معاون صنایع دستی ادارهکل سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسانرضوی گفت: پرونده ثبت جهانی فیروزهتراشی در حال پیگیری است.
سید جواد موسوی اظهار کرد: در جشنوارههای با محوریت کارگاههای آموزشی بستهبندی که در کشور برگزار شد خراسانرضوی رتبه برتر را در زیور آلات سنتی کسب کرد.
وی با اشاره به اینکه بیشتر صادرات خراسانرضوی شامل زیور آلات سنتی و سنگهای قیمتی میشود، افزود: با توجه به تبیین جایگاه ملی سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی در کشور و معادنی که در این زمینه خراسانرضوی دارا است، رایزنیهایی در حال انجام است تا خراسانرضوی به عنوان پایگاه سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی در کشور معرفی شود.
معاون صنایع دستی خراسانرضوی بیان کرد: با توجه به اینکه تولید کار و نیروی حرفهایی در کشور از سیاستهای اصلی دولت دهم است، خراسانرضوی موفق شده با ارتقای سطح آموزشهای تخصصی و بیمه بیش از چهار هزار نفر از آنان را در این عرصه به عنوان حامی و پشتیبان آنان معرفی کند.
موسوی ابراز کرد: معاونت صنایع دستی خراسانرضوی به منظور سال تولید و حمایت از کار و سرمایه ایرانی کانون فیروزه تراشها را با این عنوان احداث کرد و به همین عنوان اقدامات اولیهایی برای تکمیل پرونده ثبت جهانی حرفه فیروزه تراشی به شورای ثبت در حال انجام است.
وی با تاکید بر اینکه معدن فیروزه نیشابور ظرفیت بالایی برای بهرهبرداری در زمینه صنایع دستی و اشتغالزایی دارد، خاطرنشان کرد: باید به هنر فیروزهتراشی به عنوان یک حرفه ملی نگاه کنیم و در راستای ارتقا سطح کیفی آن در سطح ملی و بینالمللی اقدامات موثری انجام دهیم تا بتوانیم در شهریور ماه سال جاری آن را به عنوان یک حرفه ملی به ثبت برسانیم.
معاون صنایع دستی خراسانرضوی عنوان کرد: با توجه به سال تولید و حمایت از کار و سرمایه ایرانی باید مسئولان و مدیران به این منظور برای هدیه دادن از محصولات صنایع دستی استفاده کنند.
301301
نظر شما