مرمت و بازسازی دو اثر تاریخی در استان اصفهان پایان یافت.
یکی از این آثار تیمچه تاریخی امینالدوله کاشان از بناهای دوره قاجار است که در مدت 15 ماه برای مرمت آن یک میلیارد و 500 میلیون ریال هزینه شد.
سرپرست اداره میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری کاشان امروز گفت: آواربرداری و سبکسازی لایههای فرسوده بام ، اجرای پالانه خشتی به همراه بندکشی روی بام ، اجرای اندود گل و کاهگل از جمله اقدامات مرمتی این بنای تاریخی است.
آقای یزدانمهرافزود: مرمت تزیینات سقف و بدنه تیمچه امینالدوله ، پاکسازی سطوح کاشیها و زدودن گرد و غبار و دوده از تزیینات کاشیکاری و آجرکاری ، تزریق و استحکامبخشی پشت کاشیهای معقلی ، استحکام بخشی تزیینات عمق لایه بستر و لایه آسترو تثبیت اولیه سطوح گچی از دیگر اقدامات مرمتی انجام شده تزیینات تیمچه امینالدوله است.
وی زدودن گرد و غبار از تزیینات نقاشیها ، تثبیت نهایی سطوح تزیینات با پریمال و پارالوئید ، تزریق و استحکامبخشی سطوح رسمیبندی با پارالوئید و موزونسازی تزئینات نقاشی را از دیگر اقدامات مرمتی تیمچه امینالدوله کاشان دانست .
تیمچه امینالدوله در میانه بازار تاریخی کاشان قرار دارد و این تیمچه را فرخ خان امینالدوله غفاری در دوره قاجار بنا کرد.
این تیمچه تاریخی به شماره 1016 در فهرست آثار ملی به ثبت رسید.
همچنین خانه تاریخی ایرانی در شهرستان کاشان به اقامتگاه سنتی تبدیل شد.
سرپرست اداره میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری کاشان گفت: این خانه تاریخی که قدمت آن به دوره قاجاریه می رسد با تغییر کاربری تبدیل به شش مجموعه اقامتی شد.
آقای یزدان مهرافزود: برای اجرای این طرح با مشارکت بخش خصوصی بیش از 13 میلیارد ریال هزینه شد.
سرپرست اداره میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری کاشان گفت: با بهره برداری از این اقامتگاه سنتی برای 20 نفر به صورت مستقیم شغل ایجاد شد.
کاشان هزار و 200 اثر تاریخی و گردشگری دارد.
301301
واحد مرکزی خبر نوشت:
کد خبر 248551
نظر شما