هرچند این شهابباران در مقایسه با سه شهابباران اصلی سال (برساووشی در مرداد، جوزایی در آذر و ربعی در دی) شدت کمتری دارد، اما برخی کارشناسان حدس میزنند دنبالهدار مولد این شهابباران یعنی 96 ماچولز از منظومه ستارهای دیگری وارد منظومه شمسی شده باشد و به همین دلیل، رصد این شهابباران اهمیتی دوچندان دارد.
کانون این شهابباران در صورت فلکی دلو و نزدیک به ستاره دلتا-دلو واقع شده و به همین دلیل، آن را بارش شهابی دلتا-دلوی مینامند. بهترین زمان برای تماشای این شهابباران، ساعتهای اولیه بامداد است، وقتی که ماه در افق غربی غروب میکند و صورتفلکی دلو در بالاترین ارتفاع خود در آسمان جنوبی میدرخشد. شهابهای این شهابباران از صورت فلکی دلو و به طور تصادفی به بیرون خارج میشوند، بنابراین بهترین حالت برای تماشای این شهابها این است که به جایی تاریک با آسمان باز و بدون آلودگی نوری بروید، زیراندازی پهن کنید و طاقباز رو به سقف آسمان دراز بکشید. در این حالت بیشترین مساحت از آسمان را میتوانید مشاهده کنید.
تصویر زیر را دیوید هافمن در 24 جولای / 3 مرداد از اشلند اورگان گرفته است. برای مشاهده عکس در ابعاد بزرگ، اینجا را کلیک کنید.
5353
نظر شما