رئیس‌جمهور آفریقای جنوبی پیروزی داسیلوا را «پیروزی جنوب جهانی» دانست

سیریل رامافوسا، رئیس‌جمهور آفریقای جنوبی در پیامی پیروزی دوباره لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا،‌ نامزد چپگرای انتخابات برزیل را تبریک گفت و آن را یک پیروزی برای جنوب جهانی دانست.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، سیریل رامافوسا، رئیس‌جمهور آفریقای جنوبی در پیامی در صفحه کاربری خود در ایکس در واکنش به پیروزی دوباره لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا، رئیس‌جمهور چپ‌گرای برزیل در رقابت انتخاباتی این کشور در برابر فلاویو بولسونارو، نامزد راست‌گرا نوشت: به نمایندگی از دولت و مردم آفریقای جنوبی به برادر و دوست عزیزم، رئیس‌جمهور لولا داسیلوا و مردم برزیل تبریک می‌گویم.

بنابر روایت ایسنا، رامافوسا که کشورش به همراه برزیل عضو گروه بریکس است که کشورهای آن خود را «جنوب جهانی» و اقتصادهای نوظهور می‌دانند، درباره اهمیت پیروزی دوباره لولا داسیلوا نوشت: این پیروزی فراتر از سواحل برزیل طنین‌انداز خواهد شد. این پیروزی برای جنوب جهانی و نیروهای ترقی‌خواه در سراسر جهان است.

ریکس یک اتحادیه بین‌دولتی است که در سال ۲۰۰۶ توسط برزیل، روسیه، هند و چین تاسیس شد و آفریقای جنوبی در سال ۲۰۱۱ به آن پیوست. چندین کشور دیگر نیز از سال ۲۰۲۴ به بریکس پیوسته‌اند.

رامافوسا افزود: ما تعهد خود را به ادامه تقویت روابط دوجانبه میان دو کشور و همکاری نزدیک در تمام مجامع چندجانبه برای ساختن نظم جهانی عادلانه‌تر و بهتر، مبتنی بر همبستگی و پایبندی به حقوق بین‌المللی تایید می‌کنیم.

برزیل روز یکشنبه(دیروز) دور دوم انتخابات ریاست‌جمهوری را برگزار کرد. با شمارش ۹۹.۹۸ درصد آرا، لولا دا سیلوا با کسب ۵۱.۷۸ درصد آرا پیروز شد، در حالی که رقیب او، بولسونارو، ۴۸.۲۲ درصد آرا را به دست آورد. دادگاه عالی انتخابات در پی‌نوشتی بر نتایج شمارش آرا این نتیجه را «قطعی» اعلام کرد.

اگرچه فلاویو بولسونارو گفت که نتایج انتخابات را نمی‌پذیرد و خواستار ابطال آن خواهد شد. او در جمع هوادارانش گفت: «با توجه به شرایطی که همه چیز در آن رخ داد، پذیرش نتایج انتخابات غیرممکن است. ما تیم حقوقی خود را به کار گرفته‌ایم و برای ابطال این انتخابات تلاش خواهیم کرد.»

بولسونارو مخالفت خود را با تمدید ساعات رای‌گیری ابراز کرد؛ تصمیمی که به گفته او، توسط «دوستان لولا [دا سیلوا] در دیوان عالی فدرال» اتخاذ شد.

اعتراض بولسونارو به نتیجه انتخابات در پی این مطرح شد که اندکی پیش از پایان زمان رای‌گیری، یکی از قضات دیوان عالی، ساعات رای‌گیری را دو ساعت تمدید کرد. بعدا مشخص شد که این تمدید تنها شامل حوزه‌هایی بوده است که در آن‌ها هنوز داده‌های مربوط به آرا جمع‌آوری نشده بود.

۲۱۹

کد مطلب 2293434

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 3 =

آخرین اخبار