به گزارش خبرآنلاین، موسسه انتشاراتی امیرکبیر در سال 88 با تعمیرات ساختمانی بازسازی و نوسازی شد حالا به تازگی این موسسه کافه کتاب امیرکبیر را برای گرد هم آوردن کتابخوانان افتتاح کرده است.
احمد نثاری- رییس موسسه امیرکبیر- در مراسم افتتاحیه کافه کتاب گفت که زمانی که مسوولیت این انتشارات را بر عهده گرفت خیلی آرزوها داشت که یکی از آنها توسعه بخش بازرگانی امیرکبیر بود که در دو سال اخیر استارت این کار را با بازسازی فروشگاههایمان زدیم و با مشقت فراوان توانستیم این کار را انجام دهیم.
کافه کتاب امیرکبیر اولین کافه کتابی است که در راسته خیابان انقلاب افتتاح شده و به زودی قرار است که در حیات این مجموعه آلاچیقی هم راهاندازی شود تا پاتوقی برای فرهنگدوستان شود.
نثاری در این مراسم همچنین درباره فروشندگی کتاب حرف زد و این حرفه را یک تخصص دانست که نباید آن را سرسری تلقی کرد.
او همچنین گفت که با تلاشهایی که صورت گرفته تصور پیشینی که از امیرکبیر وجود داشت از بین رفته و ما میخواهیم تصویر مدرن و روزآمدی را جا بیندازیم.
به گفته رییس موسسه امیرکبیر راه اندازی کافه کتاب امیرکبیر نقطه عطفی در عرصه کتابفروشی است که امیدواریم دیگران هم این راه را ادامه دهند.
سهیل محمودی- شاعر- که در نشست حضور یافته بود در سخنانی به تاریخچه پاتوقهای فرهنگی در ایران اشاره کرد و گفت:«در گذشته اهل نظر در مجامعی جمع میشدند و به شعر خوانی میپرداختند و این گونه بود که نقد ادبی شکل گرفت،اما در دوران صفویه با مفهومی به اسم قهوهخانه مواجه میشویم که در این دوره این مکان جایی برای اصحاب فرهنگ است و مناظرهها و گفتگوها و حتی رو کمکردنها در آنجا اتفاق میافتد؛ حتی میتوان گفت که بعضی از ازدواجها هم در آنجا شکل میگرفت.»
این شاعر افزود:«در دوران قاجاریه اتفاق مدرن مشروطیت باعث میشود لاله زار پاتوق شود. چای فروشی حیدرعلی کمالی جایی بود که کسانی چون میرزاده عشقی، سعید نفیسی، عارف قزوینی... جمع میشدند و در کنار آن هم کافههای راه میافتد.»
محمودی ادامه داد:«بعدها جاهایی مثل کافه فیروز و نادری و فردوسی شکل میگیرند که اتفاقات هنری معاصر آنجا میافتد.»
او با اظهار خوشحالی از راهاندازی کافه کتابها، متذکر شد که باید نگاه امنیتی به اهالی فرهنگ برداشته شود، آنها نه وابسته به غرب هستند و نه دستنشانده آنها، اهالی قلم دلشان برای وطنشان میسوزد و باید این را باور کرد.
او بر این باور است که اگر اصحاب فرهنگ جایی برای جمع شدن داشته باشند، چرا باید به فیس بوک ملحق شوند. ما آدمهای وطن فروش، بیایمان و وابسته به غرب نیستیم.
این شاعر ادامه داد:«جامعه ای که پچپچه در آن هست جای نگرانی دارد. هر جا در گوشی حرف زدن مد شد جای نگرانی دارد، مثل یک مریض سرطانی که دکتر با خانوادهاش حرف میزند. نگذاریم جامعه به سمت پچپچه برود.»
او گفت:«من به دعواهای سیاسی با نشر ثالث و چشمه کاری ندارم، اما خود نشر نمیتواند فی نفسه جای نگرانی باشد.»
او تاکید کرد:«اگر مراکز فرهنگی و کافه کتابها شکل بگیرد عدم سوءتفاهم را گسترش میدهد.»
در پایان این مراسم با حضور سهیل محمودی و ساعد باقری هچنین احمد نثاری رییس موسسه امیرکبیر بخش کودک و نوجوان که در طبقه پایین این موسسه واقع شده و کافه کتاب این موسسه افتتاح شد.
کافه کتاب امیرکبیر در حد فاصل خیابان 12 فروردین و اردیبهشت قرار دارد و در فضایی به وسعت تقریبی 120 متر تعبیه و طراحی شده است و در آن در کنار فروش کتاب به حاضران پیشنهاد مطالعه کتاب نیز داده میشود.
57244
نظر شما