در همین زمینه امروز نشستی در مرکز فوق تخصصی درمان ناباروری ابن سینا برگزار شد. سایت "چه خبرآنلاین" در گزارشی از این جلسه نوشت:
دکتر سید علی آذین، متخصص پزشکی اجتماعی و مسئول کلینیک سلامت جنسی مرکز فوق تخصصی درمان ناباروری ابن سینا درباره ضرورت ایجاد این کلینیک گفت: ما در بحث بسیاری از افراد و زوجها هستند که مشکلات سلامت جنسی دارند اما به خاطر شرم و حیا و باورهای غلط حاضر نیستند مشکل خود را حل کنند. سلامت جنسی با دو مسئله نیاز و تقاضا مواجه هستیم. بسیاری از افراد آگاهی کافی از نیازهای مرتبط با سلامت جنسی خود (از جمله آگاهی، نگرش مناسب و دسترسی به خدمات) ندارند؛ اما به عقیده من انسانها حق دارند که از یک زندگی جنسی سالم و رضایت بخش برخوردار باشند.
وی در جمع خبرنگاران ادامه داد:بروز مشکلات جنسی میان یک زوج، سلامت کل خانواده را به خطر میاندازد، اختلال در سلامت جنسی هم برای خود فرد عوارضی نظیر افسردگی، اضطراب، کاهش اعتمادبهنفس و انزوا را به همراه دارد و هم باعث بروز مشکل در حوزه روابط خانوادگی و زناشویی میشود که در نهایت ممکن است به طلاق عاطفی یا حقوقی ختم شود.
وی با تاکید بر این نکته که سلامت جنسی رابطه تنگاتنگی با سلامت باروری دارد، افزود: بروز مشکلات جنسی میان یک زوج، سلامت کل خانواده را به خطر میاندازد. اختلال در سلامت جنسی هم برای خود فرد عوارضی نظیر افسردگی، اضطراب، کاهش اعتماد به نفس و انزوا را به همراه دارد و هم باعث بروز مشکل در حوزه روابط خانوادگی و زناشویی میشود که در نهایت ممکن است به طلاق عاطفی یا حقوقی ختم شود.
آذین افزود: مطابق آمارهای ارائه شده از سوی وزارت بهداشت، تحقیقات نشان داده است که حدود 30 تا 40 درصد از مردان به اختلال انزال زودرس مبتلا هستند و نزدیک به 35 تا 40 درصد زنان نیز مبتلا به یکی از انواع اختلالهای جنسی هستند.
نقش سلامت جنسی در روابط زناشویی
وی گفت: عوامل متعددی در سلامت خانواده و ثبات و پایداری آن نقش دارند که از جمله مهمترین آنها میتوان به مسایل جنسی زوجین اشاره کرد، روابط جنسی در صورتی که مسئولانه، در چارچوب خانواده و برطرف کننده نیازهای جنسی و عاطفی زن و شوهر باشد سهم موثری در دوام و قوام خانواده دارد و مانع از فروپاشی این نهاد مقدس میشود.
وی ادامه داد: روابط زناشویی به دلبستگی بیشتر زوجین میانجامد به حفظ و ارتقای سلامت جسمی و روانی مرد و زن نیز کمک میکند، افزون بر این روابط جنسی مستمر و منظم زوجین با ایجاد آرامش فکری و روانی و کاهش اختلاف و منازعات خانوادگی در تربیت صحیح فرزندان نیز اثر گذار است.
متن کامل این گزارش را می توانید اینجا بخوانید.
47232
نظر شما