کتاب «العبد» سیر سلوکی حضرت آیت الله بهجت(ره) در گفتگو با نزدیکان ایشان برای ششمین بار تجدید چاپ شد.


به گزارش خبرآنلاین، کتاب «العبد» نگاهی به سیروسلوک حضرت آیت الله بهجت(ره) تجدید چاپ شد. «در محضر آیت‌الله بهجت»، «فریادگر توحید»، «زمزم عرفان»، «صدای سخن عشق»، «برگی از دفتر آفتاب» و «ناگفته‌ها» تنها بخشی از آثاری است که تلاش کرده‌اند تا به زوایای زندگی و نحوه سلوک این نادره روزگار بپردازند. کتاب «العبد» از آخرین کتاب‌هایی است که در مورد سیره و درس‌های آیت‌الله بهجت به رشته تحریر درآمده است و توانسته در مدت یک سال 5 بار تجدید چاپ شود. این کتاب که توسط «موسسه فرهنگی- مطالعاتی‌ شمس الشموس» به چاپ رسیده، از طریق مصاحبه‌های مفصل با نزدیکان ایشان اثری متفاوت را عرضه کرده است.

 

نکته‌ای که در این میان بسیار مورد توجه نویسندگان این کتاب قرار می‌گیرد شیوه «کتمان» است که این بزرگوار همواره در سیر و سلوک به آن تأسی جسته و آنگونه که فرزندان و نزدیکان او می‌گویند آنها نیز نمی‌توانستند از مقامات و سیر وسلوک او سر در بیاورند؛ مگر به اتفاق و اشارت بزرگان دیگر نظیر علامه جعفری. شیخ علی بهجت فرزند ایشان در این باره می‌گوید: «سال 63 فارغ‌التحصیل خیلی از علوم بودم. 18 سال فلسفه خوانده بودم. روزی علامه جعفری هنگامی که از خانه ما بیرون آمد مرا دید و پرسید: چه درسی می‌خوانی؟ گفتم: سیزده سال فقه و اصول خواندم و به دوره خارج رسیدم اما آن را ترک کردم و دارم فلسفه را تمام می‌کنم. گفت دیگر چه؟ گفتم یک مقداری ریاضیات و ستاره‌شناسی و... خواندم. عرفان نظری را نزد آقای حسن‌زاده آملی و آقای جوادی آملی و فقه و اصول را هم خدمت خود حاج‌آقا خواندم. گفتند: حالا یک چیز به تو می‌گویم که همه اینها را خواندی، بیا تمام کارهایت را رها کن و خدمت همین پیر را بکن. هر چه گفت یادداشت کن و برای نسل بعد نگه دار. تو متوجه مقام ایشان نیستی زیرا اولا خودش مانع است از اینکه چیزی بفهمی از اینکه چه کسی هستند. ثانیا عوارض بیرونی هم مانع تو می‌شود چون تو دنبال زندگی آتیه هستی... شما این را نمی‌شناسی فقط نگاه می‌کنی پدرت است. مثلا هر چه می‌خواهی نمی‌دهد. ولی من ایشان را از نجف می‌شناختم. به فکر دنیای خودش نیست چه برسد به فکر دنیای تو باشد. تازه تشکیک هم می‌کنی که گفته این پدر من از دیگران بهتر است؟ اما من قم، تهران، مشهد، ایران و نجف را دیدم، باور کن همین یکی مانده. اگر از تو گرفتند آن وقت می‌فهمی. آن موقع بود که حواسم را جمع کردم....» (ص 128-129)

 

«ایشان اگر مطلبی را از کسی می‌شنید نقل می‌کرد. می‌گفت: آری از قضا یک آقایی آمد این طوری گفت و آقایان اغلب می‌رفتند و این واسطه را حذف می‌کردند و می‌گفتند آقای بهجت این طور گفت. این نوع مطالب و شایعات زیاد بود. حتی اینکه این اواخر از قول ایشان گفته بودند که تا حالا به جوان‌ها می‌گفتیم، اما حالا به پیرمردها نیز می‌گوییم زمان ظهور را درک می‌کنند، این مطالب نبود و آقا از کس دیگری که آمده کنار محراب او و این حرف را زده مطلب را نقل می‌کند. بعد که آقا شنید که این مطلب از قول خود ایشان منتشر شده فرمود: من کی چنین حرفی زدم؟ من اگر قرار بود مطلبی را نقل کنم برای اهل مباحثه نقل می‌کردم.»(ص215)

 

فصل دیگر این کتاب به سیره سلوکی حضرت آیت‌الله بهجت اختصاص دارد و در آن مصاحبه‌های مفصلی از شیخ علی بهجت فرزند ایشان، آیت‌الله محفوظی، آیت‌الله کربلایی، حجت‌الاسلام هادی قدس، حجت‌الاسلام محمد روحی، حجت‌الاسلام ناصری و دیگر شاگردان آمده است. در این مصاحبه‌ها زوایای دیگری از شیوه‌های تربیتی ایشان مورد بررسی قرار می‌گیرد که برای دوستداران علوم عرفانی می‌تواند حاوی نکات جالبی باشد. ذکر این نکته هم خالی از لطف نیست که عنوان کتاب یعنی «العبد» برگرفته از سنگ مزار آن بزرگوار است که گویا به توصیه ایشان روی سنگ قبر حک شده است.

 

بنابراین گزارش، سه جلدی «در محضر بجهت» نیز حاوی درس گفتارها و نکته هایی خواندنی از جلسات درس اخلاق این مرجع تقلید از جمله کتاب هایی است که بارها تجدید چاپ شده و مورد استقبال مردم قرار گرفته است. همچنین کتاب «زمزم عرفان» یادداشت های آیت الله ری شهری از دیدارهای سالیانه و خاص خود با آیت الله بهجت(ره) نیز با استقبال خوب مردم مواجه شده است.

 

ساکنان تهران برای تهیه این کتاب ها و سفارش هر محصول فرهنگی دیگر کافی است با شماره 20- 88557016 سامانه اشتراک محصولات فرهنگی؛ سام تماس بگیرند و سفارش خود را (در صورت موجود بودن در بازار) در محل کار یا منزل _ بدون هزینه ارسال _ دریافت کنند. باقی هموطنان نیز می توانند با پرداخت هزینه پستی، تلفنی سفارش خرید بدهند.

6060 

کد خبر 249114

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • آزاد اندیش IR ۱۱:۰۳ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۷
    8 1
    درود و رحمت خداوند بر این مرد آسمانی....
  • مصطفی امینی IR ۱۲:۴۷ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۷
    1 1
    با سلام درود بر همه مردان خدا به ویژه آیت الله بهجت افتخار دنیای اسلام و مردم گیلان زمین.

آخرین اخبار