شیپلر چارچوب کتابش را به عنوان یک ضبط صوت برای بلند کردن صدای شکست «آزادی» انتخاب کرده است و در این میان مثالهای زیادی حتی در ممنوعیت اعتراض شهروندان در مراسم تدفین سربازان و نظامیان آمریکایی کشته شده در جنگهای خارج از وطن ذکر کرده است.

با استفاده از دروغ و حیله های قانونی و تایید شده در سیستم قضایی بازجو اعترافاتی از متهم می گیرد که همگی دروغ هستند و پنهان کردن حقیقت که بی گناهی را ثابت می کند در میان بازجوهای آمریکایی به عادت تبدیل شده است. قاضی اجازه هر گونه ورود به حریم خصوصی افراد را می دهد و هیئت منصفه نمی تواند ماده قانونی برای حمایت از قشر فقیر پیدا کند. مهاجران قانونی به آمریکا بدون دلیل و بدون دسترسی به حقوق اساسی قید شده در قانون اساسی این کشور از آنجا اخراج می شوند و همه این بی قانونی ها به نحوی در قانون قید شده است. این بی قانونی ها به طرز ماهرانه ای در کلافهای پیچیده تر قانون اساسی آمریکا تنیده شده اند و جزئی از قانون محسوب می شوند.

 

«دیوید کی. شیپلر» روزنامه نگار و خبرنگار روزنامه نیویورک تایمز و برنده جایزه پولیتزر در سال 1987 در کتاب جدید خود مجموعه ای کامل از این بی قانونی ها را لیست کرده است که جمع آنها نتیجه ای غیر از نقض حقوق مدنی و انسانی شهروندان در آمریکا نیست. در یکی از نمونه های این اعتراف های دروغی مربوط به حکم زندان 50 ساله برای مارتین تنکلف است که تحت فشار پلیس مجبور به گفتن چیزهایی می شود که آنها به او گفته بودند. شیپلر در کتابش برخی از اصلاحات قانون اساسی و قضایی را پیشنهاد می کند که یکی از آنها ممنوع کردن تکیه کلامهای پلیس در بازجویی از متهمان است. پلیس آمریکا نباید در همان ابتدا به متهمان بگوید مدارکی علیه آنها جمع آوری شده و در دست است. البته کتابهای بسیاری از این بی قانونی ها و ماجراهای پشت پرده دادگاه های عالی آمریکا نوشته شده است که شاید جمع بندی همه این کتابها را بتوان در این کتاب با عنوان «محدودیت های آزادی در آمریکای مدرن» جستجو کرد.

وی از طریق مصاحبه با شخصیت های حقیقی پرونده های مختلف حقایقی درباره محدودیت های آزادی در این کشور ارائه کرده است. شیپلر چارچوب کتابش را به عنوان یک ضبط صوت برای بلند کردن صدای شکست آزادی انتخاب کرده است و در این میان مثالهای زیادی حتی در ممنوعیت اعتراض شهروندان در مراسم تدفین سربازان و نظامیان آمریکایی کشته شده در جنگهای خارج از وطن ذکر کرده است.

 

در یکی از نمونه های تحریف دادگاهی در آمریکا شیپلر «رائد جرار» را مثال می زند. جرار جوانی عراقی الاصل است که بعد از ازدواج ساکن آمریکا شده است. وی در فرودگاه جان اف. کندی نیویورک توسط نیروهای امنیت پرواز مجبور به درآوردن پیراهنی می شود که روی آن به زبان انگلیسی و عربی نوشته شده بود: "ما ساکت نخواهیم نشست." وی علیه نیروهای امنیتی به دادگاه  شکایت کرد ولی در دادگاههای آمریکا هیچ قانونی برای جریمه کردن کارکنان فرودگاه در نظر گرفته نشده بود و تنها توانست هزینه های مالی از دست رفته اش را در جریان دادگاهها پس بگیرد که شیپلر از این مورد به خشونت های کوچک اصول بزرگ یاد می کند.

 

یعنی در جایی که یک قانون اساسی به نحوی عمل می کند که جای هیچ بحثی برای اثبات بی قانونی نمی ماند این موارد اثبات یا عدم اثبات آنها تاثیری در روند اطلاع رسانی نخواهد داشت. در نهایت اینکه به نوشته شیپلر اگر همه مدارس آمریکا قانون اساسی این کشور را روشن تر و واضح تر به دانش آموزان خود تدریس کنند بعد از آن هر شهروند آمریکایی می تواند نیاز خود برای واکنش در برابر این خشونت های کوچک را احساس کند.

 

واشنگتن پست/ 24آگوست/ترجمه محمد حسنلو

6060

کد خبر 238518

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین