به گزارش خبرآنلاین، «درسهای جامعهشناسی» با عنوان فرعی «فیزیک اخلاقیات و حقوق (بوردو،1900-1890)» نوشته امیل دورکم با ترجمه سیدجمالالدین موسوی از سوی نشر نی منتشرشد.
این اثر، مجموعهای از درسهای منتشرنشده امیل دورکم است. درسهای حاضر درباره فیزیک اخلاقیات برای تعیین کردن رفتارهای اخلاقی مطابق با نمونههای نوعی فراوان جوامع یا نهادهای متناسب با آنها، دقیقاً از گوناگونیای که طبیعت ایجاد کرده و تاریخ توسعه داده است سرچشمه میگیرند و آنها را مورد توجه قرار میدهند. از دوره درسها درباره اخلاق حرفهای، پی خواهیم برد که آن درسها به لحاظ روش همان اندازه جالبتوجهاند که به لحاظ نظریه.
ناشر درباره این کتاب معتقد است: «به لحاظ روش، تحلیل نقش گروهبندی حرفهای کنار گذاشته نشده، بلکه برعکس، در کنار مطالعه محیط در شرایط موجود حیاتاش یعنی همان خاستگاه مورد انتظار در تاریخ و قومنگاری در نظر گرفته شده است. میبینیم که اینجا آمار، کارکرد را نشان میدهد. سرانجام، بهویژه شاید، دغدغه مؤلف را برای استخراج درسهایی از تجربه و تاریخ برای ساماندهی وضع موجود، احساس میکنیم. اخلاق حرفهای بدینسان با همان طبیعت گروهبندی اجتماعی ـ صنف ـ پیوند دارد که در بطن آن رفتار افراد را تنظیم میکند.»
بر اساس این گزارش، نشر نی همچنین در شاخه جامعه شناسی «مبانی جامعهشناسی ارتباطات» را منتشر کرده کتابی که برای جامعهشناسان و غیرجامعهشناسان نوشته شده است و در نظر دارد با استفاده و بهرهگیری از نظریههای ارتباطی در حوزه جامعهشناسی به نقد و بررسی پرسشهای عمومی در این حوزه بپردازد. جامعهشناسی ارتباطات با استفاده از دستاوردهای علمی حوزههای دیگر، در پیدایش و رشد نظریههای ارتباطی در حوزه جامعهشناسی بسیار موثر بوده است. نگارنده در این کتاب به دنبال تبیین این روابط و چگونگی به بار نشستن جامعهشناسی ارتباطات با توجه به تاثیر شاخههای دیگر است.
جامعهشناسی ارتباطات یکی از مهمترین شاخههای دانش جامعهشناسی است و کوشش میکند با نگاهی دقیق، زوایای مختلف ارتباطات انسانی را در بستر جامعه نقد و بررسی کند. طی سالهای اخیر ارتباطات و شیوههای ارتباطاتی با رشد و گسترش چشمگیری مواجه شده است از این رو ادبیات این حوزه نیز با تغییراتی روبهرو شده و نظریههای جدیدی برای تبیین و شرح معادلات و مناسبات انسانی ارایه کرده است.
این کتاب در شانزده فصل جمعآوری شده است.
ساکنان تهران برای تهیه این دو کتاب و سفارش هر محصول فرهنگی دیگر کافی است با شماره 20- 88557016 سامانه اشتراک محصولات فرهنگی؛ سام تماس بگیرند و سفارش خود را (در صورت موجود بودن در بازار) در محل کار یا منزل _ بدون هزینه ارسال _ دریافت کنند. باقی هموطنان نیز می توانند با پرداخت هزینه پستی، تلفنی سفارش خرید بدهند.
6060
نظر شما