ایسنا نوشت:

يك متخصص گوارش با اشاره به اين كه روغن و چربي ريفلاكس را تشديد مي‌كند، به روزه‌داران توصيه كرد از غذاهاي سبك استفاده كنند و افطارشان را با خرما و يك ليوان شير آغاز كرده و نان و پنير و سبزي هم استفاده كنند براي شام نيز غذاهاي سبك بخورند.

 

دكتر منصور ابراهيمي درياني اظهار كرد: بيماري ريفلاكس يك عارضه بسيار شايع است كه حدودا در 25 درصد افراد جامعه وجود دارد.

 

دكتر درياني افزود: از نظر آناتومي يك دريچه‌اي بين مري و معده وجود دارد كه به عنوان دريچه كارديا از آن نام برده مي‌شود، وقتي افراد غذا مي‌خورند اين دريچه بسته مي‌شود و جلوي برگشت اسيد را از داخل معده به مري مي‌گيرد.

 

وي در ادامه افزود: وقتي اين دريچه باز مي‌شود اسيد به داخل معده مي‌آيد و فرد احساس ترش كردن و سوزش پشت جناغ مي‌كند و گاهي هم احساس مي‌كند كه اسيد به دهانش برمي‌گردد.

 

اين متخصص گوارش در مورد عواملي كه ريفلاكس را بوجود مي‌آورد، گفت: مواد غذايي به خصوص خوردن چربي‌ها، از جمله عواملي است كه دريچه را بازتر مي‌كند و برگشت اسيد را شديدتر مي‌كند. يكي از عوامل ديگر سيگار است، كشيدن سيگار از مواردي است كه در شل كردن اين دريچه موثر است و باعث مي‌شود كه برگشت اسيد بيشتر شود.

 

وي در ادامه گفت: عوامل هورموني در زناني كه قرص‌هاي ضد حاملگي مصرف مي‌كنند، به خصوص آنهايي كه تركيبات پروژسترون دارند، اين تركيبات ريفلاكسشان را تشديد مي‌كند.

 

دكتر درياني در ادامه تاكيد كرد: مسئله حائز اهميت در مورد كساني كه ريفلاكس دارند اين است كه وقتي آندوسكوپي مي‌شوند در 40 درصد موارد ورم مري را نشان مي‌دهد و 60 درصد موارد آندوسكوپي‌شان طبيعي است.

 

وي افزود: گاهي اوقات ممكن است شخصي ريفلاكس دائمي داشته باشد مثل اسكلرودرمي كه باعث مي‌شود پوست بدن و لب‌ها كشيده شود، اين بيماري مي‌تواند مري را هم مبتلا كند و باعث باز بودن اين دريچه در تمام مدت شود. گاهي اوقات ريفلاكس به صورت موقتي ظاهر مي‌شود يعني در يك لحظه اين دريچه باز مي‌شود و اسيد برگشت پيدا مي‌كند و بعد دوباره بسته مي‌شود.

 

دكتر درياني گفت: كساني كه ريفلاكس دارند ممكن است به دليل علائم غير ضروري به پزشك مراجعه كنند، شايع‌ترين آنها با درد ريه است كه با دردهاي قلبي اشتباه گرفته مي‌شود، بارها شده كه بيمار شب‌ها از درد بيدار مي‌شود اما بعد از آزمايشات مشخص مي‌شود كه مشكل خاصي وجود ندارد، ولي همچنان اين اما وجود دارد كه دليل اين درد چيست؟ بنابراين ريفلاكس علاوه بر سوزش پشت جناغ و حالت برگشت اسيد به داخل دهان و درد معده به صورت دردهاي قلبي خودش را نشان مي‌دهد.

 

وي در ادامه تاكيد كرد: يكي ديگر از نشانه‌هاي اين بيماري كرم‌خوردگي دندان‌ها است كه در نوجوانان بيشتر ديده مي‌شود، اين بيماري در افرادي كه آسم دارند زمينه‌هاي آسمشان را تشديد مي‌كند و يا خودش حالت‌هاي آسم را كاملا ايجاد مي‌كند.

 

وي افزود: ريفلاكس مي‌تواند باعث گوش درد و يا تورم گوش مياني شود و يا حتي باعث سينوزيت شود. نكته حائز اهميت اين است كه گه گاهي باعث وقفه تنفسي در هنگام خواب مي‌شود به خصوص در افراد چاق. اگر ريفلاكس تداوم پيدا كند مي‌تواند ايجاد ورم مري كند و اگر اين التهاب ادامه پيدا كند مي‌تواند مري فرد را دچار تنگي كند تا غذا از آن رد نشود.

 

اين متخصص در ادامه درباره روش‌هاي درماني و داروها افزود: يكي از علل ريفلاكس مي‌تواند چاقي باشد، بنابراين شخص بايد وزنش را پايين بياورد و رعايت حد فاصل خواب و غذا خوردن را داشته باشد توصيه مي‌شود در بيماراني كه ريفلاكس دارند اين فاصله يك يا دو ساعت باشد و بيمار بعد از غذا خوردنش دراز نكشد.

 

وي در ادامه افزود: به اين بيماران توصيه مي‌شود از تخت‌هاي بيمارستاني استفاده كنند و اينكه فقط بالش زير سرشان باشد كافي نيست، بلكه شانه هم مثل سر بايد در فاصله 30 درجه قرار بگيرد. اگر بيماران تاق باز بخوابند، اسيد در داخل معده برمي‌گردد، اما اگر سر و شانه در زاويه 30 درجه باشد اين برگشت را كم‌تر مي‌كند.

 

دكتر درياني در ادامه تاكيد كرد: نكته ديگر كه در ريفلاكس اهميت دارد اين است كه زنان از پوشيدن گن‌هاي تنگ و مردان از بستن كمربند محكم خودداري كنند زيرا هر چقدر فشار داخل شكم بيشتر باشد، اين حالت ريفلاكس بيشتر است، به همين دليل در زنان باردار عارضه ريفلاكس شايع است، چون جنين در داخل شكم فشار مي‌آورد و فشار داخل شكم بيمار بالا مي‌رود و از طرف ديگر در بارداري هورمون‌‌هاي زنانه افزايش مي‌يابد و مي‌تواند در شل كردن اين دريچه موثر باشد.

 

اين متخصص گوارش در ادامه درباره نكات بهداشتي در مورد ريفلاكس افزود: كم كردن حجم غذا براي اين بيماران توصيه مي‌شود و پرخوري بدترين مسئله‌اي است كه ريفلاكس را تشديد مي‌كند.

 

وي در ادامه افزود: در ماه مبارك رمضان مهم‌ترين بايد و نبايد براي اين افراد براي روزه گرفتن، جلوگيري از پرخوري است و بدترين نحوه افطار كردن در فردي كه ريفلاكس دارد اين است كه همه غذاها را با هم بخورد.

 

وي افزود: يكي از عواملي كه ريفلاكس را تشديد مي‌كند روغن و چربي است به همين دليل به روزه‌داران توصيه مي‌شود از غذاهاي سبك استفاده كنند و افطارشان را با خرما و يك ليوان شير آغاز كنند و از سبزي، پنير و نان هم استفاده كنند و براي شام از غذاهاي سبك استفاده كنند.

 

وي در پايان خاطرنشان كرد: اين بيماران مي‌توانند روزه بگيرند و مشكل خاصي وجود ندارد، مصرف دارويشان مي‌تواند قبل از سحر و بعد از افطار باشد.

 

301301

کد خبر 231652

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =