۱۵واحد و مدیر نمونه استاندارد در قزوین تجلیل شدند

در آیینی با حضور مسئولان استانی و ملی، از ۴واحد تولیدی نمونه استاندارد کشوری، ۷واحد نمونه استانی و ۴مدیر کنترل کیفیت در قزوین تجلیل شد و در این مراسم، مسئولان بر ضرورت ارتقای کیفیت تولید، رفع موانع فعالیت صنایع و حرکت به سمت فناوری‌های نوین تأکید کردند.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از قزوین؛ آیین تجلیل از واحدهای تولیدی نمونه استاندارد کشوری و استانی با حضور «محمد نوذری» استاندار قزوین، «ارژنگ جوادی» رئیس پژوهشگاه استاندارد، «رحمت ستوده» مشاور عالی رئیس سازمان ملی استاندارد  و جمعی از مدیران استانی و فعالان اقتصادی در سالن اجتماعات استانداری برگزار شد.

در این مراسم، ۴واحد تولیدی نمونه کشوری، ۷واحد نمونه استانی و ۴مدیر کنترل کیفیت به دلیل رعایت الزامات استاندارد، ارتقای کیفیت محصولات و بهبود فرآیندهای تولید مورد تقدیر قرار گرفتند.

1.jpg

پیگیری مشکلات تولیدکنندگان به جلسات اداری محدود نمی‌شود

«محمد نوذری» استاندار قزوین، با قدردانی از تلاش صنعتگران و فعالان اقتصادی گفت: قزوین از ظرفیت‌های ارزشمند تولیدی و نیروهای توانمند صنعتی برخوردار است و عملکرد واحدهای تولیدی استان در حوزه استاندارد قابل تقدیر است.

وی با تأکید بر ارتباط مستقیم استاندارد و سلامت محصولات با حقوق مصرف‌کنندگان افزود: تولیدکنندگان در قبال کیفیت محصولات و پاسخگویی به نیازهای مردم مسئولیت دارند و حمایت از این بخش باید با رفع موانع و فراهم‌کردن زمینه فعالیت واحدهای صنعتی همراه باشد.

استاندار قزوین همچنین با اشاره به مشکلات مطرح‌شده از سوی صنعتگران، از جمله موضوع تعهدات ارزی، اظهار کرد: این مسائل را در دیدار با محمدرضا عارف، معاون اول رئیس‌جمهور، پیگیری کرده‌ام و رسیدگی به مطالبات تولیدکنندگان نباید به طرح موضوع در جلسات اداری محدود شود.

عقیلی.jpg

چهار واحد قزوین در جمع نمونه‌های کشوری

«میترا عقیلی» مدیرکل استاندارد استان قزوین، با اشاره به شرایط دشوار فعالیت واحدهای تولیدی گفت: تولیدکنندگان با وجود مشکلات اقتصادی، فعالیت خود را ادامه داده‌اند و در حفظ چرخه تولید نقش‌آفرینی کرده‌اند.

وی با اشاره به انتخاب چهار واحد تولیدی قزوین به‌عنوان نمونه کشوری برای دومین سال پیاپی افزود: امسال علاوه بر این واحدها، از هفت واحد تولیدی نمونه استانی، چهار مدیر کنترل کیفیت و سفیران استاندارد نیز تجلیل می‌شود.

عقیلی با بیان اینکه واحدهای منتخب در سه سال اخیر فاقد عدم‌انطباق بوده‌اند، گفت: برخورداری از نظام مدیریت کیفیت، آزمایشگاه مجهز، گواهینامه‌های مرتبط، صادرات، دانش‌بنیان بودن، خدمات پس از فروش، ارتباط با مشتریان، مشارکت در تدوین استانداردهای ملی و بین‌المللی و ارتقای فناوری از جمله شاخص‌های انتخاب این واحدها بوده است.

مدیرکل استاندارد قزوین همچنین با اشاره به شعار روز جهانی استاندارد با عنوان «چشم‌اندازی مشترک برای جهانی بهتر» اظهار کرد: استاندارد با کیفیت، بهره‌وری انرژی، اقتصاد و محیط زیست ارتباط دارد و می‌تواند در کاهش آلاینده‌ها و مصرف بهینه منابع نقش مؤثری ایفا کند.

استاندارد-2.jpg

مسیر استانداردسازی باید از پژوهش به تولید برسد

«ارژنگ جوادی» رئیس پژوهشگاه استاندارد، استاندارد را نقطه اتصال منافع تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان دانست و گفت: در بخش تولید، هدف توانمندسازی بنگاه‌ها و در بخش مصرف، صیانت از حقوق و منافع مردم است.

وی با تأکید بر ضرورت تغییر نگاه سنتی به استاندارد افزود: استاندارد در ابعاد مختلف زندگی جریان دارد و محدود به محصول نهایی نیست، بلکه خطوط تولید، روندها و فرآیندها را نیز دربرمی‌گیرد.

جوادی مسیر مطلوب توسعه استاندارد را حرکت از پژوهش به استانداردسازی و سپس تولید و خلق ارزش عنوان کرد و گفت: دانش باید به راهکار، راهکار به فناوری و فناوری به تولید انبوه و باکیفیت تبدیل شود.

رئیس پژوهشگاه استاندارد همچنین با اشاره به فعالیت سه هزار آزمایشگاه همکار در کشور، نقش پژوهشگاه در داوری اختلافات فنی میان ذی‌نفعان را مهم دانست و بر ضرورت توجه به ملاحظات فنی و حقوقی در این زمینه تأکید کرد.

استاندارد-3.jpg

فناوری‌های نوین زمین بازی اقتصاد و تجارت را تغییر داده‌اند

«رحمت ستوده» مشاور عالی رئیس سازمان ملی استاندارد، با اشاره به تحولات فناوری و ظهور ابزارهایی مانند هوش مصنوعی گفت: استانداردهای نوین و فناوری‌های جدید، فضای اقتصاد و تجارت جهان را تغییر داده‌اند و سازمان ملی استاندارد باید به همگام‌سازی شرکت‌ها با این تحولات کمک کند.

وی با تأکید بر تکالیف ماده ۱۰ قانون توسعه استاندارد افزود: توسعه دانش استانداردسازی در بنگاه‌های اقتصادی باید به‌صورت مستمر دنبال شود؛ چراکه استاندارد ابزاری برای ارتقای کیفیت و بهره‌وری است.

ستوده آموزش را یکی از الزامات توسعه استانداردسازی دانست و اظهار کرد: شرکت‌ها می‌توانند با بهره‌گیری از فناوری‌های نوین و همکاری با نهادهای استاندارد، گام‌های مؤثری در مسیر افزایش بهره‌وری بردارند.

وی همچنین با اشاره به ظهور کسب‌وکارهای نوین، توجه به استاندارد و بهره‌وری را از ضرورت‌های فعالیت اقتصادی در شرایط جدید عنوان کرد.

این مراسم با هدف قدردانی از واحدهای تولیدی برتر و مدیران کنترل کیفیت و ترویج فرهنگ استاندارد در بخش تولید استان قزوین برگزار شد.

کد مطلب 2296115

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 11 =