یکی از دلایلی که سبب شد مالکی به تدریج محبوبیت خود را در میان گروه‌های مختلف شیعی عراق از دست بدهد و آنها به فکر شخص جایگزین برای او باشند، نزدیکی بیش از حد مالکی به آمریکایی‌ها بوده است.

محمدرضا نوروزپور

سفر جوبایدن، معاون رئیس‌جمهور آمریکا به عراق در آستانه برگزاری انتخابات پارلمانی این کشور به همراه اظهار نظر تازه نوری المالکی مبنی بر اینکه هیچ ائتلافی میان او و سایر احزاب و گروه‌های شیعی نخواهد بود مهم‌ترین محور‌های خبری این کشور را در روز چهارشنبه تشکیل می‌داد.

رسانه‌های عراقی و منطقه‌ای که این روزها به شدت بحث انتخابات عراق را دنبال می‌کنند نسبت به اعلام سفر بایدن به بغداد درست اندکی پیش از برگزاری انتخابات حساسیت نشان داده‌اند. عمده تحلیل‌ها حول محور تأثیر‌گذاری بر روند انتخابات است و اینکه آمریکایی‌ها در حمایت از مالکی حاضر به سرمایه گذاری‌های بیشتری در این کشور هستند.

بایدن، تصمیم خود برای سفر به عراق را در تماسی تلفنی با جلال طالبانی رئیس‌جمهور این کشور، اعلام کرد و درست در همین فاصله نوری المالکی که در یک کنفرانس خبری در بغداد ظاهر شده بود کلیه اخبار روزهای اخیر در مورد متحد شدن ائتلاف جدیدش به نام دولت قانون با سایر گروه‌های شیعی را رد کرد.

درحالی که در روزهای گذشته اخباری مبنی بر متحد شدن نوری المالکی و عمار حکیم برای تشکیل یک جبهه متحد برای حضور در انتخابات در رسانه‌ها منتشر شده بود، نخست‌وزیر این کشور هرگونه تشکیل ائتلاف انتخاباتی در آینده با احزاب شیعه شامل مجلس اعلای اسلامی عراق و هواداران مقتدا صدر روحانی ضدآمریکایی عراق را نادرست خواند.

این موضع‌گیری عجیب پس از حدود ده روز که چنین خبری در محافل رسانه‌ای منتشر شده، نشان از تردید مالکی در پیوستن یا نپیوستن به جریان‌های بزرگ شیعه در انتخابات آتی این کشور دارد. از سوی دیگر همزمانی این اظهار‌‌نظر با اعلام سفر بایدن به عراق این تصور را پدید آورده است که آمریکایی‌ها در پی اعمال فشار به مالکی برای دوری او از جریان‌های بزرگ شیعه هستند.

یکی از دلایلی که سبب شد مالکی به تدریج محبوبیت خود را در میان گروه‌های مختلف شیعی عراق از دست بدهد و آنها به فکر شخص جایگزین برای او باشند، نزدیکی بیش از حد مالکی به آمریکایی‌ها بوده است. این انتخابات از آنجا برای آمریکا بسیار مهم ارزیابی می‌شود که بر‌اساس توافقنامه امنیتی میان عراق و آمریکا تا پایان سال 2011 نظامیان این کشور از عراق خارج می‌شوند و طبیعتاً قدرت نفوذ کاخ سفید در عراق کاهش خواهد یافت.

با این همه، دفتر ریاست جمهوری عراق هدف از سفر معاون رئیس‌جمهور آمریکا به بغداد را بررسی تقویت روابط دوجانبه و رایزنی درباره اوضاع عمومی عراق پیش از برگزاری انتخابات پارلمانی در 21 ژانویه (یکم بهمن)، عنوان کرده است.

رشوه میلیونی بلک واتر

درهمین حال روزنامه نیویورک‌تایمز روز چهارشنبه گزارش کاملی از تلاش شرکت امنیتی بلک واتر آمریکا برای رشوه دادن به مقامات عراقی پرده برداشت.

براساس این گزارش، چهار تن از کارکنان بلند‌پایه سابق شرکت بلک واتر اعلام کردند پس از آنکه کارکنان شرکت در سال 2007، 17 غیرنظامی عراق را کشتند مقامات آن تصمیم گرفتند یک‌میلیون دلار به دولت عراق رشوه بدهند تا این حادثه را ماله‌کشی کند.

به گفته این اشخاص که خواسته‌اند نامشان فاش نشود رؤسای بلک واتر موافقت کرده بودند این مبلغ به منظور دادن رشوه به مقاماتی که بیش از همه به خاطر این اتفاق ناراضی بودند به حساب شرکت ریخته شود. آنها یادآور می‌شوند که این اقدام قرار بوده با موافقت شخص گری جکسون رئیس سابق شرکت صورت گیرد اما این اشخاص از عملی شدن تصمیم اطلاع ندارند.

کد خبر 24183

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین