تلفات زمین لرزه 21 مرداد گذشته آذربایجان شرقی به 318 کشته و 5000 مصدوم رسید.

زلزله ای با شدت سه و شش دهم ریشتر صبح روز سه شنبه شهرستان اهر در آذربایجان شرقی را لرزاند. مرکز لرزه نگاری موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران زمان وقوع این زمین لرزه را ساعت 9 و 18 دقیقه و 59 ثانیه امروز و مختصات کانون را طول 46/96 درجه و عرض جغرافیایی 38/39 درجه و در عمق 18 کیلومتری زمین اعلام کرد. تاکنون از خسارات احتمالی این زمین لرزه گزارشی دریافت نشده است.

هزار و 410 زمین لرزه حوالی اهر و ورزقان را لرزاند
مرکز لرزه نگاری کشوری موسسه ژئو فیزیک دانشگاه تهران اعلام کرد در 10روز گذشته هزار و 410 زمین لرزه حوالی اهر و ورزقان در استان آذربایجان شرقی را لرزاند. به گزارش مرکز لرزه نگاری موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران، شبکه های لرزه نگاری این مرکز از ساعت 16 روز شنبه 21 مرداد تا ساعت 9 صبح دوشنبه 31 مرداد ماه جاری هزار و 410 زمین لرزه را در این منطقه ثبت کردند. در این مدت هزار و 12 زمین لرزه به بزرگی کمتر از 2.5 در مقیاس امواج درونی زمین (ریشتر) در این منطقه به وقوع پیوست. براساس این گزارش همچنین در این مدت 365 زمین لرزه به بزرگی بین 2.5 تا 4، 29 زمین لرزه به بزرگی بیش از چهار و کمتر از شش و دو زمین لرزه نیز به بزرگی بیش از پنج و شش در مقیاس امواج درونی زمین (ریشتر) در این منطقه رخ داده است.

این مرکز اعلام کرد بزرگترین پس لرزه بابزرگی 3/5 در مقیاس امواج درونی زمین( ریشتر) ساعت 18 و 32 دقیقه بیست و چهارم مردادماه جاری در حوالی ورزقان بوقوع پیوست. زمین لرزه 2/6 در مقیاس امواج درونی زمین (ریشتر) بعدازظهر بیست و یکم مردادماه جاری شهرستان های اهر، ورزقان و هریس در استان آذربایجان شرقی را لرزاند که براثر آن صدها تن از هموطنان کشته و زخمی شدند.

جان باختن 15 دانش‌آموز در زلزله آذربایجان شرقی

مدیر کل آموزش و پرورش آذربایجان‌شرقی از جان باختن 15 دانش آموز در زلزله اخیر آذربایجان شرقی خبر داد. فیروز رضایی به ایسنا گفت: بر اساس گزارشات اولیه از مناطق زلزله دیده استان برای 320 مدرسه حدود 5 الی 90 درصد خسارت وارد شده است. رضایی افزود: خسارتهای وارده در بعضی مدارس در حد ترکهای دیوار بوده و هیچ کدام از مدرسه‌ها پایداری خود را از دست نداده‌اند. وی افزود: طبق آخرین اطلاعات بدست آمده، متاسفانه 15 دانش آموز در این زلزله جان خود را از داده‌اند که از این تعداد 11 دانش آموز دختر و 4 دانش آموز پسر بودند.وی ادامه داد: خوشبختانه در حادثه وقوع زلزله، در بین همکاران فرهنگی مشغول در اهر، هریس و ورزقان تلفات جانی نداشتیم.
مدیر کل آموزش و پرورش تاکید کرد: آموزش و پرورش استان تمام تلاش خود را به کار خواهد گرفت تا سال تحصیلی جدید نیز در مناطق زلزله زده نیز همزمان با اول مهر بازگشایی شود و دانش آموزان این مناطق نیز همگام با تمام دانش آموزان کشور تحصیلات خود را شروع کنند. رضایی گفت: با توجه به کم بودن مدت زمان برای بازگشایی مدارس، احداث دوباره مدارس در این منطقه تقریبا غیر ممکن است و برای حل مشکل دانش آموزان در نظر داریم، برای شروع تحصیلات در موئد مقرر آنها را با سرویسها به روستاهای همجوار انتقال دهیم یا در صورت نیاز از شیفت بعد از ظهر نیز استفاده کنیم. رضایی خطاب به جوانان سختکوش مناطق زلزله زده گفت: اگر به این پدیده طبیعی از نوع عبرت نگاه کنیم، می‌تواند به عنوان سکوی پرتاب باشد، ولی اگر از روی یاس و ناامیدی توجه شود، ضربه برای این رشد این مناطق خواهد بود. مدیرکل آموزش و پرورش استان آذربایجان‌شرقی در پایان خاطرنشان کرد: این پدیده طبیعی می‌تواند نکته عطفی در تسکین و نوسازی این مناطق باشد و با توجه به ظرفیت موجود، سرعت نوسازی را چند برابر می‌کند.

حذف کارمزد از تسهیلات ساخت مسکن در مناطق زلزله‌زده

نماینده مردم اهر و هریس در مجلس از اعطای تسهیلات بانکی کم بهره به ده هزار واحد مسکونی در مناطق زلزله زده شهری خبر داد. به گزارش ایسنا، عباس فلاحی باباجان گفت: با هماهنگی دولت و مجلس تسهیلات 12.5 میلیون تومانی ساخت مسکن در مناطق زلزله زده به 17.5 میلیون تومان افزایش و کارمزد 4 درصد آنها نیز حذف می شود. وی گفت: به جهت ساماندهی احشام روستائیان آسیب دیده با معرفی سازمان جهاد کشاورزی تسهیلات لازم به ایجاد مکانی مناسب برای دام نیز اعطا می‌شود تا مقدمات لازم بر استقرار دام روستائیان زلزله زده در روستاها فراهم گردد. این نماینده مجلس گفت: هم اکنون از برنامه زمانبندی عقب هستیم و با توجه به فرا رسیدن فصل سرما نیازمند برنامه‌ریزی مناسب جهت تسریع در عملیات اجرایی ساختمان‌ها هستیم.
نماینده مردم اهر و هریس گفت: بازرسی از 17000 واحد مسکونی شهری توسط اکیپ‌های فنی و تخصصی آغاز شده و بزودی یک میلیون تومان وام بلاعوض در مناطق زلزله زده پرداخت می شود.عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی گفت: با هر مدیر و مسئولی که در اجرای امورات محوله به زلزله‌زدگان تعلل و کم کاری کند برخورد جدی می کنیم.
فلاحی باباجان در پایان با دعوت مردم به صبر و بردباری گفت: تمامی تلاش و همت خود را بکار خواهیم بست تا در کمترین زمان ممکن مشکلات عدیده‌ای که براثر زلزله برای مردم شریف اهر و هریس بوجود آمده با همت و تلاش مردم و مسئولین و پیگیری‌های لازم مرتفع گردد.

پیامدهای حوادث غیرمترقبه در دختران زلزله زده بیشتر از پسران است 
رییس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر گفت:‌ با بررسی های صورت گرفته از سوی کارشناسان حمایت های روانی و روانشناختی سازمان امداد و نجات مشخص شد که پیامدهای حوادث غیر مترقبه در دختران زلزله زده بیشتر از پسران است. محمود مظفر به ایرنا گفت: نتایج یک پژوهش امدادی گروه های حمایت های روانی و روان شناختی جمعیت هلال احمر نشان می دهد عوارض روانی در کودکان و نوجوانان زلزله زده می تواند سه تا پنج سال پس از یک حادثه غیرمترقبه ایجاد شود؛ لذا حمایت روحی و روانی از این افراد باید پس از حوادث به مدت طولانی ادامه پیدا کند. وی اضافه کرد: براساس مطالعات پژوهشگران حمایت های روانی در سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر، اگر چه بروز سریع علائم و نشانه های عاطفی در کودکان نسبت به واکنش های شدید و طولانی مدت شایع تر است، لذا لازم است پس از وقوع حوادث حمایت روحی و روانی از این افراد به مدت طولانی ادامه یابد چرا که این دوران حساس ترین دوران زندگی انسان بوده و برخورداری از سلامت روان در این سن تضمینی برای سلامتی روان در مراحل بعدی زندگی خواهد بود.

رییس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر ادامه داد:‌ درک تاثیر بلایا و حوادث غیرمترقبه بر روی افراد مختلف به ویژه کودکان و نوجوانان برای برنامه ریزی خدمات بهداشتی روانی بسیار مهم است.

مظفر اظهار داشت: حوادث غیر مترقبه چه به طور طبیعی و چه ساخته دست انسان سالانه بر روی میلیون ها فرد در سراسر جهان تاثیر می گذارد و اثرات مهمی را بر روی سلامت روان افراد بر جای می گذارد و در درون افراد به ویژه کودکان و نوجوانانی که در معرض فاجعه قرار گرفته اند استرسی ایجاد می کند که می تواند بهداشت روان آنها را مختل کند. وی افزود:‌ در این میان گروه های متخصص امداد و نجات و حمایت های روانی و روانشناختی اعزامی به مناطق زلزله زده می توانند نقش مهمی در شناخت نیازهای کودکان و نوجوانان حادثه دیده و پیشگیری از عوارض روانشناختی حاصله داشته باشند.

این مقام مسوول در سازمان امداد و نجات تصریح کرد ‌حوادث غیرمترقبه مانند زلزله و سیل، سریع و بدون اخطار قبلی اتفاق می افتد و کارشناسان حمایت های روانی و روانشناختی حادثه را یک عامل بیماری زا برای کودکان می دانند، چرا که این حوادث تفکری را که کودک در مورد قدرت والدین برای حفاظت از آنها داشته، از بین می برد.

وی گفت:‌ واکنش های عاطفی به حادثه از نظر حالت و شدت در کودکان مختلف متفاوت است و به میزان درک او از حادثه، سن، تجارب قبلی، خلق و خو و شخصیت کودک بستگی دارد. مظفر افزود: کودکان معمولا پس از حادثه دچار اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) می شوند که این اختلال یا به سرعت پس از سانحه ایجاد شده و یا ممکن است در چندین سال بعد علایم خود را نشان دهد.

رییس سازمان امداد و نجات افزود:‌ واکنش کودکان به بحران در سنین مختلف شامل قبل از مدرسه، مدرسه و نوجوانی با یکدیگر متفاوت است که می توان در این خصوص به از دست دادن کنترل و ثبات، ترس، نگرانی، اضطراب، اختلالات خواب، شکایات حسی و نظایر آن اشاره کرد، علاوه بر موارد یاد شده درکودکان، این واکنش ها در نوجوانان نیز به طور خاص باعث رفتارهایی مانند خودکشی و سوء مصرف مواد مخدر می شود. به گفته مظفر، مطالعات موردی کارشناسان حمایت های روانی هلال احمر نشان می دهد که اثرات و پیامدهای این حوادث در دختران بیشتر از پسران است و تجاربی چون از دست دادن هم کلاسی ها، دوستان، برادر و خواهر و مواجه شدن با صحنه های دلخراش حادثه و بازماندگانی که شدیدا صدمه دیده اند مشکلات این گروه را افزایش می دهد.

فرماندار اهر خواستار کمک خیرین در نوسازی اماکن عمومی و مسکونی مناطق زلزله زده شد

فرماندار اهر از خیرین خواست در نوسازی اماکن عمومی مناطق زلزله‌زده دولت یاری کنند. به گزارش ایسنا، رضا صدیقی از آغاز عملیات اجرایی نوسازی اماکن روستایی در برخی روستاهای آسیب دیده خبر داد. وی گفت: کار آواربرداری، اسکان موقت و ارائه خدمات زیربنایی به محل چادرها از جمله برق رسانی، آب رسانی، مخابرات روستایی و سایر موارد ضروری به آسیب دیدگان در مناطق روستایی به اتمام رسیده است.
رئیس ستاد مدیریت بحران اهر از آمادگی این ستاد جهت هماهنگی و عقد تفاهمنامه به منظور مشارکت خیرین در بازسازی مناطق آسیب دیده از زلزله خبر داد. وی استان معین بازسازی شهرستان اهر را استان اردبیل اعلام کرد و افزود: عملیات اجرایی بازسازی در 6 روستای شهرستان اهر آغاز شده است که امیدواریم با کمک دولت، خیرین و مردم نوعدوست میهن عزیزمان ایران شاهد تسریع در بازسازی مناطق آسیب دیده باشیم.
صدیقی گفت: هم اکنون نیازهای اصلی ما در زمان فعلی، سرویسهای بهداشتی، حمام صحرایی، کانکس‌های اتاق دار و مصالح ساختمانی و چراغ‌های خوراک پزی، لباس گرم، پتو و چادر است.وی در پایان از مردم خواست ضمن خویشتن داری و صبر و حوصله آرامش خود را حفظ کنند.

آمار نهایی تلفات زلزله آذربایجان شرقی امروز اعلام می‌شود
معاون آمادگی و مقابله سازمان مدیریت بحران کشور گفت: آمار نهایی تلفات زلزله آذربایجان شرقی امروز در کارگروهی متشکل از وزارت بهداشت،پزشکی قانونی و استانداری آذربایجان بررسی و مشخص می‌شود. مرتضی اکبر‌پور درباره آخرین آمار از تلفات زلزله آذربایجان شرقی به فارس گفت: آمار کشته شدگان از سوی پزشکی قانونی، وزارت بهداشت و درمان و استانداری آذربایجان به ترتیب 227 ،310 و 252 نفر اعلام شده است. وی ادامه داد: امروز جلسه‌ای در آذربایجان شرقی با حضور نمایندگانی از وزارت بهداشت، پزشکی قانونی و استانداری آذربایجان برای مشخص شدن آمار تلفات زلزله آذربایجان تشکیل می‌شود.

معاون آمادگی و مقابله سازمان مدیریت بحران کشور یادآور شد: آمار نهایی و رسمی زلزله 6 ریشتری آذربایجان شرقی امروز مشخص می‌شود.اکبر‌پور با بیان اینکه تناقض در ارائه آمار تلفات در حوادث طبیعی است، گفت: اسکان اضطراری زلزله زدگان به اتمام رسیده است و بیش از 100 هزار نفر اسکان شدند.

محموله بزرگ مصالح ساختمانی به مناطق زلزله زده ارسال شد 
محموله بزرگ مصالح ساختمانی که از تهران به مناطق زلزله زده آذربایجان شرقی ارسال شده است، روز سه شنبه وارد شهرستان سراب شد. 200 کامیون انواع مصالح ساختمانی که از طرف دوزدوزانی های مقیم تهران برای بازسازی مناطق زلزله زده آذربایجان شرقی ارسال شده، وارد شهر دوزدوزان در شهرستان سراب شده و راهی مناطق زلزله زده می شود.

فرماندار شهرستان سراب به ایرنا گفت: این مصالح شامل آجر، سیمان و گچ به ارزش تقریبی یک میلیارد و 500 میلیون ریال برای توزیع در بین روستاهای آسیب دیده شهرستان های اهر، ورزقان و هریس تحویل فرمانداری های این شهرستان ها خواهد شد.


اهدا هزینه های برگزاری مراسم گرامیداشت روز پزشک به زلزله زدگان آذربایجان شرقی 
رییس کل سازمان نظام پزشکی گفت: امسال با توجه به درگذشت تعدادی از هموطنان در زلزله آذربایجان شرقی، مراسم سالانه گرامیداشت روز پزشک برگزار نمی شود و هزینه های آن برای آبادانی و بازسازی مناطق زلزله زده اختصاص خواهد یافت.
به گزارش روابط عمومی سازمان نظام پزشکی کشور، سید' شهاب الدین صدر' در این پیام ضمن تشکر از زحمات و تلاش‌های بی وقفه جامعه پزشکی کشور، فرارسیدن اول شهریور، زادروز حکیم ابوعلی سینا به عنوان روز پزشک را گرامیداشت. وی اضافه کرد روز پزشک، فرصت ارزشمند و مغتنمی است تا ضمن قدردانی از خدمات و زحمات بی شائبه جامعه پزشکی، سیاستگذاران و متولیان امر با هم فکری و مساعدت همه نهادها و نیروهای دلسوز جامعه پزشکی، سیاست ها و راهکارهای ترویج و اشاعه ارزش های معنوی و اخلاق پزشکی و ارتقای جایگاه و منزلت این حرفه را مورد توجه قرار دهند.

45282

کد خبر 237377

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • میثم IR ۱۳:۴۱ - ۱۳۹۱/۰۵/۳۱
    12 0
    خدایا خودت کمک کن
  • بدون نام IR ۱۵:۰۱ - ۱۳۹۱/۰۵/۳۱
    14 0
    باید مسئولین کمی از خود کفایت نشان دهند و هرچه زودتر برای زلزله زده ها خانه بسازند. روزهای آخر سال 82 بود که برای سفر زمینی به چابهار مجبور بودیم یک شب را در بم بمانیم. بعد از حدود 3 ماه هنوز آواربرداری تمام نشده بود و چون هیچ مکانی برای اقامت ما نبود شب را در چادرهای فرمانداری خوابیدیم. واقعا سخت بود. هوای شب بسیار سرد بود و دائم صدای ماشین ها که از خیابان رد می شدند و صدای حیوانات به گوش می رسید. برای ما یک شب بود ولی خدا می داند مردم بم چند شب مجبور بودند در چادر بخوابند. هروقت به یادش می افتم بی اختیار اشک میریزم. مسئولین باید هرچه زودتر برای این زلزله زده ها خانه بسازند. زیرا با رسیدن فصل سرد در این منطقه نمی توان در خانه های موقت یا چادر زندگی کرد.

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین