شفقنا نوشت:

 شورشیان سلفی جمهوری مالی، در تازه‌ترین اقدام ضددینی خود، دیروز، هشتم مهرماه، بقعه «آلفا موبو» در شمال این کشور را تخریب کردند.

 شورشیان سلفی «انصار دین» که پیش از این چندین اثر باستانی اسلامی شهر تومبوکتو و مسجد «سید یحیی» را که در فهرست آثار میراث جهانی یونسکو قرار دارند، تخریب کرده بودند، دیروز با حمله به شهر «گوندام»، بقعه «آفا موبو» را به صورت کامل تخریب کردند.

شورشیان سلفی، جمعه شب، امام جماعت مسجد این شهر در نود کیلومتری تومبوکتو را مورد ضرب و شتم قرار داده بودند و صبح شنبه در میان جمعیتی که توان مقابله با افراد مسلح را نداشتند، به تخریب این بقعه پرداختند.

این گروه افراط‌گرا که زیارت آثار اسلامی را بر اساس آموزه‌های وهابیت بدعت می‌دانند، تاکنون 9 مکان باستانی از مجموع شانزده اثر اسلامی شهر تومبوکتو را ویران کرده‌اند که این امر نگرانی کشورهای اسلامی و سازمان یونسکو را در پی داشته است.

اعضای این گروه افراط‌گرا که حدود شش ماه پیش بخشی از شمال مالی را تصرف کرده‌اند، از دهم تیرماه، عملیات تخریب آثار اسلامی شهر تومبوکتو را به این بهانه که زیارت بقعه‌ها و ضریح‌ها، نوعی بدعت و خلاف اسلام است، آغاز کرده‌اند.

شهر تومبوکتو به دلیل داشتن آثار باستانی منحصر به فرد با شاخص‌های اسلامی در فهرست میراث جهانی یونسکو قرار دارد و علاوه بر این سازمان، کشورهای مختلف اسلامی نیز نگران سرنوشت مساجد و مقابر قدیمی این شهر هستند.

/30362

کد خبر 247258

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین