پژوهشگران موفق شده‌اند با استفاده از فناوری انتقال بی‌سیم داده‌ها به کمک امواج فروسرخ، اطلاعات را 46 برابر سریع‌تر از فناوری وای‌فای و 1400 برابر فناوری بلوتوث ارسال کنند. هدف آتی تبادل داده‌ها با سرعت 10 گیگابایت‌برثانیه است.

محبوبه عمیدی: پژوهشگران مرکز میکروسیستم‌های فتونیک مؤسسه فرانهوفر موفق شده‌اند با استفاده از فناوری انتقال بی‌سیم داده‌ها به کمک امواج فروسرخ، اطلاعات را چندین برابر سریع‌تر از فناوری وای‌فای و بیش از 1400 برابر سریع‌تر از بلوتوث ارسال کنند. آنها امیدوارند بتوانند با استفاده از این فناوری بتوانند سرعت تبادل داده‌ها میان دستگاه‌های الکترونیکی گوناگون را به 10 گیگابایت‌برثانیه برسانند.  

به گزارش گیزمگ، محققان مؤسسه فرانهوفر با طراحی مدول مخابراتی چندین گیگابایتی می‌توانند انقلابی در فناوری انتقال بی‌سیم داده‌ها به کمک امواج فروسرخ ایجاد کنند. سرعت انتقال داده‌ها توسط این مدول مخابراتی 46 برابر سریع‌تر از فناوری وای‌فای و 1430 برابر بیشتر از فناوری بلوتوث است.

این مدول که توسط فرانک دیک ساخته شده، نه‌تنها می‌تواند داده‌ها را با سرعت 1 گیگابایت‌برثانیه انتقال دهد که به شکل چشمگیری سریع‌تر از فناوری‌های شناخته‌شده امروزی است، بلکه می‌تواند سرعت انتقال آنها را به 6 برابر بیشتر از کابل‌های ارتباطی یو.اس.بی 2 نیز برساند.

این مدول فروسرخ کوچک توسط دیک و همکارانش به منظور انتقال داده‌های تصویری، مخصوصا حجم قابل‌توجهی از ویدئوها بین دستگاه‌هایی که از بخش‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری تشکیل شده‌اند، تولید شده است. بخش سخت‌افزاری از یک ‌گیرنده‌فرستنده به اندازه ناخن یک کودک تشکیل شده که از دیود لیزری برای ارسال پالس‌های فروسرخ و از یک حسگر تصویری برای دریافت آنها استفاده می‌کند. اجزای نوری این دستگاه قادر به ارسال و دریافت همزمان داده‌ها هستند.

به این دلیل که سیگنال‌های نوری طی حرکت در هوا ضعیف شده و پراکنده می‌شوند، این محققان مکانیسمی را برای تصحیح خطاها ابداع کرده‌اند و از سوی دیگر برای جلوگیری از ایجاد گلوگاه در هر دو مرحله رمزگذاری و رمزگشایی داده‌ها در بخش ارسال و دریافت آنها از پردازش داده‌ها با سرعت بالا استفاده شده است. این امکان باعث می‌شود از میزان باری که در هنگام رمزگذاری یا رمزگشایی داده‌ها به ریزپردازنده وارد می‌شود، کاسته شده و در مصرف انرژی توسط آن صرفه‌جویی شود.

این فناوری نوری مانند هر فناوری مشابهی به مسیری مسقیم و بدون وجود مانع برای ارسال داده‌ها نیاز دارد که به نظر می‌رسد با شرایط پیش‌بینی شده توسط این گروه امکان‌پذیر شود. دیک می‌گوید این فناوری برای تبادل اطلاعات میان دستگاه‌های الکترونیکی نزدیک به هم مانند دوربین‌های عکاسی، تلفن‌های هوشمند، رایانه‌های شخصی یا لپ‌تاپ‌ها ایجاد شده است.

دیک که یکی از اعضای فعال انجمن داده‌های فروسرخ است و در پروژه 10 Giga-IR مشارکت دارد، می‌گوید: «در ابتدا این فناوری تازه باید توسط سازندگان به عنوان یک فناوری استاندارد پذیرفته شود و پس از آن به کار گرفته خواهد شد. این فناوری می‌تواند استانداردهای کنونی را پشت سر بگذارد. ما تلاش می‌کنیم از این مرزها عبور کنیم و به همین منظور پروژه 10 Giga-IR تعریف شده است. با مدول فعلی می‌توانیم به سرعت 3 گیگابایت برای انتقال داده‌ها برسیم، به همین دلیل رسیدن به سرعت 10 گیگابایت در ثانیه نباید چندان دور از انتظار باشد».

 53273

کد خبر 248296

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • مجید دلاور A1 ۱۵:۴۸ - ۱۳۹۵/۰۸/۳۰
    0 0
    با سلام و درود مطالب مفیدی بود..متشکرم

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین