاتی پیرامون همین ریش سفیدی مورد اشاره‌اش، استیضاح برخی وزرا در شرایط فعلی کشور، و همچنین شرایط جنگ و آخرین وضعیت مذاکرات ایران و آمریکا.

تلاش می‌کنیم وحدت در برابر آمریکا حفظ شود

نایب‌رئیس مجلس شورای اسلامی، درباره ریش سفیدی مورد اشاره‌اش در پاسخ به صباغیان گفت: «هر کمکی که بتوانیم برای ایجاد وحدت انجام دهیم و نگذاریم اختلافات به وجود آمده به دادگاه کشیده شود و در واقع نماینده مجلس در زندان نباشد، همه این موارد را سعی می‌کنیم دنبال کنیم و به یک جمع‌بندی برسیم.»

وی افزود: «هدف ما این است که وحدت در برابر آمریکا حفظ شود و دلخوری‌ها نیز از بین برود. این موارد را دنبال می‌کنیم و همیشه هم دنبال کرده‌ایم.»

نایب‌رئیس مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: «همه تلاش ما این است که در عین پیگیری مسائل و اختلافات، اجازه ندهیم این موضوعات به وحدت کشور آسیب بزند و در برابر آمریکا، انسجام و وحدت حفظ شود.»

منتظر جلسه رئیس‌جمهور با نمایندگان برای تصمیم‌گیری درباره استیضاح هستیم

حاجی‌بابایی درباره احتمال اعلام وصول استیضاح‌ها گفت: «کمیسیون اجتماعی موضوع استیضاح وزیر کار را به هیئت‌رئیسه آورده است و از نظر آیین‌نامه، با توجه به اینکه امروز جلسه داشتیم، باید ابلاغ می‌شد. اما به دلیل اینکه آقای رئیس‌جمهور نکته‌ای را مطرح کردند و گفتند که من حاضرم مشکلات را بشنویم و برای برطرف کردن آنها اقدام کنیم، ما برای احترام به آقای رئیس‌جمهور گفتیم جلسه‌ای در مجلس برگزار شود و آقای رئیس‌جمهور نیز حضور داشته باشند و با نمایندگان صحبت کنند و این موارد را برای آنها توضیح دهند.»

وی افزود: «اگر جمع‌بندی نمایندگان این باشد که با توضیحات آقای رئیس‌جمهور مجاب شده‌اند، موضوع به شکل دیگری دنبال می‌شود، اما اگر نمایندگان مجاب نشوند، استیضاح اعلام وصول خواهد شد.»

نایب‌رئیس مجلس تأکید کرد: «در حال حاضر منتظر برگزاری این جلسه و توضیحات آقای رئیس‌جمهور هستیم تا نمایندگان جمع‌بندی خود را داشته باشند و بر اساس آن درباره ادامه روند استیضاح تصمیم‌گیری شود.»

حمیدرضا حاجی‌بابایی، درباره ثبت استیضاح عباس عراقچی، وزیر امور خارجه، در شرایط جنگی گفت: «نمایندگان مجلس طبق آیین‌نامه، زمانی که یک استیضاح را چند نفر امضا می‌کنند، آن موضوع به عنوان استیضاح مطرح می‌شود؛ یعنی اگر ۱۵ نفر آن را امضا کنند، استیضاح شکل می‌گیرد.»

وی افزود: «اما اینکه در جمع‌بندی مجلس بنشینیم و با نمایندگان صحبت کنیم، با توجه به شرایط جنگی که وجود دارد، موضوع دیگری است که در حال پیگیری است.»

نایب‌رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: «در این زمینه هیئت‌رئیسه کار خودش را انجام می‌دهد و با نمایندگان نیز همیشه در حال مذاکره و گفت‌وگو است.»

او درباره اینکه آیا استیضاح‌ها در شرایط فعلی به صلاح کشور است یا خیر، گفت: «من نمی‌توانم درباره این موضوع از طرف شخص خودم صحبت کنم. من هیچ استیضاحی را امضا نکرده‌ام، اما اینکه استیضاح‌ها به نفع مملکت هست یا نه، باید مجموعه نمایندگان درباره آن نظر بدهند.»

وی افزود: «حتی اگر یک مورد استیضاح هم اعلام وصول شود و به صحن مجلس بیاید، باز هم این نمایندگان مجلس هستند که باید درباره آن تصمیم بگیرند و مشخص کنند که این اقدام خوب است یا بد.»

نایب‌رئیس مجلس ادامه داد: «برای مثال، وزیر راه به مجلس آمد و از او سوال شد و نمایندگان پس از شنیدن پاسخ‌های او رأی دادند و از توضیحات وزیر قانع شدند. بنابراین در نهایت این نمایندگان هستند که درباره نتیجه چنین مباحثی تصمیم‌گیری می‌کنند.»

نماینده حق دارد استیضاح کند تا موضوع در مجلس پیگیری شود

نایب‌رئیس مجلس شورای اسلامی، در پاسخ به این نکته که شرایط وزیر راه با وزیر امور خارجه متفاوت است و عراقچی در حال حاضر در مأموریت است، گفت: «می‌دانم که شرایط متفاوت است، اما به هر حال نماینده حق دارد استیضاح کند تا موضوع در مجلس پیگیری شود، درباره آن صحبت شود و موضوع پخته‌تر شود. این روندی است که باید طی شود.»

حاجی‌بابایی درباره شرایط فعلی جنگ و مذاکرات گفت: «هم باید پرقدرت در برابر دشمن ایستاد و تمام قدرت یک کشور، عظمت یک کشور و یک مردم را به رخ دشمن کشید. در عین حال، مطالبات مردم را نیز باید پیگیری کرد.»

وی افزود: «این مطالبات اگر مبتنی بر اقتدار کشور باشد، موفقیت‌آمیز خواهد بود، اما اگر مبتنی بر اقتدار نباشد، موفقیت‌آمیز نخواهد بود.»

نایب‌رئیس مجلس تأکید کرد: «در شرایط فعلی باید میان ایستادگی در برابر دشمن و پیگیری مطالبات مردم، بر پایه اقتدار کشور، توازن برقرار شود.»

حاجی‌بابایی درباره احتمال وقوع درگیری نظامی هم گفت: «یک مؤلفه دست ماست و یک مؤلفه نیز دست آمریکاست. درباره مؤلفه‌ای که در اختیار ماست، ما یک نظر مشخص داریم، اما مؤلفه‌ای که در اختیار آمریکاست، به ترامپ مربوط می‌شود و ترامپ فردی ناشناخته است و ما نمی‌توانیم از طرف او صحبت کنیم.»

وی افزود: «بنابراین احتمال جنگ و احتمال عدم وقوع جنگ، هر دو به یک اندازه وجود دارد و نمی‌توان درباره هیچ‌کدام با قطعیت صحبت کرد.»

۲۹۲۲۱
 

کد مطلب 2283488

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین