کارشناس مسوول مبارزه با بیماریهای مرکز بهداشت استان ایلام گفت: رعایت رژیم غذایی مناسب فرد مبتلا به دیابت ضروریست.
دکتر ژاله نریمانی اظهارکرد: برای کنترل و پیشگیری از بروز بیماری دیابت باید رژیم غذایی مناسبی در نظر بگیریم که غذاهای مفیدی همچون حبوبات، سبزیجات، میوهجات و سالادها را در برنامه غذایی خود بگنجانند.
وی با بیان این که برخی از مواد خوراکی برای بیماران دیابتی بسیار خطرناک و زیانبخش هستند، افزود: غذاهای مضری مانند شیرینیجات و چربیها باعث میشوند که سلامتی افراد مبتلا به دیابت به خطر بیفتد.
نریمانی با اشاره به اینکه بیماران دیابتی باید در هر وعده غذایی انواع سالاد و سبزیجات که سه پنجم حجم وعده غذایی فرد بیمار را تشکیل دهد بگنجاند، خاطرنشان کرد: حبوبات و غذاهای نشاستهای مانند سیبزمینی آب پز، برنج و ماکارونی یک پنجم، و مواد غذایی پروﺗﺋﻴنی مانند مرغ، ماهی، گوشت قرمز و سویا حدود یک پنجم حجم وعده غذایی فرد را تشکیل دهد.
وی ادامه داد: فرد بیمار باید مصرف مایعات بخصوص دوغ، لبنیات کم چرب و روزی حداقل نیم ساعت پیادهروی داشته باشد؛ چرا که رعایت بهداشت فردی بخصوص بهداشت و سلامت پاها اهمیت ویژهای در این نوع بیماری دارد.
ﻤﺴوول مبارزه با بیماریهای مرکز بهداشت استان تأکید کرد: بیماران دیابتی روزانه باید پاها را با آب ولرم و صابون شستشو کنند.
وی با اشاره به اینکه کنترل قندخون، ضامن سلامت فرد دیابتی و عامل اصلی پیشگیری ازعوارض دیابت است، تصریح کرد: بهتر است فرد مبتلا به دیابت به طور دورهای توسط پزشک ویزیت شده و اقدام به انجام اندازهگیری قندخون کند.
دکتر نرمانی اضافه کرد: مصرف دقیق داروهای دیابت به همه بیماران دیابتی توصیه میشود.
301301
نظر شما