به گفته کارشناسان امنیت اطلاعات،پیاده سازی و اجرای ویروس هایی مثل رکشاسا که بسیار مخفیانه روی تراشه های سخت افزاری جاسازی می شوند، بسیار دشوار است؛ هر چند سرانجام ردیابی خواهند شد.

 این روز ها با وجود حملات کامپیوتری مداوم که برای صنعت امنیت شناخته شده هستند و تلاش های مداومی که برای مبارزه با آنها صورت می گیرد، خیلی بعید است که ویروسی بتواند تا ابد غیر قابل شناسایی بماند.
 مثلا رکشاسا، تروجانی است که روی BIOS ، مادر برد دستگاه و سایر اجزای سخت افزاری مثل کارت های شبکه می نشست. به گفته یک مهندس حوزه امنیت ، اگر امثال این ویروس روی تراشه های کامپیوتری بنشینند نه آنتی ویروس ها و نه متخصصین فن آوری اطلاعات با روش های عادی نمی توانند آن را تشخیص دهند . این مهندس امنیت 43 نوع آنتی ویروس مختلف را روی رکشاسا امتحان کرد اما هیچ کدام نتوانستند آنرا پیدا کنند. به گفته او حتی اگر هارد دیسک را عوض کرده و سیستم عامل تان را هم تغییر دهید باز هم از شر آسیب های این ویروس در امان نخواهید بود.
اما یکی دیگر از متخصصین امنیت گفته است که ویروس رکشاسا، برای نشستن و پنهان شدن روی یک کامپیوتر، به شرایط بسیار خاصی نیازمند است. اگر مجرمان سایبری  بخواهند این ویروس را روی دستگاهی نصب کرده و کنترلش را در دست بگیرند باید به تولید کنندگان کامپیوتر های شخصی دسترسی داشته باشند. البته این ویروس می تواند از طریق ویروس قبلی که هنوز روی دستگاه هست توسعه یابد.
به گفته مدیر اجرایی ESET، این مسئله برای متخصصین امنیت موضوع جدیدی نیست و حرفه ای های این حوزه سالیان سال است که روی چنین تهدیداتی کار می کنند. توصیه او به کمپانی ها این است که برای به حداقل رساندن خطرات ناشی از ویروس های سخت افزاری ، سخت افزاری های خود را فقط از منابع مورد اعتماد تهیه کنند.
 وی افزوده : پیاده سازی رکشاسا نسبت به ویروس های معمول، بسیار وقت گیر و دشوار است. درست است که این ویروس با ابزار های معمولی قابل تشخیص نیست اما در هر صورت  از نظر مجرمان سایبری اصلا ارزش این همه وقت گذاشتن و تلاش کردن را ندارد.
سیستم های امنیتی پیچیده کمپانی های بزرگ  هم راه هایی برای تشخیص این بدافزار های مبتنی بر سخت افزار ها دارند که البته  ازآنتی ویروس های معمولی خیلی گران تر هستند.
 به گفته الکساندرو کاتالین ،رئیس پژوهش های امنیتی بیت دیفندر،همیشه برای هر ویروسی یک راه چاره ای هم پیدا می شود و رکشاسا هم از این قائده مستثنی نیست!
منبع: ZDnet
56401
 
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 240835

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 11 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 9
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • احسان IR ۱۹:۰۹ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۵
    6 35
    یعنی کی می رسد آن موقعی که مردم ما به لینوکس روی بیاورند؟ که آن موقع از شر ویروسها خلاصی می یابند.
    • مهدي IR ۲۳:۳۶ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۵
      32 4
      شما چرا قبل از خواندن مطلب، نظر ميدي؟ ويروس سخت‌افزاري اصلا ربطي به سيستم عامل ندارد.
    • محمد US ۲۳:۴۰ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۵
      27 3
      چه ربطی داره؟ لینوکس هم میتونه ویروس داشته باشه اگر ویروساش کم هستند فقط 2 دلیل داره یک درصد خیلی کمتر مصرف کننده تفاوت توزیع ها در پکیجهای مورد استفاده، مثلا لینوکس بر خلاف ویندوز حتی چندتا بوت کننده مختلف داره و این کار را برای ویروس سخت میکنه.
    • بدون نام IR ۰۲:۳۳ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۷
      6 3
      1- لینوکس هم مثل ویندوز ویروس و تهدید داره . 2- هزینه نگهداری و استفاده از لینوکس حداقل 2 برابر میکروسافت ( ویندوز ) هستش . لینوکس تازه باعث میشه امنیت کاربر بیشتر به خطر بیفته چون اطلاعات عمومی در بارش کم و استفاده ازش سخته . مثلا شما بیا یاد بده کاربرها لینوکس رو آپدیت کنن . باید خودت رو بکشی .
    • بدون نام IR ۰۲:۳۵ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۷
      1 8
      تو امنیتی سایبری و کمپانی های بزرگ و بین المللی بیت و کسپرسکی و نود32 نه سر قضیه هستن و نه ته قضیه . مشخص نیست چرا در این باره با این شرکتها صحبت شده . ؟؟؟ خیلی عجیبه .
  • بدون نام IR ۲۲:۵۲ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۵
    8 2
    رکشاسا یک اصطلاح و نام هندی است و مشخص است منشا ان از کجا است.
  • علیرضا US ۱۶:۲۳ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۶
    12 1
    ویروس لینوکس ؟؟ چیزی راجب اکسپلویت و باگ میدونید ؟ دوست عزیز ؟! عمومی بشه یهو میبینی یه آفریقایی کل فایل هات رو کپی کرده و برات ایمیل تهدید آمیز سند کرده ..
  • قدرت ایران زیاده IR ۱۴:۱۱ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۲
    2 0
    حالا شما بفرست ببین چیجوری از بین میبرن . ایرانو دست کم نگیرید ویروس نویس ها .
  • محمود IR ۱۷:۱۳ - ۱۳۹۶/۰۳/۱۷
    0 4
    اینقد بدم میاد ازینا که میگن هی لینوکس لینوکس پاشم بزنم تو سرشون هیچی حالیشون نیست