رييس كميته ترويج تغذيه با شير مادر با تاكيد بر اهميت آغاز تغذيه با شير مادر از ساعت اول تولد، خاطرنشان كرد: با آغاز تغذيه با شير مادر از ساعت اول تولد، از مرگ 1.5 ميليون كودك در دنيا و 15 هزار كودك زير پنج سال در ايران، جلوگيري ميشود. اگر تغذيه با شير مادر در روز اول تولد به درستي آغاز شود از مرگ 16.3 درصد نوزادان زير چهار هفته جلوگيري ميشود.
دكتر عليرضا مرندي، عضو كميسيون بهداشت و درمان مجلس در مراسم بزرگداشت هفته جهاني «تغذيه با شير مادر»، گفت: مطالعات جهاني تاثير تغذيه با شير مادر در بقا و سلامت جامعه را اثبات كرده است. شير مادر، بهترين غذا براي نوزاد است. شير مادر مادهاي زنده بوده و تركيب آن دائم در حال تغيير است و به اين ترتيب است كه شير مادر در جلوگيري از بيماريهاي واگير و ... نقش بسزايي دارد.
وي از شير مادر به عنوان خون سفيد ياد كرد و گفت: آغوز مادهاي شبيه به خون انسان است. آغوز و همچنين شيردهي نقش ارزشمندي در كوچك كردن رحم مادر و جلوگيري از خونريزي مادر دارد و به اين ترتيب از شيردهي به عنوان مرحله چهارم زايمان ياد ميشود.
رييس كميته ترويج تغذيه با شير مادر افزود: آغوز و شير مادر مملو از مواد ايمنيبخش است كه به عنوان اولين ايمنيساز بدن ناميده ميشود. مطالعات جهاني نشان داده كه سالانه 7 تا 8 ميليون كودك زير پنج سال به دليل تغذيه با شير مادر جانشان نجات مييابد. در كشور ما نيز اگر شيردهي توسط مادر انجام نشود، 70 تا 80 هزار كودك به پنج سالگي نميرسند.
وي با اشاره به نقش شير مادر در پيشگيري از سوء تغذيه و بيماريهاي عفوني در كودكان، ادامه داد: شير مادر تمام انرژي مورد نياز كودك تا شش ماهگي را تامين ميكند و كودك حتي به آب هم نياز ندارد. شير مادر عفونتها و بيماريهاي ناشي از آلرژي و ... را نيز به شدت كاهش ميدهد.
رييس كميته ترويج تغذيه با شير مادر در ادامه با اشاره به نقش شير مادر در كنترل بيماريهاي واگير، همچنين بيماريهاي غير واگير، ادامه داد: شير مادر، بيماريهاي غيرواگير را نيز به شدت كاهش ميدهد. اين در حالي است كه 60 درصد مرگ و مير كشور به دليل بيماريهاي غير واگير است.
عضو كميسيون بهداشت و درمان مجلس در پايان گفت: تغذيه با شير مادر در فاصلهگذاري ميان بارداريها، نقش بسزايي دارد. همچنين شير مادر در تكامل سالهاي اول زندگي، ضريب هوشي، كاهش مرگ و مير مادران، كاهش سرطانهاي تخمدان، پستان و دهانه رحم و همچنين كاهش بروز استئوپروز در مادران نقش چشمگيري دارد.
301301
نظر شما