امروز تقریباً هشت ماه از هشدار این معاون وزیر نفت میگذرد و علاوه بر اینکه این بودجه سه میلیارد و 600 میلیون دلاری به طور کامل تخصیص نیافته از دو میلیارد دلار حساب ذخیره ارزی نیز خبری نیست و هنوز 3درصد درآمد نفتی کشور نیز که بنابرتعهدات باید به پارسجنوبی و پیشبرد طرحهای این منطقه تخصیص مییافت علیرغم گذشت سه ماه از آخرین وعدهها به طور کامل محقق نشده است.
در حال حاضر بنابر اظهارات مسئولان نفتی که هیچیک حاضر به پاسخگویی رسمی و درج نام خود در گزارش مذکور نشدند بیش از 90 درصد از پروژههای نفتی با بحران منابع مالی دست به گریبان هستند که از این تعداد نیز بیش از 50 درصدشان به طور کامل متوقف شدهاند.
براین اساس، کارشناسان در توضیح عقبماندگیها و رکود در توسعه صنایع نفت و گاز ایران دلایلی چندگانهای را ذکر میکنند که افت سرمایهگذاری خارجی، رویکردهای نادرست داخلی و محرومیت از دستیابی به تکنولوژیهای روز دنیا از جمله آنهاست.
نیروی کار در پروژههای نفتی بالاخص در منطقه پارسجنوبی به شدت کاهش یافته، بسیاری از طرحها به صورت نیمهفعال درآمدند، اکثر پیمانکاران با بحران منابع مالی و کاهش نیروی انسانی خود مواجهند و شرکتهای سازنده تجهیزات نفتی نیز میگویند دیگر کار از تعدیل نیروی انسانی و کاهش ظرفیت تولید گذشته و امروز و فردا باید در کارخانهها را بست و اعلام ورشکستگی کرد.
بحران منابع مالی در این شرکت تا جایی پیش روی کرده که این روزها صحبت از تشکیل کمیته بازنگری طرحهای توسعهای نفت در میان است و در حال حاضر با دستور شخص وزیر نفت قرار است طرحهای توسعهای در نفت اولویتبندی و منابع مالی نیز براین اساس تخصیص داده شود.
براساس گفتههای معاون برنامهریزی و نظارت برمنابع هیدروکربوری وزارت نفت، تشکیل چنین کمیتهای در نفت دستوری است که از سوی رئیسجمهور به وزیر نفت ابلاغ شده است.
متن کامل این گزارش را با عنوان توقف بیش از 90 درصد پروژههای نفتی بخوانید.
نظر شما