ساختار فرهنگی جامعه کنونی ما از سویی و پیشرفت ابزارهای ارتباطی از سوی دیگر موجب شده است تا مبلّغان دینی در انتخاب روش و وسیله برای اشاعه مبانی دینی به مخاطبان دچار سردرگمی شوند.

چه لزومی برای استفاده از ابزارهای جدیدِ ارتباطی برای تبلیغ دین اسلام وجود دارد و کشور ما تا چه حد توانسته است از این ابزارهای ارتباطی در تسهیل انتقال پیام های دینی به مخاطبان بهره بگیرد؟ در این باره نظر جمعی از کارشناسان دینی و ارتباطات را جویا شده ایم.
جامعه ما در حال گذار از سنت و پیوستن به مدرنیته است. این موضوع خود موجب بروز مشکلات خاصی می شود، از جمله این که افراد جامعه تا چه اندازه پذیرای ابزارهای ارتباطی مدرن در فراگیر مبانی دینی اند. همچنین، افراد تا چه اندازه با این ابزارها آشنا هستند تا بتوان با برخورداری از این ابزارها مفاهیم مورد نظر را تبلیغ کرد؟
حمید عبداللهیان، دکترای علوم ارتباطات و استاد دانشگاه تهران، در گفت وگو با خبرآنلاین می گوید:«مفاهیم دینی و برخورداری از آن از نیازهای روحی و ذاتی افراد محسوب می شود. از این رو، برای اشاعه آن در جامعه به دستورالعمل خاصی نیاز نداریم. برای مثال، در دنیای غرب تبلیغات دینی به اندازه جوامع اسلامی نیست، اما توجه مردم به دین و مفاهیم آن بیش از گذشته است. نیازهای دینی افراد همواره با توجه به مقتضیات و شرایط حاکم بر جامعه تغییر می یابد. به همین دلیل است که مسائل فقهی و حقوقی در جامعه اسلامی متناسب با هر عصری توسط مجتهدان واجدالشرایط به روز می شود. از این رو، تغییر شیوه های انتقال مفاهیم دینی نیز باید متناسب با وضعیت جوامع کاملا تغییر یابد تا بتواند پاسخگوی نیازهای افراد باشد.»

/30462

کد خبر 239922

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 9 =