در انتخابات سازمان نظام پزشکی، منتقدان موسوم به ائتلاف سپید، از 17 نفر برگزیده، تنها توانستند 5 کرسی را به دست آورند

 

الیزا ذوالقدر: انتخابات سازمان نظام پزشکی با همه حرف و حدیث‌ها روز گذشته برگزار شد و اعضای هیات‌مدیره‌های این سازمان در شهرهای مختلف برگزیده شدند.

روز گذشته دانشگاه علوم پزشکی تهران و موزه تاریخ پزشکی شاهد برگزاری انتخاباتی بود که شاید استقبال از آن در سال‌های اخیر بی‌سابقه بود. بیشتر خیابان‌های منتهی به تنها حوزه انتخاباتی در تهران بزرگ با ترافیک سنگین روبرو بود و بنا بر برخی گزارش‌ها بسیاری از پزشکانی که قصد شرکت در انتخابات را داشتند با دیدن ازدحام جمعیت پشیمان از رای دادن به خانه‌های خود بازگشتند. با این اوصاف، اصرار برگزارکنندگان انتخابات بر وجود یک صندوق رای‌گیری در هر شهر، حتی در شهری چون تهران که بیش از 30 هزارنفر واجد شرایط رای دادن در آن وجود داشت، عجیب می‌نمود.

نتایج انتخابات که صبح امروز (شنبه) اعلام شد نشان داد اکثریت برگزیدگان، از جریان حاکم فعلی بر سازمان نظام پزشکی هستند و علیرغم اینکه جریان مخالفی از سوی پزشکان جوان‌تر شکل گرفته بود، اغلب اعضای هیات‌مدیره نظام پزشکی تهران، همان چهره‌های سنتی باقی ماندند. البته در میان 17 برگزیده تهران نام 7 نفر از اعضای ائتلاف سپید که ائتلاف منتقدان جریان حاکم بودند نیز به چشم می‌خورد که در راس آنها دکتر معین قرار دارد.

 

بر اساس نتایج این انتخابات در تهران بزرگ، شهاب‌الدین صدر  (ائتلاف پزشکان کارآمد، جامعه دانشگاهیان ایران، کاندیداهای حامی حقوق پزشکان) با 2718 رای اول و مصطفی معین (ائتلاف سپید) با 2358 رای دوم شدند و بعد از آن به ترتیب علیرضا زالی (ائتلاف پزشکان کارآمد، کاندیداهای حامی حقوق پزشکان) با 2219 رای، محمدرضا نوروزی (ائتلاف پزشکان کارآمد، جامعه دانشگاهیان ایران، کاندیداهای حامی حقوق پزشکان) با 1959 رای، خلیل علیزاده (ائتلاف سپید، جامعه دانشگاهیان ایران) با 1796 رای، حسن هویدا (کاندیداهای حامی حقوق پزشکان) با 1717 رای، محمدحسین بدخش‌(جامعه دانشگاهیان ایران، کاندیداهای حامی حقوق پزشکان) با  1553رای، تقی نوربخش (ائتلاف سپید) با 1321رای، محمدمهدی حفیظی (جامعه دانشگاهیان ایران) با 1280 رای و شاهرخ خوش‌سیرت (کاندیداهای حامی حقوق پزشکان) با 1227 رای به عنوان 10 نفر منتخب گروه پزشکی در تهران انتخاب شدند.

در گروه علوم آزمایشگاهی محمد صاحب‌الزمانی (ائتلاف پزشکان کارآمد، کاندیداهای حامی حقوق پزشکان) انتخاب شد و از بین داروسازان نیز در تهران احمد شیبانی (ائتلاف پزشکان کارآمد، کاندیداهای حامی حقوق پزشکان) و عباس کبریایی‌زاده (ائتلاف سپید) انتخاب شدند، در گروه مامایی نیز ناهید خداکرمی‌ (ائتلاف سپید) انتخاب شد. در گروه دندانپزشکان محمد بیات (ائتلاف سپید) و علی یزدانی (ائتلاف پزشکان کارآمد) انتخاب شدند و در گروه لیسانسه‌های پروانه‌دار نیز اسماعیل ابراهیمی ‌تکامجانی (ائتلاف سپید) در حوزه انتخابیه تهران بزرگ انتخاب شد. 

 

نتیجه انتخابات هیات‌مدیره‌های نظام پزشکی در 180 شهر دیگر نیز با انتخاب بیش از 2 هزار نفر در شهرستان‌های مختلف اعلام شده است. به گفته احمد نجابت، رییس هیات نظارت بر انتخابات، میزان مشارکت در حوزه انتخابیه تهران بزرگ بیش از همه دوره‌های گذشته بوده و بیش از 10 هزار نفر در حوزه انتخابیه تهران بزرگ رای دادند.

 

برای افزایش تعداد حوزه‌های رای‌گیری چاره‌ای بیندیشید
گروهی از پزشکان معتقدند یکی از مهم‌ترین دلایل پیروزی جریان حاکم، تغییر نکردن روند انتخابات و سنتی ماندن آن است که اساسا با نیازهای امروز همخوانی ندارد. ساده‌ترین آنها سیستم سنتی رای‌گیری است که باعث شد حتی در انتخابات دیروز که از نظر مشارکت بی‌سابقه بود، تنها حدود 10 درصد از واجدان شرایط در تهران در انتخابات شرکت کنند.

دکتر محمدمهدی گلمکانی، کاندیدای پنجمین دوره انتخابات سازمان نظام پزشکی و عضو ائتلاف سپید در مورد کمبود حوزه‌های رای‌گیری می‌گوید: ما نسبت به این موضوع انتقاد داشتیم و معتقد بودیم که باید رای‌گیری در 5 یا 6 حوزه انجام شود تا امکان دسترسی بیشتر پزشکان فراهم آید.

وی در گفت‌وگو با خبرآنلاین می‌گوید: سازمان نظام پزشکی قوی و پرقدرت مشروعیت خود را از مشارکت بیشتر پزشکان می‌گیرد. گلمکانی در عین حال به این نکته اشاره دارد که مشارکت در این دوره از انتخابات بالاتر بوده است و می‌افزاید: شاید برگزارکنندگان انتخابات پیش‌بینی این مقدار مشارکت را نداشتند که تعداد حوزه‌های رای‌گیری را افزایش ندادند.

وی به مشکلات پزشکان جنوب شهر برای شرکت در انتخابات اشاره و ابراز امیدواری می‌کند که مسوولان برای دوره‌های بعد چاره‌ای بیندیشند و با افزایش تعداد حوزه‌ها امکان مشارکت بیشتر را فراهم کنند.

این کاندیدای انتخابات می‌گوید: مگر چه اشکالی دارد که در بیمارستان‌ها یا در مراکز دیگری که پزشکان حضور بیشتری دارند هم صندوق‌های رای قرار دهند؟ ضمن اینکه می‌شد انتخابات را به صورت الکترونیکی برگزار کنند تا پزشکان بیشتری امکان شرکت در انتخابات را داشته باشند.

 او ادعا می‌کند که برخی تلاش داشتند مشارکت را کاهش دهند چون تصور می کردند سازمان نظام پزشکی خانه دائمی آنهاست و می‌گوید: حرکتی از سوی پزشکان دلسوزی که دغدغه اکثریت داشتند در این انتخابات شکل گرفت که باعث به وجود آمدن موجی در جلب مشارکت پزشکان به ویژه پزشکان عمومی شد.

گلمکانی همچنین با این عقیده که سازمان نظام پزشکی تاکنون نتوانسته اولویت‌های درست را تشخیص دهد و به همین دلیل در جلب اعتماد پزشکان عمومی موفق نبوده است، می‌گوید: خوشبختانه با حرکتی که ایجاد شد تعداد پزشکان عمومی در میان لیست‌های متعدد افزایش یافت.

کمبود تعداد حوزه‌های رای‌گیری حرکتی سازماندهی شده نبود
دکتر سعید تاملی نیز که رییس انجمن دانش‌آموختگان پزشکان عمومی است و کاندیدای انتخابات بود، در گفت‌وگو با خبرآنلاین، کم بودن تعداد حوزه‌های رای‌گیری را تایید می‌کند اما بر خلاف گلمکانی آن را حرکتی سازمان‌یافته در جهت پایین آوردن مشارکت پزشکان نمی‌داند و این برداشت برخی افراد را نادرست ارزیابی و آن را رد می‌کند.

وی می‌گوید: ما قبلا هم گفتیم که باید تعداد حوزه‌های رای‌گیری بیشتر شود اما دست‌اندرکاران انتخابات گفتند که در این صورت احتمال تقلب وجود دارد.

تاملی بر این نکته تاکید دارد که بهترین پشتوانه سازمان نظام پزشکی آرای بالای پزشکان است و می‌گوید: اگر کسانی به دنبال کم کردن مشارکت پزشکان بودند قطعا به ضرر خود عمل کردند زیرا هرچه مشارکت بیشتر باشد مشروعیت سازمان بیشتر است.

کد خبر 2323

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =