بهراد مهرجو

با وجود وعده های بسیار، مناطق زلزله زده هنوز بازسازی کامل نشده اند ولی امید بازگشت به زندگی عادی همچنان در میان مردم آذربایجان موج می زند.

رئیس ستاد بازسازی بنیاد مسکن روایت می کند وعده های احساسی داده شده در مورد بازسازی مناطق زلزله زده، اصلی ترین دلیل کندی بازسازی ها بوده است. با این وجود مردمی که با کشاورزی همیشه روزهای سختی را می گذراندند همچنان امیدوار به بازسازی باقی مانده اند.

اما نکته ویژه وضعیت مناطق زلزله زده می تواند تشبیه آن به تزریق امید به فضای اقتصاد ایران باشد. رئیس اتاق بازرگانی، صنایع ، معادن و کشاورزی ایران چندی پیش از فعالان بخش خصوصی درخواست کرده بود تا روحیه امید بخشی را در فضای اقتصادی کشور دامن زنند. انعکاس روحیه یاس آور برای اقتصاد کشور تنها منجر به تخریب ذهن شهروندان و حتی صنعت گران می شود. در چنین فضایی تنها دلالان می توانند سودهای بسیاری از وحشت و یاس عمومی کسب کنند.

به نظر می رسد راهبرد اتاق بازرگانی برای گذر از روزهای سخت، کاربردی بیش از تلاش ها برای سیاه نمایی یا حتی انعکاس واقعیت های تلخ که همه از آن اطلاع دارند، داشته باشد. فعالان بخش خصوصی می توانند با انتقال گلایه های خود به مسولان اقتصادی کشور در فضای عمومی از ترویج روحیه یاس اقتصادی جلوگیری کنند.

همان اتفاقی که در پس لبخند این دو کودک زلزله زده  در تصویر زیر چند ماه پس زندگی در خیابان ها مستتر شده است؛این روزها امید اقتصادی واجب تر از خودکفایی اقتصادی است.

3939

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 253896

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 2 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • حواسی از تهران US ۰۴:۵۹ - ۱۳۹۱/۰۸/۰۷
    2 1
    آقای مهرجو به مطلب بسیار دقیقی اشاره کردید.به نظرم این موضوع را در گفتگویی با دکتر آل اسحاق پی بگیرید.تنها راه حل مشکلات اقتتصاد ایران وفاق است