فارس نوشت:

معاون فرهنگی مرکز رسیدگی به امور مساجد با اشاره به راه‌اندازی دبیرخانه دائمی روز جهانی مسجد، از برگزاری جشنواره تعالی مسجد در سال آینده خبر داد.

 

 

 

 

 

 

 امروز 31 مرداد ماه مصادف با 21 آگوست سالروز آتش زدن مسجد‌الاقصی به دست صهیونیست‌ها در حدود 43 سال قبل در سال، 1969 میلادی یا 1348 شمسی است که به پیشنهاد جمهوری اسلامی ایران در سال 1382، در سی‌امین کنفرانس وزرای خارجه سازمان کنفرانس اسلامی، امروز به عنوان روز جهانی مسجد نامگذاری شد، به همین منظور با حجت‌الاسلام حمید آقایی، معاون فرهنگی مرکز رسیدگی به امور مساجد گفت‌وگو کردیم.

وی با بیان اینکه طی دو روز گذشته تغذیه محتوایی ائمه جماعت در مساجد مورد نظر بوده است، اظهار داشت: به مناسبت روز جهانی مسجد، امروز دبیرخانه دائمی دهه تکریم مساجد و روز جهانی مسجد راه‌اندازی می‌شود که امیدواریم به یاری خدا با پشتیبانی دستگاه‌هایی که در این زمینه فعال هستند، جشنواره تعالی مسجد را در دهه پایانی ماه شعبان سال آینده برگزار کنیم.

وی با اشاره به شعار مرکز رسیدگی به امور مساجد یعنی «آینده را از مسجد بسازیم»، ادامه داد: اعتقاد داریم که مسجد نقش محوری در جامعه اسلامی، محلات، شهرها و روستاها دارد و اگر مساجد آن کارکردهای حقیقی خودشان را پیدا کنند، می‌توانند به عنوان محور در خدمات اجتماعی، فرهنگی و آموزشی و سیاسی محل عمل کنند.

معاون فرهنگی مرکز رسیدگی به امور مساجد با بیان اینکه مساجد در طول انقلاب اسلامی و دفاع مقدس به خوبی نقش جامع خود را نشان دادند، ابراز داشت: بنابراین باید جذب آینده‌سازان انقلاب اسلامی یعنی جوانان و نوجوانان فعال شوند، بر این اساس در برنامه‌های مرکز با این رویکرد که امام جماعت مسجد، مدیر مسجد است و به تعبیر مقام معظم رهبری، امام جماعت مدیر طبیعی است، امام جماعت باید از نظر توانمندی فکری، دانش روز و مهارت‌های ارتباطی شایستگی‌های لازم را داشته باشد.

وی با اشاره به بازوان اجرایی مساجد افزود: اگر 5 محور اصلی مسجد یعنی امام جماعت، هیئت امنا، خدام، کانون‌های فرهنگی و هنری و پایگاه‌های بسیج بتوانند با یک هم افزایی مناسب کار کنند، قاعدتاً شاهد مساجد فعال و جذاب خواهیم بود که توانایی جذب جوان و نوجوان را خواهد داشت.

آقایی با بیان اینکه موازی کاری و تداخل کار در امور مسجد منجر به وا زدگی جوانان از مسجد می‌شود، خاطرنشان کرد: یکی از اموری که در جذب مشارکت جوانان به مسجد مؤثر است، شرکت آنان در هیئت امنای مسجد است به طوری که جوان صرفاً مصرف کننده در برنامه‌های مساجد نباشد، مؤلفه دیگر در جذب این است که امام جماعت خودش را فقط امام مسجد ندانند، بلکه سعی کند امام یک محل باشد یعنی به شکلی با مردم و اقشار مختلف ارتباط برقرار کنند.

وی با تاکید بر اینکه اهالی مسجد در عرصه‌های مختلف اجتماع حضوری گسترده داشته باشند، ادامه داد: استفاده از ظرفیت‌های موجود مکان‌‌های عمومی مانند مراکز ورزشی و اجتماعی محل و حضور پررنگ اهالی مسجد را در این فضا می‌تواند در گسترش فرهنگ مسجد مؤثر باشد.
301301

کد خبر 237543

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین