۰ نفر
۲۳ مهر ۱۳۹۱ - ۲۳:۱۰

وقتی تمام کاری که با کامپیوتر انجام می دهید وب گردی و تماشای ویدئو های مختلف است؛ آیا واقعا قدرت و سرعت پردازنده باید برایتان مهم باشد؟

در گذشته، خرید کامپیوتر بسیار آسان بود: همیشه کامپیوتری را انتخاب می کردید که مطابق با بودجه شما ، بالاترین سرعت پردازنده را هم داشت. به راحتی هم می شد فهمید که کدام پردازنده سریعتر است چرا که عدد بر ساعت پردازنده های مختلف متفاوت بود و از روی این عدد پی به سرعت پردازنده می بردیم. اما امروزه این کار سخت تر شده است تا حدی که فقط مهندسین سخت افزار و ( البته کسانی که وقت و حوصله جست و جو در گوگل را دارند) تفاوت بین AMD A4-3305M و Intel Core i3-2350M را می فهمند. به علاوه آیا فرقی هم می کند ؟ آیا پردازنده به همان میزان که در گذشته اهمیت داشت امروز هم مهم است؟
خیلی ها استدلال می کنند که در سطح PC ها، سرعت عملکرد پردازنده یک حد کفایتی دارد و معمولا اکثر کاربران که از کامپیوترشان برای تایپ کردن، ایمیل زدن و وبگردی استفاده می کنند؛ به سرعتی بالاتر از آن اصلا نیاز ندارند. هر چند عده ای برای انجام همین کارها هم به تبلت ها روی آورده اند اما این مسئله جداگانه ای است. بدیهی است که برخی از افراد هم به نهایت سرعت پردازنده خود نیاز دارند. معمولا پردازش های گرافیکی فشرده مثل بازی ها، ادیت ویدئو و فتوشاپ در سرعت های بالا به نحو بهتری انجام می شود. و یا وقتی ، لپ تاپ یا کامپیوتری را انتخاب می کنید که کارت گرافیکی بالایی دارد ؛باید سرعت پردازنده هم با آن متناسب باشد.  جالب است بدانید که دو هسته ای یا چهار هسته ای بودن هم تنها یکی از فاکتور های تعیین کننده است. نکته دیگر عملکرد کلی خود دستگاه است.
مثلا فرض کنید که یک کامپیوتر Core i7 با GB 8 رم و GB 750 هارد و گرافیک گسسته داشته باشید که دو سال  از عمرش گذشته است. این کامپیوتر مسلما از یک لپ تاپ دو هسته ای یک ساله، کند تر خواهد بود. دقایق بیشتری طول می کشد بالا بیاید و گاهی اوقات بی دلیل هنگ می کند. علت برمی گردد به ویندوز! حتی سیستمی که از لحاظ سخت افزاری بسیار بالا باشد ؛ هنگامی که شریان های اصلی ویندوزش گرفته شود ، کند خواهد شد. تجربه نشان می دهد پس از گذشت 12 ماه معولا اینگونه می شود. به این خاطر که روی سیستم اول ، بارها و بارها برنامه ها را نصب و حذف کرده اید ولی روی لپ تاپ کوچکتر در نهایت فقط یک آفیس یا برنامه های کوچک دیگر دارد. به همین دلیل حتی با وجود قابلیت های سخت افزاری بالا ، سرعت سیستم پایین می آید. پس شاید استدلال بالا درست باشد که برای اکثر کاربران، کامپیوتر های سرعت پایین ، همان میزان کارایی دارد که دستگاه هایی با پردازنده های قوی ادعای آن را دارند.
شما چطور فکر می کنید؟ آیا هنوز سرعت پردازنده را یکی از عوامل کلیدی در انتخاب کامپیوتر ها می دانید؟
منبع: Cnet
56401

 

کد خبر 250628

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 2 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 6
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۲۳:۵۱ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۳
    14 7
    100 درصد cpu مهمه تنها قطعه ی غیر قابل ارتقا
    • بدون نام IR ۰۰:۲۴ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۵
      7 1
      دکتر محض اطلاعت سی پی یو را هم میشه ارتقا داد
  • بدون نام IR ۲۳:۵۹ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۳
    18 3
    دیگه الان اگه بخوایم حتی کارت گرافیک و رم رو هم در نظر نگیریم و فقط سی پی یو انتخاب کنیم، صرفا سرعت سی پی یو ملاک نیست. مشخصات و قابلیت های سی پی یو مهمه. همین الان یه نگاه به سایت اینتل بندازید و مثلا یه مدل از core i5 و core i7 رو مقایسه کنید. میتونید راحت core i5 با فرکانس بالاتر از core i7‌ پیدا کنید اما قابلیتهای core i7 ی که دارید میبینید بیشتره. دقیقا عکس این موضوع هم صادقه. من الان خودم یه core i5 دارم و دارم با چندتا core i7 (نسل های مختلف) مقایسه میکنم میبینم core i5 من قابلیتاش خیلی بیشتره (حتی از خیلیاشون فرکانسشم بالاتره). کلا خیلی پیچیده شده انتخاب سی پی یو. اما انتخاب کارت گرافیک و رم از قدیم الایام راحت بوده.
  • مصطفی GB ۰۰:۱۷ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۴
    33 0
    بابا خبر آنلاین چی داری می گی دیگه اینجور چیزا برای ما آرزو شده.لپ تاپ معمولی که تا پارسال بود 800-900 تومن الان شده 1800.دیگه لپ تاپ قوی به کنار بالای 2500. چه خبره با این پول یه زمان می شد یه پراید مدل 80 خرید!!!
  • بدون نام IR ۱۴:۱۴ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۴
    8 2
    این مطالب که نوشتین معلومه ترجمه س! یه نظریه کارشناسی نیست. والا با رم بالاتر و سی پی یو ی بالاتر مسلما نتایج بهتری بدست میاد. لطفا اول کارشناسی کنین بعد منتشر کنین...
  • مسکن ها IR ۱۰:۴۵ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۰
    1 0
    سرعت سی پی یو مهمترین عامل سرعت لپ تاپ هست