وزیر آشتی ملی سوریه گفت هیچ ارتباطی بین حل موضوع سوریه و پرونده هسته‌ای ایران وجود ندارد.

به گزارش خبرآنلاین علی حیدر، وزیر آشتی ملی سوریه که برای حضور در اجلاس غیرمتعهدها به ایران سفر کرده است در نشستی مطبوعاتی درباره‌ی حضور بشار اسد در اجلاس سران جنبش غیرمتعدها گفت: بشار اسد در این اجلاس شرکت نمی‌کند و به جای او نخست وزیر و وزیر خارجه سوریه شرکت می‌کنند.
وزیر آشتی ملی سوریه راه حل بحران سوریه را سیاسی و داخلی دانست و افزود: ما با طرف‌های مسلحی که درچارچوب توطئه اسرائیلی آمریکایی حرکت می‌کنند مقابله کرده و آنها را از بین می‌بریم چرا که آنها سعی دارند با ایجاد جنگ‌های داخلی و طایفه‌ای سوریه را تجزیه کنند.
وی درباره دیدارهایش در تهران و طرح‌هایی که از سوی ایران برای حل بحران سوریه ارائه شده است، خاطرنشان کرد: اجازه دهید دراین‌باره فرصت را به آقای صالحی بدهم تا خودش درباره ایده‌های ایران برای حل مساله سوریه صحبت کند.
اهم صحبت‌های وزیر آشتی ملی سوریه در ادامه به نقل از ایسنا می آید:
-   با وجود تلاش ایران برای برخورد یکسان با همه گروه‌های سیاسی سوری کشورهای دیگر آنگونه که ایران رفتار می‌کند، رفتار نمی‌کنند و از همان ابتدا به تهدید روی آورده‌اند و مخالفان را مسلح کردند، از نظر ما تفاوت زیادی بین صاحبان طرح‌هایی که برای حل مساله سوریه ارائه می‌شود با کسانی که آن طرح‌ها را ارائه و به دنبال اجرای آن هستند، وجود دارد. آمریکا و اسرائیل صاحبان طرح‌هایی هستندکه از سوی قطر، عربستان و ترکیه دنبال می‌شوند اما تا زمانی که سیاست آمریکا در قبال سوریه تغییر نکرده است کشورهای ارائه کننده این طرح‌ها هم نمی‌توانند سیاست‌شان را در قبال سوریه تغییر دهند. ما معتقدیم این شرایط تا پس از انتخابات آمریکا ادامه خواهد داشت.
-   درباره اصرار کشورهای غربی و برخی کشورهای عربی نسبت به استعفا و کناره‌گیری بشاراسد، باید بگویم به لحاظ اصولی این موضوع کاملا مردود است چرا که از سوی کشورهای خارجی مطرح شده است و دخالت هرگونه خارجی در مساله سوریه نقض حاکمیت این کشور و منشور ملل متحد است.
-    تنها راه حل بحران سوریه پایان دادن به دخالت خارجی و دست کشیدن معارضان از سلاح است. ما در مسیر گفت‌وگو برای رسیدن به راه‌حل مطلوب هیچ‌یک از طرح‌هایی که درباره سوریه ارائه می‌شود را وتو نمی‌کنیم، در عین حال از طرح‌هایی که حاکمیت سوریه را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد حمایت نخواهیم کرد.
-   اگر قرار باشد طرح کوفی عنان از سوی اخضر ابراهیمی پیگیری شود باید از بند اول دنبال شود که به آتش‌بس می‌پردازد. این در حالی است که غربی‌ها بند اول را نادیده گرفته و به سراغ بند دوم می‌روند که از نظر ما این یک فرار روبه جلو است و باعث می‌شود هیچ‌یک از طرحها و پیشنهادات کوفی‌عنان اجرا نشده و به نتیجه نرسد.
-    ما با همکاری کشورهای دوست در پی حل بحران سوریه هستیم در میان طرح‌هایی که تاکنون برای حل مساله سوریه مطرح شده است یک طرح آمریکایی داریم که سوریه را به قهقهرا می‌برد در حالی که طرح کشورهای چین، روسیه و کشورهای دوست سوریه را داریم.
-   برخی فکر می‌کنند ایران از چانه‌زنی در بحث سوریه به دنبال حل موضوع هسته‌یی خودش است، اما کسانی که این مطلب را می‌گویند قصد دارند ایران را غیرمستقیم وارد مسایل سوریه کنند. همه می‌دانند که ایران با کشورهای بزرگ مشکلاتی دارد و این مشکلات چندبعدی است که این مساله هم به مواضع و سیاست‌های ایران بازمی‌گردد از جمله حمایت ایران از مقاومت و مبارزه با امپریالیسم. از این رو ما نمی‌توانیم این دو را به یکدیگر ربط دهیم.
-    درباره حل مشکل سوریه از سوی ایران همه می‌دانند ایران به طور مستقیم در مسایل سوریه دخالت نکرده است بلکه در کنار مردم سوریه ایستاده و نیز در مقابل دخالت خارجی در سوریه مخالفت می‌کند. از این رو این موضع ایران خوشایند بلندگوهای تبلیغاتی نیست.هیچ ارتباطی بین حل موضوع سوریه و پرونده هسته‌یی ایران وجود ندارد.
-    درباره طرح محمد‌مرسی، رییس‌جمهور مصر برای دست‌یافتن به راه حلی درباره سوریه با مشارکت ایران، عربستان و ترکیه و نیز دخالت ندادن سوریه در این چارچوب، من با کاردار مصر در سوریه دراین‌باره دیدار کردم و آنها تمایل مصر را برای حضور در طرح آشتی ملی سوریه ابراز کردند اما اگر مصر می‌خواهد میانجی‌گری کند باید فاصله خود را با کشورهای دارای نفوذ در این‌باره باید مشخص کند و مواضعش را به طور روشن درباره خشونت‌های اعمال شده و گروه‌هایی که اعمال خشونت می‌کنند و کشورهایی که تامین‌کننده این گروه‌ها هستند اعلام کند ما بین کشورهایی که برای دستیابی به یک راه‌حل نشست برگزار می‌کنند و کشورهایی که درباره راه‌حل‌ها تصمیم‌گیری می‌کنند تفاوت قائلیم. از این رو باید بگویم تا این لحظه از سوی مصر با مقامات سوریه درباره کمیته چارجانبه صحبتی نشده است و نمی‌توانیم درباره چیزی که از آن مطلع نیستیم صحبت کنیم.
-    درباره مشورت ایران با مقامات سوریه درباره مصر و اینکه آیا ایران با ما درباره مسایل مختلف پیرامون حل بحران سوریه تبادل نظر می‌کند یا نه، باید بگویم هماهنگی‌ها و رایزنی‌های میان دو کشور بسیار فراتر و گسترده‌تر از این چارچوب‌ها است.برادران ایرانی مطلعند که مردم سوریه حقوقی دارند که تلاش دارند به آنها دست پیدا کنند و دولت سوریه نیز تلاش دارد این حقوق را برآورده سازد.
-    درباره دیدار مقامات ترکیه با مقامات سوری و پیشنهادهایی که مقامات ترکیه برای حل بحران سوریه اعلام کردند، هم ما هیچ الزامی برای گوش دادن به سخنان آنها نداریم، ما در دیدارها و گفت‌وگوهای اخیر مشاهده کردیم که مقامات ترکیه دیدگاه‌های آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها را منتقل می‌کنند. از این رو ما هر چه که منافعمان را تامین کند می‌پذیریم.
/27220

کد خبر 239045

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۱۴:۰۹ - ۱۳۹۱/۰۶/۰۷
    2 1
    صحبت هر چند سیاسی و از زبان یک سیاستمدار باید گویا و روشن باشد که نماینده سوریه بدرستی مواضع کشور متبوعش را علنا" با بیان قاطع به اطلاع همگان رساند انشالله امیدواریم مردم مظلوم سوریه نیز به حقوق حقه خود برسند

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین