۰ نفر
۳ شهریور ۱۳۹۱ - ۱۴:۲۳

یک نویسنده با بیان اینکه در همه جای دنیا، نویسندگان بزرگ به موضوع جنگ می‌پردازند، اظهار کرد: جنگ اتفاق خیلی بزرگی است و این در حالی است که روشنفکران در ایران کسانی را که به ادبیات جنگ می‌پردازند افراد سیستم زده می‌دانند.

محمد اسماعیل حاجی علیان درباره کتاب «آدمک چوبی و سوت بلبلی» به سایت سوره مهر گفت: این اثر 9 داستان کوتاه با موضوع انقلاب و دفاع مقدس و شرایط بعد از انقلاب، با محوریت ادبیات پایداری نوشته شد و ویژگی این داستان‌ها تکیه بر ادبیات بومی، جنگ و جامعه شناسی مردم ایران است.

 

این شاعر افزود: البته این کتاب با بیشتر داستان‌های ادبیات پایداری متفاوت است، زیرا به فرهنگ عامه و مفاهیم فرهنگی و تاریخی تکیه کرده است، همچنین سعی کردم از این داستان‌ها از زیست بوم فرهنگی و اجتماعی کشورمان استفاده کنم.

 

حاجی علیان هدف از نوشتن کتاب را پرداختن به ادبیات دفاع مقدس دانست و گفت: ادبیات دفاع مقدس به عنوان یکی از شاخه‌های ادبیات معاصر جای کار زیادی دارد و می‌بایست در این باره احساس مسئولیت کرد، زیرا جنگ و انقلاب دو اتفاق بزرگ بود و فرصت‌های زیادی برای داستان نویسی به وجود آورده است.

 

وی اظهار داشت: یکی از این داستان‌های کوتاه؛ داستان «آدمک چوبی و سوت بلبلی» است که به نام این کتاب نیز گذاشته شد و اشاره‌ای به بخشی از هویت فرهنگی کشور دارد؛ «آل» موجودی افسانه‌ای که در فرهنگ ایرانیان وجود دارد، کردها عروسک چوبی دارند که وقتی فرزندی به دنیا می‌آید جلوی در خانه آویزان می‌کنند، تا هر وقت که «آل» آمد بداند که این خانه نگهبان دارد و برگردد. سوت بلبلی نیز زمانی است که شخصیت اول داستان سرشار از افتخار سوت می‌زند؛ سوتی مانند صدای بلبل.

 

این نویسنده اظهار داشت: من در خانواده‌ای به دنیا آمدم که با جنگ ارتباطی مستقیم داشتند، برادرانم به بهانه‌های مختلف به جنگ می‌رفتند و نوشتن این کتاب به گونه‌ای دغدغه ذاتی من است.

حاجی علیان در پایان افزود: ادبیات دفاع مقدس از آغاز تاکنون خود را در تقابل با ادبیات روشن‌فکری دیده است، ولی می‌بینیم که در همه جای دنیا نویسندگان بزرگ به موضوع جنگ پرداختند، زیرا جنگ اتفاق خیلی بزرگی است و این در حالی است که روشنفکران در ایران کسانی را که به ادبیات جنگ می‌پرداختند افراد سیستم زده می‌دانند.

 

تاکنون از این نویسنده مجموعه‌های «قربونی» و رمان «سمفونی بابونه‌های سرخ» به چاپ رسیده است.

6060

کد خبر 238147

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین