کیهان در سرمقاله خود با عنوان«بان کی مون و محمد مرسی در قاب اجلاس تهران»به قلم حسین شریعتمداری نوشت:

* حضور آقای محمد مرسی نیز در حالی که مقامات رسمی و رسانه های غرب با عنوان دهن کجی رئیس جمهور جدید مصر به آمریکا و اسرائیل از آن یاد می کنند، در توهم پراکنی رسانه های فارسی زبان مورد اشاره، «کمتر مثبت و بیشتر منفی»! ارزیابی می شود! چرا؟!

*می گویند محمد مرسی درباره سوریه نظری متفاوت با جمهوری اسلامی ایران داشت و ضمن حمایت از مخالفان دولت سوریه به بشار اسد نیز حمله آشکاری کرد. و اما، این سکه روی دیگری هم دارد و محمد مرسی در اجلاس تهران مواضعی اتخاذ کرد که از یکسو فریاد اعتراض آمریکا و اسرائیل و اروپا و متحدان منطقه ای آنها را به آسمان بلند کرده و در همان حال رسانه های یاد شده اصرار به سانسور آن دارند. رئیس جمهور مصر اگرچه درباره سوریه مواضعی متفاوت با ایران داشت ولی در اجلاس تهران از جمهوری اسلامی ایران با عنوان «برادر و همپیمان استراتژیک مصر» یاد کرد، بر ضرورت مقاومت در برابر رژیم اشغالگر قدس تأکید ورزید، ساختار سازمان ملل متحد را نیازمند به اصلاح برای خروج از ترکیب ظالمانه توصیف کرد و بر لزوم وحدت شیعه و سنی برای مقابله با قدرت های استکباری تأکید کرد. به بیان دیگر، محمد مرسی در اجلاس تهران هویت دولت جدید مصر را تعریف کرد. هویتی که «حضور در محور مقاومت»، «مقابله با رژیم اشغالگر قدس»، «همپیمانی استراتژیک با جمهوری اسلامی ایران»، «وحدت شیعه و سنی در محور مقاومت»، «مخالفت مصر با دیدگاه وهابی ها و سلفی ها»، «ظالمانه دانستن ساختار کنونی سازمان ملل متحد» و از همه بااهمیت تر، تأکید بر این نکته که ماهیت نظام کنونی مصر، «اسلامی» است و برخلاف انتظار و تلاش آمریکا و متحدانش «سکولار» نیست.

* درباره موضع آقای مرسی نسبت به سوریه باید گفت که دیدگاه رئیس جمهور مصر در این زمینه با سایر مواضع اعلام شده ایشان در اجلاس تهران همخوانی ندارد و بسیار بعید به نظر می رسد که آقای مرسی از این ناهمخوانی باخبر نباشند. توضیح آن که وقتی آقای مرسی بر ضرورت مقابله با اسرائیل و حمایت از محور مقاومت تأکید می ورزند، چگونه می توانند برای حضور پررنگ اسرائیل در مقابله با دولت بشار اسد و حمایت از معارضین سوریه توضیح قابل قبولی داشته باشند و یا درباره آموزش تروریست ها در پایگاه های نظامی ترکیه، تحت مدیریت کارشناسان اسرائیلی که با حمایت مالی اعلام شده عربستان و قطر صورت می پذیرد چه توضیحی خواهند داشت؟ چه کسی می تواند اسرائیل و آمریکا و عربستان و قطر و ترکیه را طرفدار دموکراسی و حامی انقلاب های اسلامی - یا به قول آقای مرسی بهار عربی!- تلقی کند؟! و آیا در حالی که حسنی مبارک و آل سعود و آل خلیفه و علی عبدالله صالح و بن علی و... با رژیم صهیونیستی در ائتلاف و زد و بند آشکار بودند، دولت سوریه از مقاومت فلسطین حمایت نمی کرد!؟ همین دیروز آقای «جمال فهمی» از اتحادیه روزنامه نگاران مصر در مصاحبه با الوطن،اظهارات آقای مرسی در حمایت از مخالفان دولت سوریه را توهین به مردم مصر و بازی ناخودآگاه در میدان دشمن صهیونیستی ارزیابی کرد.

آقای مرسی در اجلاس تهران هویت دولت جدید مصر را اعلام کرده است و این هویت اعلام شده با حمایت از مخالفان دولت سوریه آنهم در کنار آمریکا و اسرائیل و عربستان و ترکیه همخوانی ندارد و به یقین نظر مرسی در آینده نزدیک تغییر خواهد کرد.

/27217

کد خبر 239936

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 6
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۰۹:۱۳ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۲
    67 5
    «برادر و همپیمان استراتژیک مصر» !!؟ حداقل می موند صحبتهای رئیس جمهور ما رو هم گوش می داد! نیومده رفت
    • بدون نام IR ۱۵:۳۲ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۲
      21 3
      حرفشو زد و از بهترین تریبون برای نظراتش استفاده کرد تا در دنیای عرب ناصر دیگری باشد همان صبح میخواست بره به اصرار صالحی ماند تبلیغات زیادی روی امدن ایشان شد وایشان هم کاملا هوشمند امد ورفت
  • بدون نام IR ۰۹:۱۹ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۲
    74 5
    به همین خیال باشید که نظر مرسی عوض بشه. اگر آقای مرسی تا قبل از اجلاس نظر خاصی ارایه نمی کرد بخاطر مسایل متعددی بود که در ابتدای کارش با آن روبرو بود. از سویی بنظر میرسید ایشان استارت کار در سطح سیاست خارجه اش را برای اجلاس تهران برنامه ریزی کرده بود که در واقع چند نشان با یک تیر بزند که زد!شما هم زیاد دلتان را با بیان جمله هم پیمان استراتژیک خوش نکنید! همچنین این بقول آقای مرسی نیست که می گویند بهار عربی، بلکه کلیت جهان عرب بر این اعتقاد هستند.این شما هستید که اصرار به انقلاب اسلامی در چند کشور عربی دارید! چرا سعی میکنید نظر خودتان را تحمیل کنید. برای نخستین بار هم نیست که واژه بهار عربی توسط مهمانان عربی در ایران و در حضور سران جمهوری اسلامی ذکر می شود.
  • بدون نام IR ۰۹:۲۳ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۲
    56 4
    مگر شما علم غیب دارید ؟!
  • بدون نام IR ۰۹:۲۶ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۲
    69 3
    ادامه از قبل...... اظهارات یک روزنامه نگار به تنهایی چیزی را عوض نمی کند. بروید در دنیای مجازی و رسانه های عربی ببینید و بخوانید که نظر اکثریت جهان عرب درباره اظهارات آقای مرسی و ترجمه صدا و سیما ایران چیست؟! ببینید وبخوانید آقای اردوغان هزار چهره چه نظری داده اند! وچه استقبالی از سخنان ایشان شده. متأسفانه اینگونه اظهار نظرها دیگر دیر شده. چهره واقعی آقای مرسی را از این به بعد باید دید. همانند اردوغان البته با کمی تفاوت. اضهارات آقای مرسی در واقع مهر تأییدی بر ختمیت نظام بشار اسد بود
  • بدون نام IR ۱۲:۲۶ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۲
    26 3
    و پیش بینی ما که البته دید سیاسیمون به حد جناب شریعت مداری نیست : آمریکا و مصر متحد خواهند ماند مصر و اسرائیل به روابط خود ادامه خواهند بین ایران و مصر حد اقل در آینده نزدیک روابط دیپلماتیک عادی برقرار نخواهد شد

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین