به گزارش خبرآنلاين، نشست كارشناسان ارشد كشورهاي عضو جنبش غيرمتعهدها صبح امروز با سخنراني علياكبر صالحي وزير امور خارجه كشورمان و با حضور نمايندگان 120 كشور عضو اين جنبش و همچنين نمايندگاني از كشورهاي ناظر و ميزبان سازمان برگزار شد.
در ادامه كميتههاي مختلف نشستهاي كارشناسي كار خود را آغاز كردند و به بررسي بيانيهها و اسناد اين سازمان كه قرار است در نشست سران امضا و تصويب شود، پرداختند.
روز اول اين نشست درحالي پايان يافت که به گزارش ايسنا، قرار است 10 صبح فردا (دوشنبه) اين كارشناسان بررسيهاي خود را ادامه دهند. اختتاميه نشست كارشناسان عصر فردا برگزار خواهد شد.
اسناد بررسي شده پس از جمع بندي از سوي محمدمهدي آخوندزاده معاون بينالملل وزير امور خارجه به نشست وزيران ارسال خواهد شد. وزيران امور خارجه نيز نشست خود را صبح سهشنبه برگزار ميكنند.
در حاشيه اجلاس امروز كتاب دائره المعارف ترور در حاشیه نشست كارشناسان ارشد كشورهای عضو جنبش غیر متعهدها رونمایی شد. این كتاب به همت مركز اسناد انقلاب اسلامی و با همكاری خانوادههایی كه نزدیكان خود را در ترورهای بعد از انقلاب اسلامی از دست دادهاند، از سوی موسسه دیده بان به چاپ رسیده است.
دائره المعارف ترور در مجلدهای 800 صفحهای در نوع خود نخستین مجموعهای است كه به شكل علمی و با منابع كامل، نحوه و محل ترورها و نیز بیانیههای تروریستها را در پذیرش مسئولیت ترورها بیان میكند.
به گزارش ايرنا، تاكنون17 هزار نفر از مردم بیگناه كشورمان قربانی تروریسم شدهاند كه 12 هزار نفر آنان به دست عوامل گروهك منافقین و بقیه به دست گروهكهایی همچون فرقان، خلق عرب، كوموله، پژاك، الاهوازی، سلفیها و گروهك معروف به جندالشیطان به شهادت رسیدهاند.
گفتني است در آستانه برگزاري اجلاس سران جنبش كشورهاي غيرمتعهد در تهران بانكيمون، دبيركل سازمان ملل مقالهاي با عنوان «جهانی بيش از حد مسلح و صلحی که کم برایش هزينه میشود» منتشر كرد.
به گزارش ايسنا در اين مقاله آمده است: «زمان آن فرا رسيده که تعهدات خلع سلاح هستهيي را تجديد کرده و اطمينان حاصل نمايیم اين هدف مشترک در بودجه ها، برنامه ها و نهادهای ملی انعکاس يابد. چهار سال پيش، اينجانب رئوس کلی طرح پيشنهادی پنج محوری با تاکيد بر نياز به کنوانسيونی در باب سلاحهای هستهيي يا چارچوبی از اسناد برای دستيابی به اين هدف را مطرح کردم. اما هنوز بن بست خلع سلاح وجود دارد. راه حلی به روشنی در تلاش های گسترده تر به وسيله کشورها از راه هماهنگ کردن فعاليتهايشان در دستيابی به اهداف مشترک نهفته است. از تلاش های فدراسيون روسيه و ايالات متحده درباره مذاکرات جدی در باب کاهش قابل تاييد زرادخانههای هستهيي مستقر و غير مستقر حمايت شود. از ديگرانی که چنين سلاح هايی در اختيار دارند، تعهداتی درباره پيوستن به روند خلع سلاح گرفته شود. در زمينه گسترش يا توليد تسلیحات هستهيي يا سيستمهای به کاراندازی نوين، تعلیق صورت گیرد. معاهدهای چند جانبه به مذاکره گذاشته شود که مواد شکافپذيری که میتواند در تسلیحات هستهيي به کار رود را غيرقانونی بداند. انفجارات هستهيي را خاتمه دهند و معاهده منع جامع آزمايشات هستهيي را به اجرا در آورند. استقرار تسلیحات اتمی در خاک دیگر کشورها را متوقف و آنها را از رده خارج نمایند.
اگر توسعه نباشد، صلحی نیست. اگر خلع سلاح نباشد، امنیتی نیست. در عین حال وقتی هر دو پیشرفت کنند، جهان با امنیت و توفیق بیشتر برای همگان رو به جلو حرکت میکند. این اهداف مشترک، حمایت تمامی ملتها را میطلبد.»
/2929
نظر شما